Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Enterprise řešení pro elektronický podpis VerisignIT
Zkušenosti s hostováním spisové služby
I. Dálkový přístup k postupům řešení životních situací Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
„Plánování projektu Plán projektu“
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
 Informací se data a vztahy mezi nimi stávají vhodnou interpretací pro uživatele, která odhaluje uspořádání, vztahy, tendence a trendy  Existuje celá.
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
Databázové systémy Přednáška č. 3 Proces návrhu databáze.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Školení k Příručce pro žadatele a příjemce v OPTP
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Popis systému DBMAN. Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním záměrem.
Řízení a kontrola hospodaření v ekonomických agendách
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Ekonomický systém pro státní správu a samosprávu Hradec Králové, 2. dubna 2007 Tomáš Pavlíček, Tomáš Pavlíček, Solution Architect.
Manažerské přístupy k informačnímu systému města
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
EMateriály.RM příprava materiálů pro jednání Rady města v elektronické podobě Internet ve státní správě a samosprávě Hradec Králové, 7. – Ing.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
organizační struktury Implementace EOS III na Olomouckém kraji Pro:Krajský rok informatiky 2005 Autor:Jan Kadlec Datum:
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
© 2007 IBM Corporation Duben, 2007 Dokumentová řešení IBM pro státní správu Daniel Beneš.
Krajský úřad Libereckého kraje
Informační systém plzeňského kraje ( principy stavby - zajímavé prvky) Krajský úřad Plzeňského krajePlzeňský holding, a.s. Václav Koudele Martin Vimr.
Portálová řešení pro kraje a obce Jan Toman zástupce pro školství a samosprávu společnost Microsoft v ČR a SR Miloš Sobotka systémový inženýr společnost.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu
INTERNET VE STÁTNÍ SPRÁVĚ A SAMOSPRÁVĚ 2008 © Copyright IBM Corporation 2008 Správa obsahu v podání IBM 7. – 8. dubna 2008 ibm.com/cz/public Daniel Beneš.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
Povodně 2002 Internetový portál Plzeňského kraje a Geografický informační systém kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Systém evidence nemovitého majetku kraje Vysočina
Ing Jiří Krump, UOOU, náměstek předsedy pro ekonomiku a provoz
Informační systém Microsoft Dynamics NAV ISSS
Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje
P R O X I O konfigurovatelný IS pro veřejnou správu
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Popis systému DBMAN (KEVIS). Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním.
Duben 2006 SDZA Správa datových zdrojů a aplikací.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji a jeho návaznost na plány komunitní plány na místní úrovni setkání k zahájení tvorby Komunitního.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
ODBOR SLUŽEB Seminář pro vedoucí pracovníky infrastrukturních útvarů NK ČR 13. ledna 2016.
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Nejčastější chyby partnerů při certifikaci výdajů
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Finanční účetnictví RADNICE
Aktuální stav Orsoft RADNICE Open
Základní informace Možnost zadání rozpočtu i v cizí měně
Modul objednávky a rozpočty
Helpdesk a jeho využití na KrÚ Vysočina
Projekt krajských evidencí
Zasedání RSK
WEDA – řízené úložiště dokumentů Sociální agendy
Finanční účetnictví rozpočtové
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2019
Odbor školství oddělení školské ekonomiky
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet Norbert Szabó vedoucí oddělení aplikací a databází norbert.szabo@plzensky-kraj.cz

Papírový oběh dokumentů: Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet Papírový oběh dokumentů: dlouhé časové odezvy neexistuje monitoring stavu – telefonické dotazování množství papírových kopií originál ve schvalovacím kolečku – možná ztráta není přehled okamžitého čerpání financí není verzování včetně přesné historie oběhu dokumentu (splnění termínů, prodlení …)

Co všechno je řešeno: Moduly: Objednávky Faktury Platební poukazy Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet Co všechno je řešeno: Moduly: Objednávky Faktury Platební poukazy Usnesení Spisová služba – Athena Přímá vazba na : Navision – ERP systém Rozpočet Výkaznictví Evidence smluvních partnerů – modul KDB

Uložiště dokumentů Základ databáze MS SQL Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet Uložiště dokumentů Základ databáze MS SQL Databáze uchovává strukturovaná data a odkazy na data nestrukturovaná Dokumenty, verze Vyzvednutí, vrácení, archivace

Objednávky Prvotní generování ze strukturovaných dat Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet Objednávky Prvotní generování ze strukturovaných dat Vazba na rozpočet a ERP Blokace finančních prostředků v rozpočtu Variabilní workflow podle velikosti, charakteru a organizační struktury Později párování s fakturami a zálohovými fakturami Uchování vizuální podoby, tisk, vypravení vazba na spisovou službu Svázání se spisovou službou

Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet

Faktury Došlé faktury (dobropisy, zálohové faktury) Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet Faktury Došlé faktury (dobropisy, zálohové faktury) Skenování, uchovává vizuální podobu Párování s objednávkami Dotažení strukturovaných dat z ERP Vytvoření „košilky“ Workflow včetně návrhu a rolí ,závislý na dosavadním průběhu rozhodování Vazba na účtovou a rozpočtovou skladbu

Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet

Platební poukazy Tvorba PP v tuzemské i zahraniční měně Dotažení strukturovaných dat z ERP Vazba na UIR-ADR Vazba na dotace Strukturované workflow podle velikosti a charakteru org. struktury

Usnesení Návrh šablonou MS Office Workflow schválení a předložení Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet Usnesení Návrh šablonou MS Office Workflow schválení a předložení Pozvánka a program zasedání orgánu samosprávy Podpora projednání Publikování na internet včetně fulltextu Úkoly s vazbou na Operativní evidenci

Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet

Navision Robusní ERP sytém s hlavními cíli: Mít vždy aktuální přehled o rozpočtu organizace a jeho čerpání Sledovat nejen skutečné, ale i předpokládané čerpání rozpočtu (objednávky, faktury, platební poukazy ….) Volitelné upozornění uživatele při vyčerpání určitého procenta upraveného rozpočtu Volitelné zamezení čerpání rozpočtu při vyčerpání určitého procenta upraveného rozpočtu

Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet

Rozpočet a výkaznictví Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet Rozpočet a výkaznictví Udržovat přesnou historii všech pořízených rozpočtů organizace Zahrnuje strukturovaný systém schvalování rozpočtu Evidovat všechny strukturovaně uspořádané akce rozpočtu v průřezu více let Obsahuje úlohu pro přesné evidování rozpočtových změn a opatření Sledovat vazbu mezi jednotlivými typy dokladů (např. objednávka – faktura , platební poukaz – příkaz k úhradě – úhrada, apod…) Předávat externím aplikacím informace o aktuálním stavu rozpočtu Přebírat od externích aplikací informace o schválení dokladu včetně aktuální podoby schváleného dokladu (objednávky, platebního poukazu apod…)

Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet

Schéma datových toků na KÚPK Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet Schéma datových toků na KÚPK

Co na konec … Zástupy Vzdálený přístup Slabá místa – politici, klikání Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet Co na konec … Zástupy Vzdálený přístup Slabá místa – politici, klikání Přehledy kdo kolik obdržel

Krajský úřad Plzeňského kraje Oběh dokumentů v návaznosti na rozpočet Děkuji za pozornost Norbert Szabó Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky norbert.szabo@plzensky-kraj.cz