Projekt CZ.1.07/1.1.38/01.0015 Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Advertisements

Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
DPH Vypočítej sazbu DPH.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Modul M6 Modernizace výukových metod při výuce odborných předmětů gastro a odborného výcviku autor Mgr. Alena Marková.
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
autor Mgr. Alena Marková
autor Mgr. Alena Marková
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
autor Mgr. Alena Marková
Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Zavedení výuky programování hradlových polí FPGA ve VHDL
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
 Projekt CZ.1.07/1.1.38/  Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku  uměleckých řemesel a oborů gastro  TENTO PROJEKT JE.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba vzorců Vypracoval: Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
POTRAVINY A VÝŽIVA 2. ročník učebního oboru KUCHAŘ, ČÍŠNÍK třída K2
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ EU peníze školám MODERNÍ ŠKOLA – ZKVALITNĚNÍ VÝUKY Registrační číslo GP: CZ.1.07/1.4.00/ Č.j.: 14863/ Tento.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Administrativa ve výrobním středisku
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
autor Mgr. Alena Marková
Zásoby Účtování o zboží
Zásoby Účtování výrobků
Autor: Ing.Holenda Jiří
INFORMATIKA 9 MS Excel III. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
„Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“ Technologie Ludmila Doležalová, č ročník, tříletý.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ Konstrukce.
Předmět: Odborný výcvik Ročník: 3. ročník
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Skladová evidence, příjem na sklad s přenosem údajů do jiné.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
postup výroby dřevěných schodů
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Označení materiálu:VY_32_INOVACE_EKO_1183 Ročník:3. Vzdělávací obor:Ekonomika Tematický okruh:Kalkulace Téma:Kalkulace přirážková Jméno autora:Ing. Miroslava.
Katedra konstruování strojů Fakulta strojní prof. Ing. Stanislav Hosnedl, CSc. Podklady ke cvičení 1 Plzeň, 2015 Tato prezentace je spolufinancována Evropským.
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ pro výpočet DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH,
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Další komponenty.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 3. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Tato prezentace byla vytvořena
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Vysoké učení technické v Brně
Vysoké učení technické v Brně
Grantový projekt „Moderní absolvent strojírenství“
CZ.1.07/1.4.00/ číslo a název klíčové aktivity III/2
Obor: Elektrikář - silnoproud Ročník: 3. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví 2. téma
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Obor hodnot funkce Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Yvonna Vančurová. Materiál byl vytvořen v rámci projektu „Škola.
Zvláštní režim DPH pro obchodníky s použitým zbožím
Transkript prezentace:

Projekt CZ.1.07/1.1.38/ Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku uměleckých řemesel a oborů gastro TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY

Projekt CZ.1.07/1.1.38/ MODUL M5 Inovace výuky odborných předmětů gastro a odborného výcviku o moderní technologie s využitím ICT a softwaru (skladový systém Magdaléna) autor Mgr. Alena Marková

Magdalena- kalkulace

 Obor: Kuchař-kuchařka - 3. ročník  Téma: Skladový systém Magdalena – kalkulace  Počet vyučovacích hodin: 2  Metody výuky: -Výklad doplněný vytvořenou prezentací s praktickým využitím vzorového počítačového programu

 Účetní skladový systém Magdalena umožňuje jednoduše provést normování surovin i kalkulaci nákladů na výrobu pokrmu. Podmínkou je, že je v systému zadaná receptura a na skladě jsou všechny potraviny potřebné k přípravě pokrmu. Novou recepturu nebo vlastní kalkulaci je možno do programu doplnit. Potřebné suroviny lze nakoupit a na základě příjemky je přijat do skladu. Vlastí výpočet nákladů je potom velmi jednoduchý.

 Otevři v programu okno – Receptury  Vyhledej pokrm u kterého potřebuješ provádět normování a kalkulaci nákladů  Pro normování surovin zmáčkni tlačítko - kalkulace surovin  Pro výpočet nákladů zmáčkni tlačítko – kalkulace nákladů. Ve výpočtu proveď kontrolu, zda jsou započtený všechny potraviny. Součet nákladů na suroviny se objeví v okénku vpravo. Případně lze kalkulaci vytisknout (pořizovací cena – PC)

Z vypočtené ceny nákladů (PC) na 1 porci vypočítáme kalkulační přirážku (KP), výši přirážky v procentech si stanovuje majitel. Př. PC x 210% = KP Pořizovací cenu a kalkulační přirážku sečteme a ze součtu vypočítáme DPH (výše je stanovena státem). Prodejní cena se vypočítá součtem PC – pořizovací ceny, KP – kalkulační přirážky a DPH. ProdejníC = PC + KP + DPH

 Proveď přijetí zboží do skladu  Vyhledej zadanou recepturu a proveď kalkulaci nákladů  Proveď výpočet prodejní ceny.

 Manuál k účetnímu programu Magdalena