Www.zlinskedumy.cz Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.107/1.5.00/34.0370 AutorMgr. Alena Marková Název šablonyIII/2 – Inovace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZKOUŠKA PEVNOSTI V OHYBU
Advertisements

CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.03 •SOU Obořiště •Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník •Číslo klíčové aktivity:
ZKOUŠKA PEVNOSTI VE SMYKU
ZKOUŠKA TVRDOSTI PODLE VICKERSE
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.05
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Iveta Adamová Název šablonyIII/2.
POSUVNÉ MĚŘIDLO – HLAVNÍ ČÁSTI
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
STROJNÍ SLOUPOVÁ VRTAČKA – HLAVNÍ ČÁSTI
NÁSTROJOVÁ OCEL Název školy
SLOŽENÍ OCELI Název školy
ELEKTRICKÁ VODIVOST KOVŮ
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgA. Kateřina Mikešová Název šablonyIII/2 – Inovace.
ROZBRUŠOVÁNÍ – KOTOUČE PRO ÚHLOVÉ BRUSKY
MĚŘENÍ A ORÝSOVÁNÍ - úvod
ROZBRUŠOVÁNÍ – BEZPEČNOST PRÁCE Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Lubor Černobila.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
VYSOKÁ PEC – HLAVNÍ ČÁSTI
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
Rozdělení keramiky Název školy
MIKROMETR – HLAVNÍ ČÁSTI
Znaky určující cílovou skupinu Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgA. Kateřina Mikešová Název šablonyIII/2 – Inovace.
Průběžné poznámky Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Nakladatelské informace Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
STATIKA TĚLES Název školy
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Zpracování dokumentů Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Rok vydání Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
Behaviorální kritéria Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Iveta Adamová Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Iveta Adamová Název šablonyIII/2.
Komunikační proces Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
TEPELNÁ VODIVOST KOVŮ Název školy
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Petra Pilková Název šablonyIII/2.
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
KOZÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kozí, maso, charakteristika, dělení, použití, jednotlivých,
Mletí Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Název školy Střední odborná škola Luhačovice Číslo projektu
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
ROZBRUŠOVÁNÍ – PRINCIP A SLOŽENÍ KOTOUČE Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr.
RAKU – pec a příslušenství
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Petra Pilková Název šablonyIII/2.
SKOPOVÉ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: skopové, maso, jakostní, třídy, dělení Autor:
ROZBRUŠOVÁNÍ - BRUSKY Název školy
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Petra Pilková Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorBc. Magda Sudková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.04
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.107/1.5.00/ AutorMgr. Alena Marková Název šablonyIII/2 – Inovace.
Sociopsychologická kritéria Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Petra Pilková Název šablony.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.06
Demografická kritéria Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
z Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Petra Pilková Název šablonyIII/2.
Předmět: Potravina a výživa Ročník: první
Propagace - periodika Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Základní výkresová dokumentace
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_NAV_299 Ročník: 2.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Skopové maso - charakteristika
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
KOZÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kozí, maso, charakteristika, dělení, použití,
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Transkript prezentace:

Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.107/1.5.00/ AutorMgr. Alena Marková Název šablonyIII/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMuVY_32_INOVACE_POT_0313Skopové maso Stupeň a typ vzděláníOdborné vzdělávání Vzdělávací oborRVP H/01 Tematický okruhPotraviny a výživa Druh učebního materiáluPrezentace Cílová skupina15-18 let AnotaceV prezentaci jsou žáci seznámeni s charakteristikou a dělením skopového masa Klíčová slovaSkopové maso Datum

 Skopové maso je z ovcí, beranů, skopců a jehňat  Rozlišujeme: - jehněčí do stáří 3 měsíců a váze kg - skopové ve stáří 6-8 měsíců a starší (jejich maso je však již tužší a méně kvalitní) jehneci-maso-deleni-upotrebeni--789.htmlhttp:// jehneci-maso-deleni-upotrebeni--789.html

 Skopové maso je velmi pikantní a aromatické, světle červené až tmavě červené. Čerstvé skopové maso má být pevné a světle červené, krajový lůj má být bělavě žlutý a jadrný. Má vysokou biologickou hodnotu.  Má charakteristický zápach a při tepelné úpravě tuk – lůj, velmi rychle tuhne.

AUTOR NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:

 1. kýta  2. hřbet  3. plec  4. zákrčí  5. bok (pupek)  6. hrudí  7. krk  8. kolínka

 1. třída – kýta a hřbet  2. třída - plec, zákrčí –šrůtka  3. třída - pupek, hrudí, krk, kolínka- kližky AUTOR NEZNÁMÝ. ove-clanky/chovat-ovce-na-vasi- zahrade-proc-ne/ [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: ove-clanky/chovat-ovce-na-vasi- zahrade-proc-ne/

 1. Kýta  2. Hřbet  3. Plec  4. Zákrčí  5. Bok (pupek)  6. Hrudí  7. Krk  8. Kolínka

 Skopové maso je velmi pikantní a aromatické, světle červené až tmavě červené. Čerstvé skopové maso má být pevné a světle červené, krajový lůj má být bělavě žlutý a jadrný. Má vysokou biologickou hodnotu.  Má charakteristický zápach a při tepelné úpravě tuk – lůj, velmi rychle tuhne.  Skopové maso je z ovcí, beranů, skopců a jehňat  Rozlišujeme:  - jehněčí do stáří 3 měsíců a váze kg  - skopové ve stáří 6-8 měsíců a starší  (jejich maso je však již tužší a méně kvalitní)

 Peter Anderle, Dr. Helmuth Schwartz, Zbožíznalství, SNTL Praha 2001  Ing. Libor Mašek, Potraviny a nápoje v kostce  Peter Kružliak, Rudolf Schaller, Anton Forró, Potraviny a nápoje, IQ 147 spol. s.r.o. Praha 1984   upotrebeni--789.html upotrebeni--789.html  Obrázky:  AUTOR NEZNÁMÝ. clanky/chovat-ovce-na-vasi-zahrade-proc-ne/ [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: clanky/chovat-ovce-na-vasi-zahrade-proc-ne/  AUTOR NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: