Řešení projektu UNIV 2 KRAJE Řešení projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji ve Zlínském kraji Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SITUACE DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V ÚSTECKÉM KRAJI
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Další vzdělávání na VOŠ a SPŠ, Jičín, Pod Koželuhy 100
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Číslo operačního programu: CZ.1017 Název OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: AutoNet, nová kvalita výuky v autooborech na středních.
Průmyslová střední škola Letohrad
Postupy ve zpracování žádosti k projektu ČŘB II v roce 2009  presentace projektu pracovníkům MŽP a SFŽP  vyhlášená 9. kontinuální.
Práce sektorových rad Jaromír Janoš, Pardubice
KROK ZA KROKEM K MODERNÍ ŠKOLE Registrační číslo: CZ.1.07/1.2.08/
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Městská poliklinika Praha Městská nemocnice následné péče Název projektu Celoživotní.
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
KRAJSKÁ KONFERENCE projektu UNIV 2 KRAJE v Karlovarském kraji 23. – hotel Thermal Karlovy Vary.
na EDUCE – Střední odborné škole, s.r.o.
Práce sektorových rad Jaromír Janoš, Brno
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Centrum vzdělávání pedagogů odborných škol. Zahájení projektu: Ukončení projektu: Délka realizace projektu:19 měsíců.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Umění motivace, komunikace a prezentace ZAHÁJENÍ PILOTNÍHO OVĚŘOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU UMĚNÍ MOTIVACE, KOMUNIKACE A PREZENTACE LITOMĚŘICE 26. BŘEZNA.
LEDNICE 28. – 29. BŘEZEN 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V JIHOMORAVSKÉM KRAJI 9. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení IPn SETKÁNÍ ŘEDITELŮ STŘEDOČESKÉHO KRAJE
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Mgr. Josef Slovák člen Rady Zlínského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Celoživotní učení – Kroměříž 2010 Systémové aktivity Zlínského kraje.
Vývoj vzdělávacích programů celoživotního vzdělávání v oblasti péče o krajinu a její tvorby.
PROJEKT UNIV 3 Podpora procesů uznávání Jana Bydžovská Tematická konference projektu UNIV 3 OLOMOUC 18. –
Další vzdělávání v terciárním vzdělávacím sektoru Současnost a výhled do budoucna MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA ŠKOLE. ANO, NE?
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Jezerka 22. – 23. listopad 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V PARDUBICKÉM KRAJI 13. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Create think tank! Doc. PhDr. Jaroslav Mužík DrSc. Další vzdělávání v ČR.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE v Pardubickém kraji
PODPORA TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti aktivity.
Metodické centrum ISŠ – COP a Jazyková škola s právem SJZ Valašské Meziříčí 1.setkání metodiků škol okresu Vsetín Střední školy Středa 21. listopadu 2012.
UNIV 2 Kraje – Kraj Vysočina Mgr. Zdeněk Musil. Střední škola obchodní a služeb SČMSD, Žďár nad Sázavou, s.r.o.
Řešení projektu UNIV 2 KRAJE v Libereckém kraji Krajská konference UNIV 2 KRAJE – Liberec.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Krajská konference UNIV 2 KRAJE - Zlínský kraj Možnosti Centra pro výuku a prezentaci hi-technologií v dalším vzdělávání Rostislav Šmíd Otrokovice
Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji Hotel Černigov, Hradec Králové.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
PŘISPÍVÁME K ROZŠÍŘENÍ NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, PODPORUJEME UZNÁVÁNÍ JEHO VÝSLEDKŮ CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ CELOŽIVOTNÍ UČENÍ – KROMĚŘÍŽ 2010 KROMĚŘÍŽ 12.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE v Královéhradeckém kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
PROVOZNÍ ONIV 2015 Pro rok 2015 byl rozpočet provozních ONIV stanoven ve výši tis. Kč Do příjmů rozpočtu kraje byl stanoven odvod z investičních.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ ŘEDITELŮ STŘEDNÍCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL Pozlovice,
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
Společné setkání „minitýmů“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE 7. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Škola PRO firmu firma PRO školu Zlín, 4. října 2018
Vítejte na třetí místní konferenci
Informace o projektu IKAP
Podpora procesů uznávání
Transkript prezentace:

Řešení projektu UNIV 2 KRAJE Řešení projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji ve Zlínském kraji Krajská konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji 6. a 7. října 2011 Hotel Atrium Otrokovice UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj

V projektu UNIV 2 KRAJE je zapojeno 25 škol ze Zlínského kraje  25 mentorů škol  25 metodiků celoživotního učení škol  256 členů projektových týmů škol  150 sociálních partnerů

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj SŠ - Centrum odborné přípravy technické Kroměříž Střední škola hotelová a služeb KroměřížStřední zdravotnická škola Kroměříž VOŠ pedagogická a sociální a SPŠ Kroměříž Kroměříž c Zapojené školy – okres Kroměříž (4)

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Staré Město Uherské Hradiště Uherský Brod Zapojené školy – okres Uherské Hradiště (6) Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město OA a VOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Střední odborná škola technická Uherské Hradiště SŠ průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště Střední průmyslová škola Uherský Brod SŠ - Centrum odborné přípravy technické Uherský Brod

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj SŠ informatiky, elektrotechniky a řemesel Rožnov pod Radhoštěm Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm ISŠ – COP a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Valašské Meziříčí Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Střední průmyslová škola stavební Valašské Meziříčí Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Valašské Meziříčí Střední průmyslová škola strojnická Vsetín Rožnov pod Radhoštěm Valašské Meziříčí Vsetín Zapojené školy – okres Vsetín (8) Střední odborná škola Josefa Sousedíka Vsetín

