2005 Šablona eVŠKP - titulní list. 2005 ÚVOD  Definice doporučené šablony  Soubor s přednastavenými styly, strukturou, designem  NEREÁLNÉ problémy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky Univerzity Karlovy v Praze
Advertisements

Základy redakční práce
Nový přístup k aplikacím Vema
Iva Horová: Zpráva Komise eVŠKP za rok , Ostrava Biblioteca Academica Zpráva o činnosti za rok 2007 Odborná komise pro otázky elektronického.
Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce
Iva Horová: Zpřístupňování eVŠKP na AMU Brno Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP Zpřístupňování eVŠKP na AMU specifika a problémy.
Karta Domů, skupina Odstavec
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Návrh workflow a tvorba předpisů pro eVŠKP na AMU Iva Horová
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Chceme mít také v ČR snadný přístup k vysokoškolským kvalifikačním pracím? (a co je pro to třeba udělat) Asociace knihoven vysokých škol ČR výroční konference.
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
Šablona webových stránek Školení pro dobrovolné knihovníky Opava
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Textový procesor (MS Word)
Krajská knihovna Vysočiny Havlíčkův Brod Elektronické podatelny KrÚ, kongresový sál, 9. května 2005.
Textový editor opakování Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
SIPVZ – úvodní modul P Pokročilá práce s textem metodické poznámky (4 h)
Word – Struktura dokumentu
Textový editor.
Petr Korviny SCO 2007 Brno Usnadnění tvorby elektronických studijních textů pro distanční vzdělávání Petr Korviny
RozšÍŘEnÍ IIS NZZ Konference projektu NZZ_
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Šablony dokumentů v programu MS Word Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf04 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část.
Rozbor nejčastějších chyb v odborných pracích 12. Seminář BW.
Koordinátoři ICT Organizační informace
Power Point– sestavujeme prezentaci
Power Point– popis prostředí
Diplomový seminář pro studenty ITaM B. Miniberger LS 2013.
Informační a komunikační technologie Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník Ročník: Styly.
Autor: Jakub Černek jakub(zavináč)cernek.cz µŠkolení Efektivnějšího využívání PowerPointu 2003.
Ing. Luboš Zatloukal.  Vypracování semestrální práce:  V případě, že v zaměstnání pracujete s NIS, tak kde pokynů zadávacího listu  V případě, že v.
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
VKLÁDÁNÍ OBRÁZKŮ, KLIPARTŮ, OBRAZCŮ
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
Textový editor (další nástroje textového procesoru, export a import dat, PDF formát – čtení a tvorba)
Psaní právních dokumentů
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
E-learningový kurz e-learningu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Další vzdělávání pracovníků škol GP – oblast podpory 1.3 CZ1.07/1.3.05/ Vysoká.
AVT projekt Ondřej Janošík. Základní informace Zadání projektu – SQL SELECT generátor Proč právě tento projekt? Úvod do problematiky – SQL (select)
wordart wordart wordart wordart wordart wordart
Jak napsat zprávu z praxe
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
Inf Webová stránka, princip HTML a CSS. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Knihovny, katalogy, nástroje na správu zdrojů a citací. Přednáška k úvodu do metodiky studia naVOŠ Jabok, 24. Září 2010.
Centrum informatizace a výpočetní techniky, Západočeská univerzita v Plznihttp:// Ukázky použití šablony a problémy s jednotným vzhledem.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly Transpoziční novela zákona o svobodném přístupu k informacím Mgr. et Mgr. Tomáš Jirovec odbor veřejné.
CPVŠK 2005, , Praha Suchdol Návrh národního souboru metadat pro popis e-VŠKP Specifikace metadat Eva BRATKOVÁ, ÚISK FF UK v Praze
Praktické zkušenosti editora fantastiky
TÉMA: Počítačové systémy
Přehled pro vytvoření šablony
Digitální učební materiál
TÉMA: Počítačové systémy
Nástroje podpory uživatelů
Informatika textový editor - WORD
NÁZEV PŘÍSPĚVKU Jméno a příjmení autora včetně titulů
Jiří Rybička Styles reloaded Jiří Rybička
TÉMA: Počítačové systémy
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz
Katalog sociálních služeb BENCHMARKING v katalogu sociálních služeb SocialniSluzbyUK.cz Projekt „Katalog sociálních služeb, zkvalitnění jejich.
Transkript prezentace:

2005 Šablona eVŠKP - titulní list

2005 ÚVOD  Definice doporučené šablony  Soubor s přednastavenými styly, strukturou, designem  NEREÁLNÉ problémy designové, vnitřní předpisy univerzit, historický vývoj technické!!!  Textový dokument s metodickými pokyny  VHODNÁ CESTA  Povinné prvky na titulní straně  Struktura práce - pořadí stránek, vložení zadání práce  Normy citací  Doporučené formáty

2005 Titulní listy – prvotní úvaha  I přes rozsáhlý metadatový soubor má své opodstatnění  Rychlá orientace pro knihovníky náhledem na titulní list  Povinné metadatové prvky  Pro snazší orientaci – rozdělení na více stran  Titulní list,  zadání práce,  abstrakt

2005 Vytipování prvků na titulní listy

2005

Praktická ukázka

2005

Otázky - diskuse  Jaké prvky na titulní straně  Jakým způsobem rozdělit a uspořádat další stránky  Jakým způsobem vkládat do práce zadání  Elektronicky generované ze systému  Obrázek – technologický problém  Čistý text – graficky nepřehledné  - !!Chybí podpis!!  Scanované  - Problém s nutností přístupu ke scaneru  + Je i s podpisem