ZÁVĚREČNÁ PŘEDNÁŠKA. Dnes se dozvíme  Kam se (možná) bude ubírat Internet  Co je typické pro network society  Shrnutí vědomostí z celého kurzu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MATCOMP s.r.o. Inovativní metody dalšího vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. (CZ.1.07/3.2.09/ )
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Stránka 1, © Vema, a. s.. Stránka 2, © Vema, a. s. Podnikové aplikace  Integrovaný podnikový systém (Integrated Business System):  komplex aplikací.
Webové rozhraní pro datové úložiště
Začínáme s WiFi. WiFi technologie • b – rychlost až 11 Mb/s • g – rychlost až 54 Mb/s • h – rychlost až 54 Mb/s, pásmo 5 GHz (2004)
AutorIng. Martin Allmer ŠkolaEuroškola Strakonice Datum5. Června 2013 Ročník3. Tematický okruhPráce s počítačem Číslo VM Anotace Jak lze využívat on-line.
Webové nástroje, komunikace
Vypracoval: Jiří Hlaváček
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
1. 3 Business priorita Scénář Řešení Produkty Rozvoj a podpora Partneři.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Přínosy virtualizace a privátního cloudu
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
TVOŘÍME NOVÝ PLÁN rozvoje sociálních služeb v Královéhradeckém kraji. Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
Role nelékařů v českém zdravotnictví
FTP – přenos souborů Tato služba se používá pro přenos souborů pomocí přenosového protokolu FTP. Pro tuto službu existují speciální klienti, kteří se dokáží.
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Jak se stát dobrým právníkem?
Google Apps Kateřina Macháčková EU peníze školám Základní škola Stříbrná Skalice, Na Městečku 69,
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Jak se stát dobrým právníkem?
PAS MLÁDEŽE Akce 1.1 – Výměny mládeže (organizátorům)
Aplikovaná informatika Zimní semestr 2013/2014. Ing. Bohuslav Růžička, CSc. tajemník katedry K101 kancelář: 215 tel
Martin Goldammer.  Model nasazení  veřejný (Public cloud computing)  soukromý (Private cloud computing)  hybridní (Hybrid cloud computing)  komunitní.
Vývoj výpočetního modelu
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
Dropbox je webová služba, pomocí které můžete: zálohovat a synchronizovat svá data mezi více počítači tato data sdílet i s více uživateli Dropbox můžete.
Web 2.0, folksonomie a uživatelská rozhraní Lenka Němečková Eliška Pavlásková Založeno mimo jiné na prezentacích prof. B. Whitea „The Promise of Rich User.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Publikování a export výkresů Přednáška č.5. Témata přednášky e-Transmit Publikování Publikování v síti WWW Export výkresů.
Systém pro podporu komunitního plánování
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Návrh modelu řízení ECM v kontextu řízení informatiky Ing. Renáta Kunstová.
SOCIÁLNÍ SÍTĚ.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ. 1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 NázevVY_32_INOVACE_182_Deleni_poc.siti_teorie.
Převod desktopové aplikace do cloudu Petr Ferschmann FlexiBee Systems s.r.o.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
AVT - projekt Tvorba rozhraní pro WMS server. GIS informační systém pro získávání, ukládání, analýzu a vizualizaci prostorových dat součásti: – Hardware.
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II ZS 2011/2012.
Sociální ekonomika PhDr. Jaroslava Šťastná, PhD. Předmět představuje studentům koncept sociálního podnikání, jeho zásadní principy, včetně praktických.
Úvodní informace Informatika pro ekonomy II LS 2007/2008.
Úvodní webinář pro ICT metodiky Mentoři: Ing. František Hůlka, Mgr. Miroslav Šucha.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
Sociální ekonomika PhDr. Jaroslava Šťastná, PhD. Předmět představuje studentům SOuhrnkoncept sociálního podnikání, jeho zásadní principy, včetně praktických.
Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Sjednocení technologické platformy Policie ČR CZ.1.06/1.1.00/ Projekt je.
Tvorba WWW stránek. Hyperlink Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Odkaz, bývá označený jinou barvou a podtržený Reaguje na událost myši – Reaguje.
© 2016 InterSystems Corporation. All rights reserved. Integrace OAuth 2.0 a OpenID Connect.
Internet (služby Internetu, WWW) Služby Internetu WWW (World Wide Web) – dnes nejrozšířenější služba; spoustě lidí splývá s Internetem jako takovým WWW.
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Moderní informační systémy - úvod do teorie, druhy IS v cestovním ruchu.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Sopop.cz Městská knihovna a komunitní plánování Web SOciální POmoci Písecka.
Cloud computing a ukládání dat Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.
Miroslav Hübner listopad 2014 Jak sehnat peníze na IT ANEB zamyšlení jak si koupit, co potřebuji.
IKT SOCIÁLNÍ SÍTĚ Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Počítačové sítě.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Projekt Demografické modely ve venkovském prostoru
Využívání Internetu, diskusní skupiny,
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
Webové aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

ZÁVĚREČNÁ PŘEDNÁŠKA

Dnes se dozvíme  Kam se (možná) bude ubírat Internet  Co je typické pro network society  Shrnutí vědomostí z celého kurzu

Trendy Internetu  Pokračování konverze do webových služeb  Programy a služby co vyžadovali klienta se postupně nahrazují webovou službou, ke které stačí prohlížeč  Není třeba nic instalovat  Redukce potřeby technologické kompetence  Konvergence standardů  Front-end služby podporuje HTML, JavaScript, CSS, …  Cloud computing  Platím za užití služby

Trendy Internetu  Přesun obsahu z lokálního zařízení na síť  Svá data mám „kdesi v síti“ – v cloudu  Přesun zodpovědnosti za úložiště na poskytovatele služby  Integrace služeb  Zaměření na obsah nikoli obslužnou službu  Obsah můžu snadno sdílet a automaticky distribuovat napříč službami  Integrace komunitních prvků služeb

NETWORK SOCIETY Manuel Castells

BEZPEČNÁ AUTONOMIE

NEUSTÁVAJÍCÍ PŘIPOJENÍ

SÍTĚ PODLE VOLBY

INSTANTNÍ KOMUNITY

ZASTŘENÍ SOCIÁLNÍHO KONTEXTU

KONSUMERISMUS A MÓDA

ZMĚNA JAZYKA

INFORMAČNÍ SÍTĚ

NOVÉ SOCIÁLNÍ PROBLÉMY

KARNEVALOVÁ SOUDRŽNOST dovětek ke Castelsovi

NESTRUKTUROVANÁ ZPĚTNÁ VAZBA

SHRNUTÍ ZNALOSTÍ

Zpětná vazba ke kurzu 1.Jak hodnotíte kurz celkově? 2.Co byste označili jako zvlášť povedené? Proč? 3.Co byste navrhli změnit, zlepšit? Proč? 4.Co vám na kurzu chybělo? Co naopak přebývalo? 5.Jakékoliv další náměty pro jednotlivé přednášející i pro kurz samotný.