Politická scéna a komunikace Maarten Groothuis. Proč projektová komunikace? Bez efektivní komunikace se může stát, že klíčové zúčastněné strany přijdou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Advertisements

UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Příprava nové dopravní politiky ČR
Pravidla publicity projektu
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Obec správným směrem Komunitní plánování Prezentace pro projekt: Pelhřimovsko za vzděláním " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Projekt zavádění jednotné bezpečnostní politiky v prostředí VZP ČR
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Referenční rámec pro udržitelná evropská města ____________________________________________________________________________ Seminář Urbánní rozměr regionálního.
MENTORING. Strategické dokumenty  Cestovní mapa EU v oblasti rovnosti mužů a žen : „Trvale nízké zastoupení žen v politice je jedním z deficitů.
Otevřená metoda koordinace - příležitost pro samosprávy? Milena Jabůrková Svaz měst a obcí ČR.
Běžné chyby při řízení procesů PPP Maarten Groothuis.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
Žádost o grant Metoda fundraisingu. 1. Průvodní dopis Identifikuje vaši organizaci (případně i vaši partnerskou organizaci, se kterou žádáte o grant.
Tento projekt je financován z prostředků Evropské unie Hodnota partnerství SROP 3.3.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Případová studie Kromhoutova kasárna Maarten Groothuis.
E-learning a podpora jazykové vzdělanosti. Výhody e-learningu pružnost výuky kurzy dostupné kdekoli přizpůsobivost podmínkám uživatelů možnost využití.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Evaluační strategie a evaluační plán Prabir Ganguly EURO SERVICE GROUP, s.r.o. Seminář “Sebehodnocení projektu v rámci CIP EQUAL“, 27.
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
RPS/CSF Komunikační plán RPS 2006 Realizované projekty Období: 12 / 2005 – 6/ 2005.
Příklady úspěšného využití ICT prostředků ve výuce David Lesch, člen představenstva.
Politický kontext a řízení rizik v rámci PPP Školení na řízení rizik v projektech PPP Twinningový projekt CZ/2005/IB/FI/04 Mikko AJ Ramstedt.
Mediální plán Lze ho definovat jako dokument určující, jaká média a kdy se nakoupí, za jakou cenu a jaké by měla přinést výsledky. Zahrnuje průběhové diagramy,
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. KOMUNITNÍ PLÁNOVÁNÍ metoda Komunitní plánování je metoda metoda – jak zpracovávat rozvojové materiály pro různé.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
marketingový komunikační mix, propagační mix, podpora, promotion
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
MARKETINGOVÝ MIX.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
1 V1 2. Seminář 2009/ Region a regionální vědy 1 2.
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
Možnost kombinace dotací s EPC v rámci OPŽP
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Veřejné kampaně Petr Machálek. Co obsahuje správná kampaň? vytčený cíl strategii a taktiku soustavné a proaktivní úsilí plánovitý postup k cíli, krok.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy Národní informační den Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
Škola podporující zdraví Komunitní program WHO pro MŠ, ZŠ a SŠ v ČR od r Národní koordinační centrála v SZÚ Poslanecká sněmovna, Konírna
Komunitní a akční plánování v praxi Co je to zapojování veřejnosti.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 PROGRAMY INSPEKCÍ Robert Mout DCMR – Agentura pro ŽP.
Analýza zainteresovaných stran MAP vzdělávání pro ORP Hořice Ustavující setkání Řídícího výboru MAP vzdělávání pro ORP Hořice
PSYCHOLOGIE KOMUNIKACE KOMUNIKAČNÍ SITUACE V PRÁCI MANAŽERA IVANA NEKVAPILOVÁ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Žádost o grant.
Strategie regionu, obce
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Sociální politika EU Dávky v nemoci.
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Média - jak s nimi a jak na ně?
Česká rozvojová agentura (ČRA)
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
MARKETING V NEZISKOVÉM SEKTORU
Změny na trhu práce?.
Propagace, reklama VY_32_INOVACE_41_831
Transkript prezentace:

