DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznáním k udržitelnému rozvoji regionu Místo, kde žijeme
Advertisements

Kariérové poradenství na ZŠ Přerov, Trávník 27
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Gymnázium, Praha 8, Ústavní 400
Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
ZŠ Ořechov Pohádková škola Charakteristika školy  Pojem malotřídní škola: žáci se učí ve dvou třídách po dvou ročnících v jedné třídě  Od
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
ÚVOD DO VÝCHOVY MIMO VYUČOVÁNÍ
Kurikulární reforma Únor 2008 PhDr. Maria Bezchlebová
Vysoké mýto.
 ZŠ Záhuní je pokračováním bývalé ZŠ v Horní ulici, známé také pod pojmem,, chlapecká škola,,, která se nacházela v budově dnešního městského.
Projekt ZŠ Staňkov. O projektu  Projekt pro žáky s poruchami učení  Dotace z ESF – ,- Kč  Doba trvání – 2 roky.
Spolupráce s rodinami dětí s nařízenou ústavní výchovou.
DM Lovosická a Dittrichova
VEDENÍ ŠKOLY Ing., Bc. Karel Matějů Bc. Marie Baštová Radka Mazancová
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Sdružená/komunitní škola brno
TRÉNINK KOMUNIKAČNÍCH A PREZENTAČNÍCH DOVEDNOSTÍ V OBLASTI VELETRHŮ
Kdo jsme? Jsme sportovní soukromá škola, která, přestože má sportovní zaměření, je otevřená všem, kteří chtějí kvalitní základní.
Součásti: základní škola školní družina školní jídelna
Základní škola Merklín, okres Plzeň - jih
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
se sportovním zaměřením IČO
Mateřská škola a Základní škola Želešice
Struktura výuky.
Základní škola a Mateřská škola Šebrov
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Škola pracuje podle vzdělávacích programů Putování po modré planetě (MŠ) Úspěch pro všechny (ZŠ) Být lepší v tom, co nás baví (ŠD)
Strategický plán rozvoje školy pro období 2006 – Základní škola praktická a Základní škola speciální, Liberec, Orlí 140/7, příspěvková organizace.
Dolní Břežany dětí v mateřské škole - 80 dětí v základní škole (ve věku 6-15) - 20 zaměstnanců dětí v mateřské škole - 9 dětí v základní.
M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 M ĚSTSKÁ ČÁST P RAHA 21 Zavádění procesu místní Agendy 21 Strategie, otevřenost, spolupráce koordinátorka MA21 Iva Hájková
Rámcový vzdělávací program pro základní vzdělávání -
PŘÍPRAVNÉ TŘÍDY ZÁKLADNÍCH ŠKOL v Městské části Praha 9
web: tel.: ředitelka školy: Mgr. Milada Němcová KONTAKT:
Historie školy Původně zde byla v roce 1976 otevřena Zvláštní škola internátní v nově otevřených prostorách Na Vizině 28 ve Slezské Ostravě. V současné.
Základní informace a kontakty
Základní škola a Mateřská škola Koněšín, příspěvková organizace.
Základní škola Nerudova Říčany okres Praha - východ Škola je plně organizovaná, tj ročník, spolu se speciálními třídami
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Práce s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami. Příklady dobré praxe.
Vyučovací formy-výuka v bloku
Základní škola Přimda. Poloha ZŠ Přimda se nachází ve městě Přimda, okres Tachov, Plzeňský kraj. Přimda se nachází v pohoří Český les.
MAP Trutnovsko Vyhodnocení dotazníkového šetření ZŠ , Havlovice MAP Trutnovsko.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Mgr. Zdeněk Nosek ředitel školy Podpora zdravého životního stylu ve školách v Kraji Vysočina Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Podpora zdravého životního.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Organizační formy vzdělávání Anotace: Výukový materiál je určen pro učitele jako osnova při výkladu učiva ORGANIZAČNÍ FORMY VZDĚLÁVÁNÍ. V prezentaci je.
Galerie - prostor pro zábavu i vzdělávání nabídka programů pro střední školy a možnosti spolupráce.
Stav svazkového školství k červnu Fyzické stavy dětí ve věku od 1 roku do 14 let v jednotlivých obcích Vernířovice, Rapotín, Sobotín, Petrov nad.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
ZŠ Třebíč ŠKOLA OTEVŘENÝCH DVEŘÍ CHCEME ŽÍT S VÁMI ŠKOLA OTEVŘENÝCH
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Základní škola, Most, Jakuba Arbesa 2454
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
ZŠ STARÉ MĚSTO 2.STUPEŇ.
Aktuální informace o stavu
CLIL v ČR a v zahraničí Content and Language Integrated Learning
EKOLOGICKÁ VÝCHOVA V PRAXI UČITELE
Čtenářsky podnětné prostředí
Neživá příroda ve výuce přírodopisu
Vítáme Vás na ZŠ Šalounova - Halasova
Studenti, vítejte! Jméno učitele.
Základní škola a Mateřská škola Kozlov, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 Cíle působení Internát DDŠ, ZŠ a ŠJ Měcholupy 2 ŠKOLA Kuchyně, jídelna, prádelna. Tělovična Cíle působení Hlavním cílem působení na děti v DDŠ je resocializační a reedukační činnost za předpokladu maximální eliminace celkové odtrženosti ústavního prostředí od civilního neústavního světa. Celoročně jsou pořádány kulturně-vzdělávací, ozdravné i sportovně zaměřené akce a pobyty pro děti. Z mimoškolní činnosti jsou velmi oblíbené také tzv. blokové dny.

