PROŽITKOVÝ VÍKEND „TÚRA KULTUROU“. V Srbsku u Karlštejna …

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova.
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
MLÁDEŽ V EVROPĚ BERNARD  14 denní pracovní setkání středoškolských studentů z Finska, Německa, Ruska a České republiky podporující aktivity směřující.
Základní škola a mateřská škola Blížejov Závěrečné práce 9. ročníku
CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
Ruzanna Sargsyan dobrovolnice z Arménie Jeďte jako DOBROVOLNÍCI do celého světa!
STUDENT BUSINESS FORUM 2011 Hradec Králové, Mgr. Tomáš Zdechovský WIFI Czech Republic J AK ZAČÍT PODNIKAT ? ÚSPĚŠNĚ.
2 3 Lokalita Pod Javornic kou silnicí 4 směr Solnice směr Javornice směr Vamberk CENTRUM 10min. směr Častolovice.
Projekt rozvoje sítě měst v regionu Weinviertel – jižní Morava Projekt zur Entwicklung eines Städtenetzwerkes Weinviertel - Südmähren MĚSTA ZAPOJENÁ DO.
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚJEZD U BRNA

Význam mezinárodního dobrovolnictví pro rozvoj jednotlivce a otevřené společnosti Uznávání neformálního vzdělávání, Praha Robin Ujfaluši, ředitel.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
ROVERING co nabízí a přináší
Termín: vždy první středa v měsíci Začátek: 9 30 hod Vstupné: 20,-Kč - výstava čertů vyrobených rodiči s dětmi doma Termín: začátek prosince - Mikulášská.
Věda na scéně - Science on Stage Jitka Houfková KDF MFF UK Praha.
Občanské sdružení Vznik před 10 lety registrací stanov u MV Cíl: a)Obnova, udržování a rozvíjení lidových tanců, písní a hudby b)Obnova, udržování a rozvíjení.
Projekty ve sportu Brigita Stloukalová. „Pobytová“ – „rekreační“ akce 1.CO? 2.PROČ? 3.PRO KOHO? 4.KDE? 5.KDY? 6.S KÝM? 7.S ČÍM? 8.JAK? 9.ČÍM SE LIŠÍM?
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Přechod z ústavní do komunitní služby
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Jak se cítím… A –hurá už jsem tady B – já to zvládnu C – proč zrovna já jsem vyvolený.
S RAZ DOROSTU NA OKRESE K OLÍN aneb i dorost má svoji kategorii.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
XXVI. SVĚTOVÝ DEN MLÁDEŽE Madrid 2011 „V Kristu zapusťte kořeny, na něm postavte základy, pevně se držte víry.“ ( srov. Kol 2,7)
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
předpověď počasí na 14. května 2009 OBLAČNOST 6.00.
Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci.
Národní institut dětí a mládeže MŠMT Centrum ekologické výchovy DŘÍPATKA pracoviště pro školní i mimoškolní environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu,
Světové dny mládeže. LOGO Koruna p. Marie Almudenské „M“ – Madrid, Maria Kříž – symbol křesťanství, logo Maria – rychlá a spolehlivá cesta ke Kristu Spontánní,
Projekt MODEL = Mobility Opportunities for DisablEd Learners Příležitosti mobilit pro handicapované.
Bratrská jednota baptistů
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER RNDr.
Bramborová slavnost 22. září 2007 Ekologické informační centrum Krátká u Sněžného.
Sídlo: Kolárova 41, Oleška IČO: DIČ: CZ
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Projekt Volunteering. Projekt Volunteering byl založen 14. září 2009 Asociací pro podporu vzdělání jako projekt Univerzitního centra Na Baště, Na Baště.
Centrum pro rodinu a sociální péči o.s. 1.
Plán činnosti prezidia pro rok 2009 Dana Jurásková Luhačovice.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Pro 8. a 9. ročník Tento rok bez výuky !!! U moře…
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání Propagace.
Nejprve provedeme výpočet v závorce
Lyžařské zájezdy s výukou na sjezdových lyžích a snowboardu
JAK SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ MŮŽE PODPOŘIT ROZVOJ REGIONŮ Petra Francová a Karel Rychtář Nová ekonomika, o.p.s. Výbor pro regiony RVNNO, Pardubice
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
Meluzíni, Meluzínky, Meluzíňata – bývalí, současní i budoucí dříve než na nás přijde zimní spaní je tu zase hradní hraní LP 2009 Od pátku 30. října do.
Komunitní a otevřená škola
Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
ZÁKLADNÍ ŠKOLA T. G. MASARYKA
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Možnosti mládeže v zahraničí 6. listopadu 2008 Škola ekonomiky a cestovního ruchu Sdružení na podporu mezinárodního přátelství „Slunce“, o. s.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
19. kolo příjmu žádostí – PRV, OSA IV. Opatření IV.2.1. Realizace projektů spolupráce Záměr b) – Realizace projektů mezinárodní spolupráce.
Třída KUŘÁTKA PROJEKT MALÝ ZAHRADNÍK Dílčí projekt: KULIHRÁŠEK
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Centrum podpory veřejného zdraví & Katedra rekreologie
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Konflikt, koření života
MOŽNOSTI PREZENTACE BADATELSKÉ ČINNOSTI V MATEŘSKÉ ŠKOLE MGR
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Transkript prezentace:

