„Předložky místa“ at home home at school to school at work to work * at University.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
RISKUJ! VY_22_INOVACE_68 Anglický jazyk 9. ročník
Advertisements

OSOBNÍ ZÁJMENA A SLOVESO BÝT VE VĚTÁCH V PŘÍTOMNÉM ČASE
Grammar – Verb „to be“ Střední odborná škola Otrokovice
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
ZÁKLADNÍ PŘEDLOŽKOVÉ VAZBY MÍSTNÍ
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
stručný přehled a závěrečné procvičení
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Představení výukové aktivity či projektu využívajícího ICT pro žáky Kateřina Silbrníková.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_017 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Stanislava Antropiusová Předmět.
Home sweet home Vypracovala : Michaela Hrdličková, 202 Použitá literatura: Success, elementary, J.C.Carr, J.Parsons „Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Cestování- slovní zásoba Autorem materiálu, pokud není uvedeno jinak, je Bc. Kateřina Najmanová.
13.1 In the town Elektronická učebnice - I. stupeň Základní škola Děčín VI, Na Stráni 879/2 – příspěvková organizace Anglický jazyk Autor: Zuzana Tonderová.
Directions – prepositions and verbs Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Romana Petrová. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Podbořany, Husova 276, okr. Louny AUTOR: Jaroslava Kudláčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_612_AJ_MÍSTNOSTI TEMA: Místnosti ČÍSLO PROJEKU:CZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Členy u jmen a názvů – 8.ročník
Travelling Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k osvojení si slovní zásoby týkající se farmy – zvířata, louka, pole... připomenutí si vazby.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_ INOVACE_14_Dům AUTOR: Bc. Petra Baťová ROČNÍK, DATUM: TŘETÍ, 25.
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Slovní zásoba Housing VY_22_INOVACE_08 Sada 3 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
 Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov  Bc. Lucie Ševčíková  VY_22_INOVACE_2.2.2 AJ8,9g_23  Téma: členy   8.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zdeňka Hrstková. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název školy: Základní škola Okříšky Autor: Mgr. Zuzana Butorová Název : VY_32_INOVACE_29 Téma: Doprava ve Velké Británii Číslo projektu: CZ 1.O7/1.4.00/
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: House Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-8 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků.
Anotace Žáci si zopakují, jak říci v angličtině, kde co ve městě je a procvičí si nejdůležitější slovíčka. Naučí se, jak se v angličtině zeptat, kde něco.
Anotace Cílem této prezentace je zopakovat již známou slovní zásobu na téma „Holidays – travel agency“ a dále seznámit žáky s novou slovní zásobou a zároveň.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ilona Jurčeková NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_AJ_15 TÉMA:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Tereza Černá Název materiálu: VY_32_INOVACE_09_16_Past continuous Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ARTICLES aneb členy Vypracovala Mgr. Jana Dvořáková.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ ANGLICKÝ JAZYK NA II. STUPNI ZV-LMP (AJ)
Elektronické učební materiály - II. stupeň Anglický jazyk Autor: Petra Skotnicová HOLIDAY - TRAVELLING.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů MY COUNTRY Název materiálu VY_32_INOVACE_19_Clementinum, Transport in Prague, animals, Autor.
HOME AND LIVING Anotace: Materiál je určen žákům 8. ročníku a slouží jako podklad pro konverzační hodinu o možnostech a typech bydlení.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
1 ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Č. DUMu: VY_22_INOVACE_11_THE HOUSE II
Základní škola Havlíčkův Brod, Štáflova 2004
který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad Lužnicí v letech 2011 – 2012.
Čeština: 7. lekce Czech language: 7th lesson
VY_22_ INOVACE_33_ ANGLICKÝ JAZYK 5
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Prepositions + at home AUTOR: Miroslava Jarkulišová
Autor: Mgr. Renata Václavíčková
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk-anglický jazyk DUM 08
At home – my flat, my house
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Radka Černá Název materiálu: VY_32_INOVACE_5_ANGLICKY_JAZYK_GRAMATIKA_09.
Projekt „Brána jazyků otevřená“ získal finanční prostředky od Evropské unie English Signs - Easy.
Housing VY_22_INOVACE_01_14
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Věra Tománková Project 1
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
Anglický jazyk – slovní zásoba Autor: Mgr. Vlasta Skořepová
Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov
Autor: Marta Drozdová Název : VY_32_INOVACE_03AJ_5tr_BUDOVY
MY HOUSE Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR:Lenka Hrnčířová
Martina Dundová VY_22_INOVACE_1B_12_My_home My house čtvrtý
AJ My school.
Anglický jazyk – No Article - 9.ročník
Interaktivní procvičování anglických slovíček
Autor: Mgr. Renata Václavíčková
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
Transkript prezentace:

„Předložky místa“ at home home at school to school at work to work * at University

BUT: in the house, in the flat, in the block of flats in the kitchen, in the sitting room, in the toilet,… in the garden, in the yard, in the field at home home

BUT: (in the school), in the classroom, in the gym in the dining hall = in the canteen in/at the office, in the staff room in the sportsground, in the playground at school to school

BUT: in the factory in/at the office, in the workshop in the shop at work to work

in the car in the taxi by car by taxi by train by tram by underground by bus / coach by boat / ship by plane / air on the train on the bus / coach on the ship / boat on the plane X

along the road, along the street on the road X in the street in the square

at / in the cinema, at / in the theatre at the concert, in the circus

at the seaside, on the beach

PŘELOŽTE: Ve škole V autobuse Po silnici Na náměstí Na univerzitě V práci V kanceláři V dílně V obchodě V letadle AT SCHOOL ON THE BUS ALONG THE ROAD IN THE SQUARE AT UNIVERSITY AT WORK IN THE OFFICE IN THE WORKSHOP IN THE SHOP ON THE PLANE

PŘELOŽTE: Vlakem Metrem Na koni V divadle Ulicí U moře Na pláži Doma Do školy V bytě BY TRAIN BY UNDERGROUND ON THE HORSE IN / AT THE THEATRE ALONG THE STREET AT THE SEASIDE ON THE BEACH AT HOME TO SCHOOL IN THE FLAT