P OZNÁVÁME K RNOVSKO T radice, kulturní zařízení, turistické cíle.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Naše obec – Rožmitál p. Tř
Advertisements

Kraj Vysočina.
Anketa se konala při zahájení kampaně Město Stromů v Krnově na podzim 2008 Anketa o vztazích občanů k životnímu prostředí.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Organizace a instituce města Čáslavi. Obsah Městský úřad Organizace a instituce pro děti a mládež Organizace a instituce pro seniory Kulturní instituce.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, cestovní,
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Obyvatelstvo a sídla. O BYVATELSTVO A SÍDLA Otázky pro začátek Ve kterém století se podle Vás setkáváme s Krnovem jako s existujícím.
OSOBLA Ž SKO. OSOBLAŽSKO – ZÁKLADNÍ INFORMACE VELIKOST: 167,2 km² BYDLÍ ZDE: cca 794 lidí HUSTOTA ZALIDNĚNÍ : 29 obyv./km² SOUSEDÍCÍ ZEMĚ: Polsko.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č.22I Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
Jak vidíme možnost rozvoje našeho regionu? Mikulášková, Vaculová ZŠ Kostelec u Holešova.
Praha Hlavní město 1 mil. 140 tisíc obyvatel Zajímavosti: Pražský hrad
Jeseníky Tereza Chládková A.
Základní škola Bohutín, okres Příbram, Bohutín 37,
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
Kultura.
MĚSTO VIZOVICE Jana Holá.
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Hospodářství. H OSPODÁŘSTVÍ Otázky pro začátek Kolik procent podle Vás zaujímá zemědělská půda na Krnovsku? Které průmyslové odvětví.
OBEC Obec je základní (nejmenší) samosprávnou jednotkou, kterou tvoří – obytná (vnitřní) část – domy, silnice, parky apod. volná krajina (vnější) část.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:
Kultura a historie obce 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Mgr. Hana hoberlová, ZŠ Rajhrad
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_64.
Předpoklady CR A. LOKALIZAČNÍ - - schopnost krajiny poskytovat hodnoty pro CR B. SELEKTIVNÍ - předpoklady společnosti pro zabezpečení a rozvoj CR C. REALIZAČNÍ.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Ověření ve výuce: Sada: 6Z8/C - 20.
Doprava, obchod, průmysl, vzdělání, kultura Obec, kde žiji.
Romantická architektura v Čechách
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Krnovsko a EU. K RNOVSKO A EU Otázky pro začátek Ve kterém roce vstoupila Česká republika do Evropské unie? Slyšel jsi někdy pojem.
Patrik Chvátal & Jana Řehořová
EDITA HUDEČKOVÁ, 9.D VYSOČINA.
STŘELNÁ zdroj: strelna.cz zdroj: strelna.cz
Kulturní předpoklady cestovního ruchu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
MĚSTO MORAVSKÁ TŘEBOVÁ Moravská Třebová 2011ANDREA HORÁKOVÁ.

MĚSTSKÁ KNIHOVNA LOUNY S knihovnou nezabloudíte, knihovna je majákem vašeho života Kadaň 29. dubna 2015.
Vrch Cvilín s kostelem Panny Marie Sedmibolestné a rozhlednou tvoří výraznou dominantu města Krnova. Místo je osídleno již od.
STAVBY PRO KULTURU, OSVĚTU A DUCHOVNÍ SLUŽBY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
TEREZA PAROBKOVÁ 9.A Vizovická vrchovina. Poloha.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_18_ZEMĚPIS Téma: Karlovarský kraj Ročník: 9.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Vlasta Geryková VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_32_Zeměpis_14_Hlavní město Praha,
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
Kraj Vysočina.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Lomnice nad Popelkou Liberec Lomnice nad Popelkou Představení města Lomnice a památky Program regenerace Lomnické zkušenosti.
Poznejte regiony České republiky Března 2015 Hotel Jalta, Praha.
VY__III/2__INOVACE__130 Prvouka Frýdlant. AnotaceŽák ve skupině sleduje prezentaci se současným komentářem učitele a odpovídá na kladené otázky. V prezentaci.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
Vypracovala:Mgr. Marcela Minaříková Mgr. Světlana Čumalová Téma:AZ kvíz Lužní les Vznik:červenec - září 2011 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Základní.
Poznejte regiony České republiky Středočeský kraj.. přirozené centrum České republiky Střední Čechy jsou místem, kam se dá přijet na návštěvu,
Mgr. Z. Flašková, MBA
CHŘIBY Základní informace: Nejvyšší bod: Brdo – 587 m. n. m.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
KULTURNÍ INSTITUCE Mgr. Michal Oblouk.
Aktivní senior v České Skalici.
Vizovická vrchovina Valerie Marečková 9.B 2016.
Romantická architektura v Čechách
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Pardubický kraj.
VY_32_INOVACE_43_Ochrana přírodního bohatství
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_252_PAMÁTNÉ OBJEKTY
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Zhodnocení služeb vybrané knihovny
CHŘIBY.
Volný čas – kultura: kina, divadla, koncerty, výstavy, muzea
17. výlet turistického kroužku 3. ročník sobota 28. října 2017
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Naše obec – Česká Kamenice
Česká republika Cestovní ruch ZŠ Hejnice 2010 Mgr. Jan Kašpar.
MARIÁNSKÉ LÁZNĚ.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Transkript prezentace:

P OZNÁVÁME K RNOVSKO T radice, kulturní zařízení, turistické cíle

T RADICE, KULTURNÍ ZAŘÍZENÍ, TURISTICKÉ CÍLE Otázky pro začátek Které tradiční akce na Krnovsku znáš? Navštěvuješ některé kulturní zařízení pravidelně? Jakou oblast v okolí tvého bydliště považuješ za turisticky nejatraktivnější?

T RADICE Přehlídka 70mm filmu Krnovské hudební slavnosti Hornoslezské slavnosti Řecké dny

KULTURNÍ ZAŘÍZENÍ Městské divadlo Krnov Kino Mír 70 Krnov Městská Knihovna Krnov Středisko volného času Méďa Krnov Koncertní síň Sv. Ducha Krnov Flemmichova vila

Zřícenina hradu Šelenburk na Cvilíně – Krnov Poutní vrch Cvilín - Krnov Rozhledna na Cvilíně - Krnov Úzkorozchodná trať Osoblaha – Třemešná Zámek Slezské Rudoltice K prameni zátorské kyselky TURISTICKÉ CÍLE

T RADICE, KULTURNÍ ZAŘÍZENÍ, TURISTICKÉ CÍLE Otázky na závěr Jak často se konají Hornoslezské slavnosti? Konají se jen na území Krnovska? Co se nachází ve Flemmichově vile? Který turistický cíl bys nejradši navštívil?

DĚKUJI ZA POZORNOST