DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ SESTER ODDĚLENÍ NEONATOLOGIE V POROVNÁNÍ SE ZAHRANIČÍM Radka Šamonilová Neonatologie VFN Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hodnocení efektivity výuky z pohledu pedagogiky
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Rozvoj péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Komunikace ve zdravotnictví – potřeba kontaktní sestry Konference nadačního fondu Porozumění Mgr. Alena Šmídová.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Vyškovský cerebrovaskulární den Stávající stav budovy neurologického oddělení I a II p.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Darja Hrabánková Navrátilová
MUDr. Radomír Maráček Praha
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
FINANČNÍ GRAMOTNOST. COFET x finanční gramotnost Vzdělávací materiály Kurzy Semináře, konference Mediální kampaň Projekty.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
© Radek Maca1 SIPVZ po roce 2006 …. © Radek Maca2 SIPVZ se mění: Programy  Projekt  Proces PI.PII.PIII. dle - UV č. 402/2004, č. 792/2004, - zákona.
ČESKÉ DRÁHY A E-LEARNING Vladimír Sosna. Osnova Cesta k e-learningu Cesta k e-learningu Osobité prvky systému ÚPV Osobité prvky systému ÚPV Současnost.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_HRUBA.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Vzdělávání nelékařských zdravotnických pracovníků ve FN Ostrava
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Role edukační sestry v intenzivní péči
Martina uková Jakub herák Libor nenutil
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT OPERAČNÍHO PROGRAMU LIDSKÉ ZDROJE A ZAMĚSTNANOST Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí lékařů, zubních lékařů a farmaceutů.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Obsah Letiště Praha – Ruzyně Základní informace o ČSA
Koncepce ošetřovatelství
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
Implementace EQAVET v ČR
ETwinning - on-line spolupráce škol Aktivitu eTwinning, podporující virtuální propojení evropských škol pomocí informačních a komunikačních technologií,
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Vítáme všechny na Zámku Štiřín
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Vzdělávání sociálních pracovníků
PEDIATRIE Mgr. Petra Sedlářová.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Nelékařské zdravotnické profese v ČR. Nelékařské profese MŮJ PROFIL zahájeno studium na SZŠ, 1. vstup do nemocnice maturita, nástup na resuscitační.
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Současnost a budoucnost univerzitního vzdělávání seniorů v ČR Konference o seniorském vzdělávání na českých vysokých školách, Kostelec-Zlín
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
OČKOVÁNÍ – vzdělávání PLDD MUDr.Alena Šebková, PLDD, předsedkyně OSPDL ČLS JEP Parlamentní seminář, duben 2015.
Jarmila Cmuntová Zuzana Mezerová Podzimní škola WHO / HPH 2011 v ČR září MZ ČR, Praha Kontinuální edukační programy ve vztahu k podpoře zdraví.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vzdělávání zaměstnanců v UniCredit Bank, a.s. Autor bakalářské práce:
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Autor: Linda Dufková Vedoucí práce: PhDr. Pavla Kovářová, Ph. D.
PRACOVNÍ SKUPINA KARDIOTECH
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Fakulta zdravotnických studií
Rozvoj výuky cizích jazyků
Povolání logistický manažer
Analýza neonatální péče v Jihomoravském kraji za rok 2012
Studijní program Ošetřovatelství
Databáze projektových výstupů OP VK
Prezentace Diplomatické akademie.
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
Obsah projektu MUDr. Jan Stuchlík
Neonatologie v České republice (a v Mostě)
Fakulta zdravotnických studií
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ SESTER ODDĚLENÍ NEONATOLOGIE V POROVNÁNÍ SE ZAHRANIČÍM Radka Šamonilová Neonatologie VFN Praha

Neonatologie VFN 111 (147) sester cca 4500 porodů ročně 39 lůžek fyziologičtí novorozenci 32 lůžek IM péče 25 lůžek JIRP Neonatologie VFN

Zahraničí špatné i dobré příklady nemocnice se z velké části podílí na vzdělávání svých sester možnost dalšího vzdělávání - benefit pozitiva a negativa, motivace Zahraničí

Vzdělávání na oddělení postgraduální vzdělávání PSS, vysokoškolské studium podpora účasti na konferencích a kurzech VZDĚLÁVÁNÍ VLASTNÍCH SESTER PŘÍMO NA ODDĚLENÍ Vzdělávání na oddělení

Adaptační proces všechny nastupující sestry teoretická část praktická část pracovní sešity Adaptační proces

Kurz resuscitace novorozence povinný pro všechny sestry 1x ročně praktická + teoretická část Kurz resuscitace novorozence

Odborné semináře a konference 3x ročně odborná témata – ventilace novorozence, výživa, psychosociální podpora novorozence,... Odborné semináře a konference

Ostatní aktivity možnost tvorby edukačních videí možnost hodnocení péče e-learning Ostatní aktivity

Budoucnost lekce odborné angličtiny praktické stáže pro sestry v ČR a v zahraničí Budoucnost

Budoucnost lekce odborné angličtiny praktické stáže pro sestry v ČR a v zahraničí Budoucnost

DĚKUJI ZA POZORNOST radka.samonilova@vfn.cz