Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Advertisements

Standardy finanční gramotnosti. Program  užší a širší standard FG a návaznost na RVP  v kterých p ř edm ě tech u č it  materiály k výuce  co by si.
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Název projektu: Učení pro život Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony: III / 2 Název sady B: Paprsková optika II. Autor: Mgr. Dagmar.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBO Ř ANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_181_SAMOHLÁSKY Téma: ROZD Ě LENÍ.
Speciálně pedagogické centrum při MŠ a ZŠ Kyjov, Za Humny 3304,
DOMOV A CENTRUM AKTIVITY, p.o.
Projekt EU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka – základní krok do života CZ 1.07/1.2.33/ Číslo aktivity: 02 ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK.
LÁSKA.
„Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka
Projekt EU - OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Strukturované učení PROJEKT EU
„ROZVOJ KOMUNIKACE U ŽÁKŮ S AUTISMEM“
Základní škola a mateřská škola, Praha - Nebušice od 1. 7
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Název projektu:Učení pro život Reg. číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí.
N ORMÁLNÍ JE NEKOU Ř IT Ž ALOUDÍKOVÁ, I., H RUBÁ, D. P D F A LF MU BRNO Výchova ke zdravému životnímu stylu a nekuřáctví na I.stupni ZŠ.
Konference UNIV 2K 1. a Ing. Petr Richter ředitel školy VOŠ, SPŠ a OA Čáslav Přemysla Otakara II. 938 VOŠ, SPŠ a OA Čáslav.
PROJEKT: RIZIKA PŘESTUPU DĚTÍ MATEŘSKÝCH ŠKOL DO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A JEJICH ŘEŠENÍ ZAVÁDĚNÍM NOVÝCH VYUČOVACÍCH FOREM, METOD A POSTUPŮ, VČETNĚ VYUŽITÍ ICT.
Ing. Vojt ě ch Miler Zkušenosti a zhodnocení projektu Regionálního centra podpory sociálního podnikání.
ROZPOČET PROJEKTU Kvalitní a efektivní výuka zdravotně postiženého žáka -základní krok do života Registrační číslo:CZ.1.07/1.2.33/
ČTVEREC, OBDÉLNÍK A JEJICH OBVOD A OBSAH pro 5. ročník
+ REPORT Z VÝZKUMU A ANALÝZY POT Ř EB LLP-2012-LV-KA4-KA4MP.
DEMOKRACIE Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády Milevsko
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_743.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_668.
Lidé kolem nás…….. Speciální mateřská škola Blanická 16 Olomouc
ICT ČJ VS po L Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_672.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
„Inovace výstupů, obsahu a metod bakalářských programů vysokých škol neuniverzitního typu.“ CZ.1.07/2.2.00/ Michal Sedláček.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_681.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Specifika zpracování vzdělávacích obsahů vyučovacích předmětů: Čtení – globální a analyticko–syntetická metoda – vzhledem k vícečetnému postižení bylo.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: III/2VY_32_inovace_686.
ICT M 5.r. Písemné násobení
Pro 5. ro č ník základní školy 2. č ást – písmo a obrázek Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace EU – OPVK 1.4. – Inovativně.
ICT ČJ VS po S Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_INOVACE_238_JEHLIČNATÉ_STROMY Téma: JEHLIČNATÉ.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registra č ní č íslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona III/2VY_32_INOVACE_667.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. MONIKA RICHTÁRECHOVÁ Název: VY_32_INOVACE_201_PŘÍPRAVA_NA_NÁSOBENÍ Téma: PŘÍPRAVA.
Klíčová aktivita:32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada číslo: Výstup číslo:04 07 Autor:Petr Lukáš Vzdělávací oblast:Fyzika Výuková hodina:Princip.
MATEŘSKÁ ŠKOLA OLOMOUC Blanická 16. Charakteristika školy Jedná se o předškolní zařízení, jeho nosným programem a účelem je poskytování výchovy a vzdělání.
Webové služby pro komunikaci s informačním systémem eQuip Martin Širajch.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Občanské sdružení rodičů a přátel dětí s handicapem ORION Adresa: Centrum ORION Panská 1493 Rychnov nad Kněžnou Telefon:
Datum: od Projekt: Kvalitní výuka Registra č ní č íslo: CZ.1.07/1.5.00/ Č íslo DUM: VY_62_INOVACE_29 Jméno autora: Ing. Gabriela Hautová.
Novelizace školského zákona Lucie Macků, Praha,
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí.
Grantový projekt OP VK oblast podpory 1.3 DVPP škol a školských zařízení Mozaika nových inspirací pro pedagogy mateřské školy CZ.1.07/1.3.02/
Ž áci poprvé zasedli do zdejších školních lavic 1. zá ř í Naše škola má vytvo ř ený školní vzd ě lávací program s názvem Aktivita, tvo ř ivost,
Bc. Dana Hašková Hoky toky – znám své tělo?. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpo č tem Č eské.
Hrátky s mapou Autor: Mgr. Ivana Tesařová. AnotaceObsahuje nám ě ty č inností pro práci s mapou, seznámení s m ěř ítkem, výroba vlastních u č ebních pom.
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Rozvoj žákovských kompetencí pro 21. století
ZA JEDEN PROVAZ Vzdělávací centrum Turnov, o.p.s.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Seznámení se s hláskami a jejich dělení
„KVALITNÍ A EFEKTIVNÍ VÝUKA ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉHO ŽÁKA
Číslo v digitálním archivu školy
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Číslo v digitálním archivu školy
Číslo v digitálním archivu školy
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Projekt EU – OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost “KVALITNÍ A EFEKTIVNÍ VÝUKA ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉHO ŽÁKA – základní krok do života“

Strukturované učení Číslo aktivity:01 Manažer aktivity Mgr. Lenka Havlíková

Manažer aktivity - Mgr. Lenka Havlíková Klíčová aktivita STRUKTUROVANÉ UČENÍ Manažer aktivity - Mgr. Lenka Havlíková CÍL: Vyučovat žáky metodou strukturovaného učení, která využívá strukturovaného prostoru, časového plánu, vizualizace, pravidelnosti, odměny. Speciálně upravené prostředí - pracovní a klidový prostor - pracovní místa pro individuální výuku - centrální registr na pomůcky - strukturované krabice - didaktické, kompenzační a ICT pomůcky

Výstupy z aktivity STRUKTUROVANÉ UČENÍ 2 sady vzdělávacích materiálů – 200 strukturovaných krabic vybavených didaktickými pomůckami /fotky piktogramy, makety různých předmětů, komponenty po rozvoj jemné motoriky, obrázky,…./ Komunikační knihy a tabulky Databáze obrázkového systému /metodika po učitele/ pro jednotlivé činnosti z oblasti smyslové a rozumové výchovy Edukační profily žáků Vzdělávání pedagogických pracovníků v oblasti „Vzdělávání žáků s autismem a žáků se zdravotním postižením“ Workshop a analýza z něj na téma „Zavádění metody strukturovaného učení“ Fotodokumentace z výuky Archivace na CD

Strukturované krabice strukturované krabice jsou rozděleny na několik částí usnadňují žákům orientaci v jednotlivých úkolech jsou děleny podle individuálních a mentálních potřeb žáka pomáhají zjednodušit a zpřehlednit jednotlivé úkoly, např. z rozumové nebo smyslové výchovy

Typy strukturovaných krabic

Ukázka používaných piktogramů v strukturovaném rozvrhu hodin - jednotlivých činností Používané piktogramy dávají žákům vizuální odpověď na otázku „kdy“ a „kde“. Jestliže žák ví, co ho v danou dobu čeká, potřebuje také vědět, jak dlouho tato činnost potrvá.

Ukázka používaných piktogramů