Nikotinismus Tomáš Spurný 9.Třída.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CÍGÁRKA, CÍGA, ŽVÁRO, CIGINA
Advertisements

KOUŘENÍ – Téma k zamyšlení
PÉČE O DÝCHACÍ SOUSTAVU
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Řekněme ne! Kouření!!!!.
KOUŘENÍ.
ZÁVISLOST NA NIKOTINU, ODVYKÁNÍ
Plíce po 20 letech kouření
Iva Hrnčiříková Poradna pro zdravou výživu a odvykání kouření
Nutričně toxikologická rizika kouření
Alkohol Pojem alkohol pochází z arabského AL-KAHAL
Návykové látky, závislosti
Kou ř ení a plodnost Kouření snižuje pravděpodobnost otěhotnění, má totiž prokázaný vliv na zhoršenou kvalitu spermií u mužů! U.
Legální drogy Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu CR. Provozováno Výzkumným ústavem.
David Valenta Jan VejvarZákladní škola a Mateřská škola Kladno, Zd. Petříka 1756 Ahoj kuřáci i nekuřáci vítáme vás u prezentace se jménem:
VÝŽIVA V PREVENCI NÁDOROVÝCH ONEMOCNĚNÍ
Název: VY_32_INOVACE_VKZ689_13 Autor: Mgr. Lucie Fajfrová Oblast:
Kuřákův život.
Alkoholismus.
..a co jste o nich nevěděli
Kouření a jeho vliv na srdeční onemocnění
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
KOUŘENÍ Kouření každoročně zabíjí tisíce lidí. Na následky kouření umírá u nás denně 60 lidí, ročně asi Kouření je v ČR příčinou každého pátého.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
STOP KUŘÁCI!!!. STOP KUŘÁCI!!! Kuřáci ve světě.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
Název Nebezpečí kouření
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
DÝCHACÍ SOUSTAVA 5. ROČNÍK.
Cigarety Šlosar Tomáš 1.L.
NEBEZPEČÍ TOXIKOMANIE A PROMISKUITNÍHO ŽIVOTA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
KOUŘENÍ A ZDRAVÍ WHO: KOUŘENÍ JE NEJVÝZNAMNĚJŠÍ
PRO STUDENTY BAKALÁŘSKÉHO a MAGISTERSKÉHO STUDIA LF
Novinky ve vědě a technice Josef Froněk ( ).
KOUŘENÍ.
Zdravý životní styl v boji s návyky Střední škola zdravotnická a sociální Chrudim Grantový projekt CZ.1.07/1.1.03/ “Inovace jsou IN“
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
DÝCHACÍ SOUSTAVA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola praktická a mateřská škola Toužim, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_KOUŘENÍ TEMA:
Prevence zneužívání návykových látek Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
CZ.1.07/1.1.05/ Rozvoj interaktivních způsobů výuky ve škole Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod Mgr. Markéta Ulrychová.
Závislosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_08 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Závislost na nikotinu, odvykání.
Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy: 34 Předmět: Občanská výchova Ročník:
Srovnání kouření marihuany a tabáku Kouření tabáku i marihuany představuje významné zdravotní riziko.
Závislosti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Rizika ohrožující zdraví
Věcné učení Žijeme zdravě, škodlivost drog, alkoholu, cigaret
KOUŘENÍ Autor: Jan Pecka
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_DROGY
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Vliv nikotinu na zdraví člověka
OCHRANA ZDRAVÍ PŘED KOUŘENÍM, ODVYKÁNÍ KOUŘENÍ A PREVENCE
Návykové látky Kouření
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Proč nekouřit? Kouření škodí zdraví V současnosti umírá na celém světě v důsledku kouření zhruba 4 milióny lidí ročně.
Číslo v digitálním archivu školy
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_LEGÁLNÍ DROGY Výchova.
Kouření Vypracoval: Jiří Hanousek Obor: Technické lyceum Třída: 1L
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
OCHRANA ZDRAVÍ PŘED KOUŘENÍM, ODVYKÁNÍ KOUŘENÍ A PREVENCE
Transkript prezentace:

Nikotinismus Tomáš Spurný 9.Třída

Co to je? Závislost na nikotinu nebo-li nikotinismus je onemocnění ve formě závislosti na obsahu látek obsažených v tabáku.

Jak vzniká závislost ??? Závislost vzniká inhalací (kouřením, především cigaret, cigarill, doutníků, dýmky a šňupáním tabáku, popřípadě kouřením tabákové směsi z konopí). Závislost může být jak fyzická (tělesná), tak psychická (duševní).

Co kouření způsobuje ? Kouření způsobuje celou škálu různých rizik a chorob. Následkem kouření vám s větší pravděpodobností hrozí rakovina, ať už plic, rtu, hrtanu, hltanu, jícnu... Další chorobou, které kuřáky více ohrožují, je infarkt a další nemoci spojené se srdcem a celkově s krevním oběhem. Častější jsou i mozkové mrtvice. Zvyšuje se ale i pravděpodobnost očního zákalu. Objevuje se chronický kašel, vykašlávání hlenů... Dokonce je prokázáno, že kouření má i negativní vliv na celkovou psychiku člověka. Zdravotních rizik je celá řada.

Pomůcky pro abstinenty: Jak zlomit závislost na nikotinu??? Neexistuje jednoduchý způsob, jak se zbavit rychle a navždy závislosti na cigaretách . Lze doporučit následující způsoby: Nikotinová náplast Nikotinový nosní sprej Nikotinové žvýkačky Užití antidepresiv Alternativní terapie Další pomůcka může být Elektronická cigereta , ta vám nepomůže kouření se zbavit jen neutralizovat nepříznivé účinky!!!

Konec