Základní škola při DDŠ Měcholupy 2 Výuka probíhá nejčastěji v 5. až 9. ročníku podle RVP ZV i RVP ZV s přílohou upravující vzdělávání žáků s LMP. Škola je malotřídního typu, v jedné třídě jsou vyučovány 1, 2, někdy 3, výjimečně i 4 ročníky najednou, max. však 12 žáků. Rozložení tříd se každoročně mění dle aktuálního složení dětí. Mottem ŠVP Základní školy Měcholupy 2 je výrok Alberta Einsteina: „Není hanbou nevědět, hanbou je nechtít se nic naučit.“

Areál DDŠ Měcholupy 2 INTERNÁT Čáp - znak DDŠ Měcholupy 2 Prádelna KUCHYNĚ Prádelna INTERNÁT JÍDELNA INTERNÁT

Internát DDŠ Měcholupy 2 Pokoj Obývací pokoj Jídelna WC Sprchy

Dětský domov se školou Měcholupy 2  Hřiště na míčové hry. Fotbalové hřiště.

Základní škola při DDŠ Měcholupy Třídy jsou vybavené jako učebny hudební výchovy, zeměpisu, přírodopisu a rodinné výchovy.

Základní škola při DDŠ Měcholupy K výuce se dále využívá: počítačová učebna s 9 počítači, tělocvična, posilovna, cvičná kuchyňka, výtvarný ateliér, školní dílna, venkovní bazén…

Základní škola při DDŠ Měcholupy Specifikem školy je terapeutický koutek, který slouží jako: neutrální území pro řešení konfliktních či problémových situací (oblíbené jsou besedy u kulatého stolu). sklad výtvarných potřeb, prostor pro uklidnění, místo pro odpočinek či četbu, příruční knihovna, apod.

Prioritní cíle ZŠ při DDŠ Měcholupy Obnovení důvěry v učitele, náprava vztahu ke škole a ke vzdělávání. Formování osobnosti žáka (charakter je důležitější než znalosti). Individuální přístup (navázání na aktuální znalosti). Vytvoření návyku, že docházka do školy je samozřejmostí a nutností. Projekt "Stromy a lidé"

Inovativní přístupy na ZŠ Měcholupy Edukační hra „STOPOVANÁ“ 2. rybník „Místo, kde žijeme.“ 1. sýpka 3. Pomník T. G. M. 6. Fotbalové hřiště 5.Kaple sv. Apoleny 4. Zastávka ČSAD

Inovativní přístupy na ZŠ Měcholupy Exkurze a návštěvy památek, kin, divadel, výstav, muzeí, kulturních i sportovních akcí.

Možnosti inovativních přístupů ve výuce žáků v DDŠ Závěr Po příchodu do DDŠ většinou děti dosahují horších výsledků než jsou jejich faktické možnosti, mají často negativní vztah ke škole, k pedagogům i k učení. Při vhodném vedení výuky a s pomocí zaváděných inovativních prvků ve vyučování je možné žáky pro vzdělání opět získat.