LEVHART SKVRNITÝ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracovala:Veronika Bitalová, 8.B.
Advertisements

GIBONI.
1. DO KTERÉHO ŘÁDU SAVCŮ PATŘÍ ZÁSTUPCI NA OBRÁZCÍCH?
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
Sadili jsme stromy Nejdříve to byl strom „POHÁDKOVNÍK“, který měl i své kmotry: PaedDr. Zdeňka Szpaka, člena Zastupitelstva Zlínského kraje Mgr. Milenu.
Veronika Rozehnalová a Kristýna Kořínková
Jaguár americký.
Základní škola a Mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín
Dravci Silný zahnutý zobák Nohy se silnými drápy =>lov
ZVÍŘATA AUSTRÁLIE (1) - PROCVIČUJEME SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ DO 100
PRIMÁTI - OPICE Ploskochodci = těžiště těla je přesunuto na zadní končetiny. Lebka je oválnější než u jiných savců. Oči směřují dopředu = řídí se hlavně.
Živorodí -VAČNATCI Říše: živočichové Kmen: strunatci
Veverka obecná Autoři:Barbora Pešičková Iveta Hejnová.
Projekt,,Sedmero krkavců,,
Phascolarctos cinereus „Potravní specialista“
Krajina a životní prostředí
Moje první prezentace Panda velká ŽIRAFA AFRICKÁ ŽIRAFA AFRICKÁ
Čeleď: Šelmy kočkovité
Primáti Martin Man Jan Dresler.
Po stopách ohrožených zvířat
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Tropický deštný les SAVCI.
Živočichové tropických deštných lesů (1)
Jméno autoraMgr.Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablonyV/2 Inovace.
VY_52_INOVACE_PŘ.7. 04_Kočkovité šelmy Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis.
Tropický pás - živočichové
ŠELMY.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: říjen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VIII Vzdělávací.
VY_52_INOVACE_PŘ.8.07_Šelmy, test Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Zaměření VM – Člověk a příroda – Přírodopis 8.ročník.
Podřád: Hadi (serpentes)
Zjednodušený přehled třídění savců
Moje první prezentace. Téma : zvířata.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Ledňáček říční.
Zkvalitnění výuky přírodovědných předmětů s cílem zvyšování motivace
Lukeš 9.B. Lama Známá jako,,Velbloud Jižní Ameriky,, V posledních 40 letech se Lama šíří do celého světa jako chovny dobytek Výskyt:Peru,Vysoké Andy,Bollivie.
Asie – vegetační pásy a živočišstvo
Čeleď: šelmy kočkovité
Zoologická zahrada Příbram
Savci.
SAVANA dále od rovníku střídání období …………………………..
Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex Tyrannosaurus rex
Živočichové tropických deštných lesů (2)
NAŠI OBOJŽIVELNÍCI Obr.1.
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
PANDA VELKÁ Panda velká se svou černobíle zbarvenou srstí s charakteristickým vzorem je jedním z nejznámějších a zároveň nejvzácnějších a nejohroženějších.
Savany.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 Autor: Jana Brákorová Název : VY_32_INOVACE_7/17_Živočichové Téma: Hlodavci Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
FAUNA A FLÓRA AUSTRÁLIE
ŠELMY. CHARAKTERISTIKA Rozšířeny na všech kontinentech. Pružné, svalnaté tělo. Silné špičáky. Většinou masožraví (vrchol potravních řetězců). Výborný.
Zoo Praha - Hadi
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
VEVERKA OBECNÁ.
SAVCI ŠELMY KOČKOVITÉ.
ŠELMY LASICOVITÉ drobné (lasice kolčava), středně velké šelmy (jezevec, vydra)‏ nemají zatažitelné drápy proto kuny našlapují jen na prsty, aby jejich.
ZVÍŘATA Vyrobily : Karolína Klečková Ema Kopčilová.
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název projektu: Živá příroda ve škole
Prezentace Jiří Šebesta
Kůň Převalského.
Anotace : Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová
Cizokrajné suchozemské ekosystémy
VOMBATI.
Běžci.
PTÁCI – LETCI (DRAVCI) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu
zpracovaný v rámci projektu
Zoologická zahrada U kasy najdete občerstvení (k za koupení je např. párek v rohlíku) Cena zoo: dítě (do 15ti let) 120kč dospělí 180kč vyrobili:
Transkript prezentace:

LEVHART SKVRNITÝ

VLASTNOSTI Délka těla 0,9 – 1,9 m Délka ocasu 60 – 110 cm Výška v kohoutku 46 – 79 cm Hmotnost 37 – 90 kg Dospělost 2,5 - 3 roky Délka života 10 -20 let ve volné přírodě

VÝSKYT Vyskytuje se : Tropické lesy a pralesy Hory, hornatiny, štěrková pole Pouště a polopouště Savany, Travnaté planiny

TICHÝ ZABIJÁK Levhart je těžko zpozorovatelný a smrtící noční lovec. Jeho silné svaly mu umožňují dlouhé skoky a rychlé šplhání po stromech.

SKUTEČNOST NEBO MÝTUS ? Levhart získal své jméno díky tomu, že byl považovaný za křížence lva a pantera. Panter je však ve skutečnosti jeden z lidových názvů levharta.

PŘÍBUZNÉ DRUHY Jeho příbuznými z rodu Pantera jsou například lev (Pantera Leo), tygr (Pantera Tigris), levhart sněžný (Pantera Uncia) a jaguár (Pantera Onca).

POUŽÍVÁNÍ DRÁPŮ Zatažitelné drápy levharti používají k chytání kořisti a ke škrábání do kůry stromů, kterým si označují teritorium.

Kopytníci Prasata Hlodavci Primáti Psi Ryby Ptáci POTRAVA LEVHARTA JE : Kopytníci Prasata Hlodavci Primáti Psi Ryby Ptáci

LEBKA LEVHARTA

OBRÁZKY LEVHARTA Levhart na skále Levharti na stromě

Reference