Politická scéna a komunikace Maarten Groothuis

Proč projektová komunikace? Bez efektivní komunikace se může stát, že klíčové zúčastněné strany přijdou o nezbytné informace a nebudou rozumět, proč je změna potřebná Bez efektivní komunikace se může stát, že klíčové zúčastněné strany přijdou o nezbytné informace a nebudou rozumět, proč je změna potřebná Cíl: zajistit průběžnou angažovanost a podporu od všech klíčových zúčastněných stran, pokud jde o všechny aspekty projektu Cíl: zajistit průběžnou angažovanost a podporu od všech klíčových zúčastněných stran, pokud jde o všechny aspekty projektu Nejlepším přístupem je vytvořit jasnou komunikační strategii a důkladné komunikační plány Nejlepším přístupem je vytvořit jasnou komunikační strategii a důkladné komunikační plány

Komunikační strategie Komunikační strategie obvykle zahrnuje: –Účel dokumentu – stručné prohlášení o plánu a jeho zamýšleném využití –Pozadí projektu a výsledky, kterých má být dosaženo –Cíl(e) komunikační strategie –Cílové publikum pro komunikační strategii –Klíčová sdělení, kterým mají zúčastněné strany porozumět a podle nichž mají jednat –Komunikační nástroje, které jsou považovány za vhodné v průběhu projektu –Komunikační plán – příloha komunikační strategie, která identifikuje cílové publikum, cíl, sdělení, metody, kdo, kde a náklady spojené s každou činností

Komunikační matice PublikumPožadovaná úroveň zapojení CílObsah / sdělení Komunikační kanály

Cílové publikum Komunikační strategie a plán zahrnují všechny zúčastněné strany Komunikační strategie a plán zahrnují všechny zúčastněné strany Kromě toho je jako cíl přidána komunikace s běžnou veřejností Kromě toho je jako cíl přidána komunikace s běžnou veřejností

Obsah komunikace / zprávy Cíle projektu Cíle projektu Výhody přístupu PPP („jedinečné prodejní argumenty“) Výhody přístupu PPP („jedinečné prodejní argumenty“) –Hodnota za peníze / účelnost –Včasné dodávky –V rámci rozpočtu –(Soukromé financování) Postup projektu a milníky Postup projektu a milníky Oslavte úspěch! Oslavte úspěch!

Komunikační kanály Různé nástroje pro různé účely, např.: Různé nástroje pro různé účely, např.: –Schůzky: dvousměrná komunikace s důležitými zúčastněnými stranami. Nevýhoda: časová náročnost –Newslettery/zprávy o postupu: účelný způsob jak informovat příslušné osoby o cílích, postupech, milnících atd. Nevýhoda: jednosměrnost, nehodí se pro rozhodování –Webové stránky: účelná komunikace s konkrétním a/nebo všeobecným publikem. V případě fóra interaktivní. –(Místní) noviny: široká komunikace s všeobecným publikem. Nevýhoda: dávejte si pozor na reportéry…

Politická scéna Politici udržují odstup, dokud jsou splněny jejich politické, finanční a emocionální cíle Politici udržují odstup, dokud jsou splněny jejich politické, finanční a emocionální cíle Jakmile se váš projekt dostane do tisku a/nebo do jejich mailové schránky, musí být informováni! Jakmile se váš projekt dostane do tisku a/nebo do jejich mailové schránky, musí být informováni!

Politická scéna: příklad Holandsko Účelová budova ministerstva spravedlnosti, letiště Schiphol Účelová budova ministerstva spravedlnosti, letiště Schiphol 2005: požár v ubytovacím zařízení žadatelů o azyl 2005: požár v ubytovacím zařízení žadatelů o azyl –Kdo je odpovědný: ministerstvo bydlení, ministerstvo spravedlnosti a/nebo příslušná obec (včetně místního hasičského sboru)? 2006: referenční PPP projekt ukazuje nadhodnotu PPP 2006: referenční PPP projekt ukazuje nadhodnotu PPP 2007: ožívá politická diskuse: kdo nakonec ponese odpovědnost, když nové ubytovací zařízení postaví a bude provozovat soukromé konsorcium? 2007: ožívá politická diskuse: kdo nakonec ponese odpovědnost, když nové ubytovací zařízení postaví a bude provozovat soukromé konsorcium? Rozhodování v tomto projektu v oblasti PPP bylo, je a bude velmi politické

Otázky?