Mobily dneška a zítřka aneb Dnes neprodejné, Zítra žádané… Patrick Zandl – Pipeline a.s. Premium SMS agregator.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítače v běžném životě kolem
Advertisements

PDA s klávesnicí Aleš Pěnkava
DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Webkamera A její využití.
Metropolitní síť. Co přináší metropolitní síť obcím  Pokrytí požadavků občanů na moderní technologie  Jistota dobrého rozhodnutí – možnost rozšíření.
Úvod do práce s PC Mgr. Petr Vanický
Můj mobilní telefon Nokia 6303 classic.
Můj mobilní telefon Nokia X2.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
Polycom ® RealPresence ® Mobile Aplikace pro videokonferenční volání na mobilních zařízeních s operačním systémem IOS.
Mobilní Internet v ČR Situace a stav na přelomu 2008/9 Patrick Zandl Lupa.cz.
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
Nabídka produktů pro pracovníky v oboru farmacie
PC komponenty.
MOBILNÍ TELEFONY.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
Mobilní portál Jan Krňoul, Západočeská univerzita v Plzni,
Co je ENUM? aneb: ENUM v kostce Jiří Peterka E E.
Skype Music Server Vojtěch Ouška. S kype M usic S erver Cíl projektu ● Návrh a implementace veřejného hudebního serveru ● Přenos zvukových dat pomocí.
Nejnovější technologie Nové tvary budov v Koreji.
Kde jsme dnes a kam půjdeme zítra? Patrick Zandl – Pipeline a.s.
Návrh a implementace VOIP sítě
s ohledem na LTE a místní prostředí
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Nokia x6  V současnosti nejvyspělejším modelem Nokia xSeries je Nokia X6  v ČR prodává ve verzi s 16 GB vnitřní paměti.
SonyEricsson W550. Nejstarší z řady Walkman Technické parametry Rozměry: 93 x 46.5 x 22.5 mm Rozměry: 93 x 46.5 x 22.5 mm Sítě: GSM 900/1800/1900 MHz.
IPod. Vznik firma Apple první verze iPodu byla uvedena na trh 23.října 2001.
SHREKOID 420 AKCE NA NÁŠ NOVÝ VÝROBEK!. P PRODUKTY!
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
, ShopRoku surfování na internetu web aplikace lokalizační služby cloud premium SMS IVR USSD i-banking NFC karty.
Telefonování přes Internet
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Mobilní Marketing. Co je Mobilní Marketing? Všechna řešení, která využívají nástrojů mobilní komunikace pro komunikaci s uživatelem a zákazníkem. SMS,
ISDN Backup 2N ® NetStar. Základy o záloze ISDN linek: Záloha odchozích a příchozích hovorů pomocí nezávislé trasy (GSM/UMTS) Podpora.
Střední škola teleinformatiky Ostrava
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
Mobilní komunikace ve státní správě a samosprávě Možnosti využití mobilních sítí pro komunikaci s občany a a správními orgány.
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Nabídka pro pracovníky v oboru farmacie
Univerzita třetího věku kurz ECDL
GSM.
Mobilní telefony Tomáš Bušta, Martin Černík, Vojtěch Frajer.
KOMUNIKACE ON-LINE VY_32_INOVACE_63. CHAT komunikace dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Textem Zvukem - audiochat Zvukem a obrazem.
Jak se volá doména - ENUM v Česku E E Jiří Peterka
HTC Touch Pro2. Základní Informace Zařízení s vysouvací klávesnicí a dotykovým displejem má u HTC dlouhou tradici.
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
Mobilní telefon Venus. 9.8MM Ultra tenký, skvěle padnoucí do vaší dlaně 9,8mm tenké tělo umožňuje snadné ovládání jednou rukou.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Jak komunikují: mobilní telefony internet pravidelné srazy (např. v hospodě, pod stromem) návštěvy.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Tablety střední třídy Michael Hřib
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot
VoIP – internetová telefonie Úvodní seznámení © Mgr. Petr Loskot
Co je to skype ? je peer-to-peer program, umožňuje provozovat Instant messaging, internetovou telefonii(VoIP), videohovory a přenos souborů instalace.
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
Základní deska. Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je.
Mobilní telefony a tablety
SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
Mobilní telefon pro seniory
Informační a komunikační technologie
NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.
Mobilní ústředna pro Liberecký kraj
Počítače v běžném životě kolem
O2 Duo Mobil Praha, 3. dubna 2007.
Můj mobilní telefon Nokia X2.
Transkript prezentace:

