On-line vzdělávání špičkových finančních specialistů Radek Hořeňovský, Capital Consulting 25.4. 2001.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IBM … creating the future of learning Konference ISSS 2005, Hradec Králové Omyly při přípravě i realizaci distančního vzdělávání dospělých RNDr. Jana Pradlová,
Advertisements

Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_03.
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Získávání pracovníků Ročník:3. Datum vytvoření:prosinec.
Zkušenosti s utvářením konsorcií v České republice Jaroslav Šilhánek VŠCHT Praha.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_11
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Nabídka personálních služeb
Michal Dvouletý obor Finance a daně
PARTNEŘI PROJEKTU ING.SLADKÝ PAVEL + RENTEL PŘEDSTAVUJÍ E-LEARNINGOVÝ SYSTÉM JAKO POMŮCKU PRO ZAVÁDĚNÍ “KVALITNÍHO MANAGEMENTU VE VZDĚLÁVÁNÍ”
Digitální učební materiál
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Michal Pluta Česká spořitelna, a.s. IX / 2008
Základní škola Pečky, okres Kolín
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Rozvoj e-learningové formy vzdělávání zaměstnanců ve správních úřadech
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Podnikatelský institut PYRAMIDA s.r.o.
E-learning a podpora jazykové vzdělanosti. Výhody e-learningu pružnost výuky kurzy dostupné kdekoli přizpůsobivost podmínkám uživatelů možnost využití.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
Příprava pracovníků v Tanex,PLASTY a.s. Ing. Dana Spejchalová, Ph.D.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
Komponent 3 Situační analýza 3.1 Komunikační strategie 3.2 Zlepšování přístupnosti a obsahu informací na Internetu 3.3 Model vzdělávání Podpůrné dokumenty.
Vzdělávání bez omezení … vzdělávání po internetu Radek Hořeňovský, Capital Consulting Capital Expert E-learning jako nástroj.
Aleš Chudý IW BG Lead Microsoft Corporation. Lidé jsou klíčové aktivum firem Nové trendy práce Software jako platforma Strategická iniciativa (horizont.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Úvod do managementu 1. seminář
Hodnocení připravenosti na e-Learning Workshop Bohumil Havel Infinity a.s.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Obsah systému péče o zdraví zaměstnanců a jeho praktická aplikace v konkrétním prostředí POKRAČOVÁNÍ Ing. Kristýna Přibylová.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
marketingové poradenství
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Na cestě k ASP Jiří Voříšek VŠE - KIT publikováno: červen 2002.
Prof. Molnár1 Podnikové informační systémy Outsourcing IS/IT a ASP Prof. Ing. Zdeněk Molnár, CSc Ústav řízení a ekonomiky podniku
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Citibank Bert Pijls Člen představenstva a ředitel retailové banky.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1133Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma:
Marketing v EU Ing. Alena Klapalová č.d.634.
FINANČNÍ TRHY doc. Ing. Martin Svoboda, Ph. D
Personální plán pro podnikatelský plán
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Projekt: Praktický průvodce ekonomikou aneb My se trhu nebojíme! Reg. č.: CZ.1.07/1.1.34/ Nové trendy v investování.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Antonín Krejčí Zvyšování konkurenceschopnosti firem pomocí metod průmyslového inženýrství a inovace s podporou e-learningu Číslo projektu: CZ.1.07/3.2.05/
Listopad 2015 Jak spočítat přínos investice do HR? Pavel Jirůtka
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
TEZE KOREFERÁTU NA ZÁVĚREČNÉ KONFERENCI PROJEKTU V.I.P. INOVACE – ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Realizátor projektu: BIC Brno,s.r.o. Vedoucí týmu vědecko- pedagogických.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Efektivní Knowledge management
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Nabízené služby společnosti
Nabízené služby společnosti
Transkript prezentace:

On-line vzdělávání špičkových finančních specialistů Radek Hořeňovský, Capital Consulting

Osnova prezentace Hlavní charakteristiky špičkových finančních expertů E-learning a jeho výhody Capital Expert - konzultační a vzdělávací systém pro finanční trhy Lidský faktor Zkušenosti z praxe

Vzdělávání v současné praxi „Znalosti jsou pro pracovní kariéru člověka základní živinou a zároveň a hnacím motorem. Na obalu je ale vyznačena záruční lhůta, doba použitelnosti. A doba použitelnosti současného vzdělání je přibližně 3 roky. Pokud se Vám do této doby nepodaří obnovit všechny své znalosti a nahradit je novými, nemáte sebemenší šanci dosáhnout svých cílů.“ Louis Ross, vedoucí manažer Ford Motor Co

Vzdělání pohledem žáků „Do školy budu chodit jen tak dlouho, dokud ji nebudu mít celou na Internetu.“ Nejmenovaný žák šesté třídy

Hlavní charakteristiky špičkových finančních specialistů Nadprůměrné vzdělání Čas jsou peníze Práce s informacemi Práce s počítačem Vysoce konkurenční prostředí

Přirozený závěr Finanční specialisté - ideální prostředí pro uplatnění on-line vzdělávání