PROŽITKOVÝ VÍKEND „TÚRA KULTUROU“

V Srbsku u Karlštejna …

... se vydáme na túru kulturami

... abychom lépe porozuměli ostatním, musíme nejdřív porozumět sami sobě...

... jaké to je být v cizí kůži

…co znamená týmově spolupracovat

... spolehnout se jeden na druhého

… jak využít toho, v čem jsme dobří

... inspirovat se od ostatních a dokázat obhájit svůj vlastní názor …

…a umět si užít chutí a vůní, které dnešní svět nabízí.

A k čemu to všechno je? o vědět, co je pro mě důležité o učit se jeden od druhého o týmová spolupráce o kvalifikace o nové příležitosti

Kdy, kde s kým Srbsko u Karlštejna, června lidí z různých středních škol čtyři čeští a dva zahraniční lektoři – vše v ČJ plná penze, ubytování zdarma, příspěvek na dopravu

MINIWORKCAMP ?!

MWC =  MINI 1 VÍKEND  WORK 5 HODIN DOBROVOLNÉ PRÁCE DENNĚ  CAMP LIDI, ZÁBAVA, POZNÁVÁNÍ CO JE MINIWORKCAMP?

PROČ A K ČEMU (MINI)WORKCAMP?  SETKÁNÍ LIDÍ Z RŮZNÝCH KOUTŮ SVĚTA  PRAKTICKÁ POMOC, OŽIVENÍ MÍSTNÍHO REGIONU  „ŠKOLA ŽIVOTA“ - ZPŮSOB POZNÁVÁNÍ, UČENÍ, ZÍSKÁVÁNÍ ZKUŠENOSTÍ A DOVEDNOSTÍ

Kam vyrazit na MINIWORKCAMP? MWC Chříč Obnova pivovaru, (10. – ) MWC Kostelecké Horky – Kafemletí ( )

CESTA ZA ŘEMESLEM A KAFEMLETÍ Kostelecké Horky  Pomoc s přípravou místní slavnosti „Kafemletí“  Podpořit dění ve vesnici a venkovské centrum ekologické výchovy „Modrý dům“  Vyzkoušet si různá tradiční řemesla a práce spojené s životem na venkově

OBNOVA PIVOVARU CHŘÍČ Chříč na Křivoklátsku 2009: zchátralý pivovar a velká zarostlá zahrada…..dovedeš si představit, co to muselo bejt za úžasnej barák?

Pivovar Chříč: minulost..mezi roky 1918 a … tady pan Konopásek vařil Chříčské pivo... a sudy se koulely….. po válce byl pivovar zabaven a začal chátrat…

Chříč... a co dál?..to je výzva, co s tim provedem, Josefe? 2010 založeno sdružení PROPOLIS s cílem: PPořádat KULTURNÍ AKCE pro veřejnost VVytvořit CHRÁNĚNOU DÍLNU pro lidi s postižením ZZačít zase VAŘIT PIVO!

MWC Chříč – zajímá Tě to? PŘIJEĎ POMOCT  s čištěním potoka a zahrady  s demoličními a rekonstrukčními pracemi NEBUDEŠ LITOVAT!

Jak se přihlásit? Najdi si

Jak se přihlásit?  zaregistruj se ONLINEONLINE  stáhni si PŘIHLÁŠKU, vyplň, nech podepsat od rodičů (pokud ti ještě nebylo 18) a pošli nám ji do INEXu (INEX – Sdružení dobrovolných aktivit)PŘIHLÁŠKU  stáhni si PROHLÁŠENÍ RODIČŮ (pokud ti ještě nebylo 18), nech podepsat od rodičů a přivez s sebou na akci!PROHLÁŠENÍ RODIČŮ  najdi si nás na facebooku a sleduj, co se děje

Túra kulturou a miniworckampy  CESTA ZA ŘEMESLEM A KAFEMLETÍ května Kostelecké Horky u Chocně  OBNOVA PIVOVARU CHŘÍČ června Chříč na Křivoklátsku  PROŽITKOVÝ VÍKEND TÚRA KULTUROU června Srbsko u Karlštejna Vyber si a přihlaš se! Těšíme se!