Mobily dneška a zítřka aneb Dnes neprodejné, Zítra žádané… Patrick Zandl – Pipeline a.s. Premium SMS agregator

Dobrý Mobil Váha pod 300 gramů - schopnost odesílat SMS - přiřazení jména volajícího k číslu - rychlá data 9600 bps - alespoň 100 min hovoru nebo 18 hodin v pohotovosti… - seznam příchozích/ odchozích hovorů Premium SMS agregator Siemens S3Dancall HP2711

A o deset let později - Váha pod 90 gramů, mnohadenní výdrž - podpora paketových dat EDGE/WCDMA - barevné displeje, prediktivní psaní (T9) - vestavěné fotoaparáty, MP3, kamery - posílání fotek a hudby na jiné mobily - všechny možné tvary, barvy a funkce - více zábavy, více utracených peněz - prakticky plnohodnotný operační systém Premium SMS agregator

Co se za deset let změnilo CENA, SPOLEČNOST a HOREČKA - volání z mobilů se cenou přiblížilo pevným linkám - za mobilování vydáváme trojnásobek částky oproti pevné lince v roce mobil jako součást image - nevoláme místo, ale člověka - mobil nás v roztěkané době učinil ještě roztěkanější - mobil má každý. Vy ne? Jste normální? - katalyzátor společenských jevů (Prázdný a falešný Topolánek) … A TECHNIKA Premium SMS agregator

Co od mobilů lidé očekávají Premium SMS agregator

Podle čeho se rozhodnou Premium SMS agregator

Dobrý Mobil 2006 a jeho funkce Premium SMS agregator

Výrobce versus Operátor Premium SMS agregator

Kdo nejvíce rozhoduje o prodeji v prodejním řetězci Premium SMS agregator

Jak si kdysi představovali mobil budoucnosti (tedy 3G) Premium SMS agregator

A proč tak nevypadá? Omezení vstupních a výstupních zařízení - dotykové displeje poruchové a nepraktické - hlasové ovládání neexistuje - další technologie by mobil prodražily - videotelefonování si lidé stále neoblíbili - nenabízí soukromí, je drahé, nepraktické a obraz není tak už při běžném hovoru tak podstatný - uživatelé to nechtějí (viz LBS) Premium SMS agregator

Tak si je představujeme dnes Premium SMS agregator

Překonáváme limity Premium SMS agregator Nová grafická rozhraní zlepšují čitelnost i na malých displejích více paměti rychlejší procesory lepší baterie A přemlouváme uživatele, aby používali to, co umíme realizovat…

Jaké funkce uživatelé doopravdy chtějí? ŽÁDNÉ - telefon je na telefonování - běžný a pragmatický postoj > 30 let LEVNĚ A KVALITNĚ SLOUČIT STÁVAJÍCÍ ZAŘÍZENÍ - požadavek mladé generace, kterou je nutno si vychovat - propojit mobil, fotoaparát a přehrávač hudby (a co video?), jenže za zajímavou cenu a s akceptovatelnými vlastnostmi Mýtus nebo pravda: Lidé funkci používají, pokud je dostupná. Premium SMS agregator

Problémy budoucnosti Přehnaná očekávání operátorů v technologie - operátoři propagují stále specializovanější funkce - lidé je používají velmi málo - funkce nejsou dostatečně odladěné a „přítulné“ Přehnaná očekávání operátorů ve své schopnosti - omezování nezávislých dealerů a distributorů - protěžování vlastních distribučních sítí Premium SMS agregator

… děkuji za pozornost Patrick Zandl Premium SMS agregator