První setkání s e-learningem MID Atlantic Venture Fair ´98 - Philadelphia Princeton Learning Systems, Inc. - Financial Services University Výsledky : získání investice ve výši 15 mil. USD cena za společnost s nejrychlejším rozvojem za rok 1998

Další online vzdělávání pro finanční trhy Intuition Web - V. Británie Horizon - USA Quote.com - USA

Lokalizace vzdělávání pro finanční specialisty Zavedení českého prostředí - daňové zákony - právní předpisy - účetní předpisy - další „česká specifika“

E - learning a jeho výhody Zaměstnanec centrem studia Školení v čase, který vyhovuje zaměstnanci Vyšší úroveň uchování znalostí Využití výhod Internetu ( 24x7 hod, reálný čas) Snížení nákladů na realizace výuky

E-learning a jeho výhody - pokračování Snadná údržba obsahu a doplňování seminářů Navázání na další produkty a služby Dostupná výuka kdekoli po světě Růst významu znalostí expertů Aktualizace

Výhody e-learningu - číselné vyjádření Čas strávený v učebnách Čas nutný pro získání znalostí Celková úroveň znalostí Zvýšení kvality méně o % rychlejší o 60 % nárůst % snížení počtu oprav o 25 % zdroj Accenture, 2000

E-learning - vznik nové kultury vzdělávání Povzbuzuje k přemýšlení a poskytování znalostí ostatním Odměňuje zaměstnance za aplikaci znalostí Očekává od zaměstnanců iniciativu Hodnotí informační potřeby zaměstnanců a zajišťuje potřebné informace Měří logický myšlenkový proces

Capital Expert - vzdělávací a konzultační systém pro finanční trhy Vzdělávání bez omezení … … vzdělávání po Internetu. Motto : „Je velmi jednoduché něco zkomplikovat, zato bývá značně komplikované něco zjednodušit.“

Capital Expert - základní předpoklady a cíle Důraz na informační hodnotu Rychlost a věrohodnost zdroje informací Maximální přínos pro uživatele Minimální nároky na aktivní spolupráci Lektoři a konzultanti obecně uznáváné osobnosti Pravidelná aktualizace

Capital Expert - struktura semináře Studijní materiál Sada testů Konzultační modul Báze znalostí - často kladené dotazy Použitá a doporučená literatura Zdroje dat a informací na Internetu Pravidelná aktualizace seminářů

Konzultační modul Cíl : konzultace dotazů a praktických problémů s lektorem Členění dotazů na základě podrobnosti odpovědi Rychlá odpověď do 5 min Standardní odpověď do 15 min Podrobná odpověď do 30 min

Konzultační modul - pokračování Volbu úrovně podrobnosti odpovědi volí uživatel semináře Odpověď na dotaz do 5 pracovních dnů

Kreditní systém konzultačního modulu Počet kreditních bodů : Rychlá odpověď 1 bod Standardní odpověď 3 body Podrobná odpověď 6 bodů Součástí každého semináře je předplacený kredit na určitý počet dotazů

Báze znalostí Tvořena často kladenými dotazy a odpověďmi od lektorů Aktivní přínos uživatelů pro tvorbu znalostí o finančních trzích Vysoká přidaná hodnota pro uživatele

Aktualizace semináře Pravidelně při věcných změnách v přednášeném tématu

Capital Expert - přednášená témata Systém seminářů Finanční trhy - Daně a účtování - Instrumenty finančních trhů - Legislativa - Portfoliomanagement a analýza - Vypořádání cenných papírů - Zahraniční kapitálové trhy

Capital Expert - přednášená témata Corporate finance Investiční bankovnictví Investiční fondy Risk management

Capital Expert - příklady seminářů Finanční deriváty Investiční strategie pro třetí tisíciletí Legislativa a kapitálový trh REPO operace Daně a kapitálový trh Finanční trhy v EU Makroekonomie a finanční trhy a další

Capital Expert - přednášející lektoři Prof. Ing. Josef Jílek - ČNB Pavel Kohout - finanční analytik, PPF Ing. Petr Zahradník - Conseq Finance Ing. Miroslav Singer - Expandia Ing. Jiří Nekovář - prezident Komory daňových poradců a další

E-learning - lidský faktor „I kdyby informační dálnice a chapadla Internetu obkroužili náš svět zcela a změnily náš život k nepoznání, mozek zůstane stále stejný.“

E-learning - lidský faktor Předpoklady: silná motivace k on-line studiu schopnost samostatné práce s informacemi znalost práce s PC a Internetem individuální schopnost koncentrace

Zkušenosti z praxe Hodnocení - vedoucí pracovníci úspora času při studiu zlepšení kontroly úrovně znalostí svých podřízených renomovaní lektoři a konzultanti („informace přímo od zdroje“) pravidelné aktualizace

Zkušenosti z praxe Hodnocení - vedoucí vzdělávacích odborů úspora nákladů na vzdělávání testování úrovně znalostí zaměstnanců zvýšení účinnosti výuky

Zkušenosti z praxe Hodnocení - zaměstnanci možnost studovat svým tempem přínos konzultací s expertem pro každodenní práci praktické využití „báze znalostí“ aktualizace seminářů

Kontaktní adresa : Radek Hořeňovský Capital Consulting Kateřinská Praha 2 tel./fax 02 /