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Střední odborná škola Otrokovice Střední průmyslová škola Otrokovice SPŠ polytechnická - Centrum odborné přípravy Zlín Střední škola gastronomie a obchodu Zlín Střední odborná škola Luhačovice Střední škola oděvní a služeb Vizovice Zlín Vizovice Luhačovice Otrokovice Zapojené školy – okres Zlín (7) Valašské Klobouky Střední odborné učiliště Valašské Klobouky

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Cíl projektu PROMĚNA ŠKOL V MÍSTNÍ CENTRA CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ  A1 Vytvoření sítí škol – místních center celoživotního učení  A2Prohlubování vybraných profesních kompetencí pedagogických pracovníků  A3Příprava programů dalšího vzdělávání a jejich pilotní ověření  A4Informační podpora dalšího vzdělávání  A5Propagační kampaň >Učíme se všichni – a rádi<

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj VYTVOŘENÍ SÍTÍ ŠKOL – CENTER CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ  Síť škol (Krajské centrum dalšího profesního vzdělávání a Centrum uznávání s celoživotního učení o.p.s. Uherský Brod) a Centrum uznávání s celoživotního učení o.p.s. Uherský Brod)  Strategické plány rozvoje dalšího vzdělávání na škole  Spolupráce škol v dalším vzdělávání  Spolupráce se zaměstnavateli a dalšími aktéry na trhu práce  Kulaté stoly se sociálními partnery (červen červen 2011) 12 kulatých stolů (červen červen 2011)  12 kulatých stolů  244 účastníků

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj PROHLUBOVÁNÍ VYBRANÝCH PROFESNÍCH KOMPETENCÍ PEDAGOGICKÝCH PRACOVNÍKŮ  MOTIVAČNÍ SEMINÁŘ (listopad 2009 – leden 2010) 25 škol 858 pedagogů (listopad 2009 – leden 2010)  25 škol  858 pedagogů  PEDAGOGICKÉ PROJEKTOVÁNÍ (prosinec 2009 – duben 2010) 25 projektových týmů 256 ped (prosinec 2009 – duben 2010)  25 projektových týmů  256 ped  AKTUÁLNÍ OTÁZKY ODBORNÉHO VZDĚLÁVÁNÍ (březen – prosinec 2010) (březen – prosinec 2010)  3 semináře  69 pedagogů  KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ PRO DOSPĚLÉ (prosinec 2010) seminář (prosinec 2010)  seminář  37 pedagogů  MARKETING DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ (duben 2011) 2 kurzy (duben 2011)  2 kurzy  49 pedagogů  CERTIFIKOVANÝ LEKTOR VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj  Škola vytvoří 3 programy dalšího vzdělávání – celkem 75  1. vlnaduben 2010 – prosinec 2010 (25/25) 2. vlnaduben 2011 – prosinec 2011 (25/3) 3. vlnalistopad 2011 – červen 2012  Požadavky na tvorbu programu dalšího vzdělávání  Zjistit potřeby trhu práce, potřeby cílových skupin a regionální nabídku vzdělávání  Spolupracovat při tvorbě programu s partnery na trhu práce  Při tvorbě programu postupovat podle metodiky projektu  Konečné verze programů DV na intranetu PŘÍPRAVA PROGRAMŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ A JEJICH PILOTNÍ OVĚŘENÍ

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Programy dalšího vzdělávání ve 2. vlně Střední škola - Centrum odborné přípravy technické Kroměříž Automatizované řízení výrobních strojů a linek se zaměřením na pneumatiku a PLC 130 hodin Střední škola hotelová a služeb Kroměříž P Výroba chleba a běžného pečiva180 hodin Střední zdravotnická škola Kroměříž Rozšiřující vzdělávání pro pracovníky v sociálních službách104 hodin Vyšší odborná škola pedagogická a sociální a Střední pedagogická škola Kroměříž PRozvoj komunikačních dovedností v policejní praxi100 hodin c

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Programy dalšího vzdělávání ve 2. vlně Obchodní akademie a Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Anglický jazyk a výpočetní technika v projektovém řízení100 hodin Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město PProjektové řízení a dotace110 hodin Střední odborná škola technická Uherské Hradiště PSpecifické technologie ve strojírenské výrobě100 hodin c cc

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Programy dalšího vzdělávání ve 2. vlně Střední průmyslová škola a Obchodní akademie Uherský Brod PSběrnicové systémy120 hodin Střední škola - Centrum odborné přípravy technické Uherský Brod Asistent prodejce zbraní a střeliva150 hodin Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště Regionální gastronomie a průvodcovství100 hodin c cc

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Programy dalšího vzdělávání ve 2. vlně Integrovaná střední škola - Centrum odborné přípravy a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Valašské Meziříčí PGastronomie 3.tisíciletí100 hodin Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí Personální činnosti v malé a střední firmě125 hodin Střední odborná škola Josefa Sousedíka Vsetín Zdokonalování v kulinářských postupech100 hodin Střední průmyslová škola stavební Valašské Meziříčí Zhotovitel zateplovacích systémů200 hodin c c c c

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Programy dalšího vzdělávání ve 2. vlně c c c c Střední průmyslová škola strojnická Vsetín Konstruktér strojírenské výroby (2D,3D)120 hodin Střední škola informatiky, elektrotechniky a řemesel Rožnov pod Radhoštěm Angličtina v informatice a elektronice100 hodin Střední škola obchodu a služeb Vsetín Zhotovování dámských sukní112 hodin Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm Faremní zpracování mléka a masa140 hodin Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Valašské Meziříčí Počítačová grafika – 2D, 3D102 hodin c

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Programy dalšího vzdělávání ve 2. vlně Střední odborná škola Luhačovice PTradiční řemeslo - základy kovářství100 hodin Střední odborná škola Otrokovice Podvozkové a komfortní systémy vozidel – údržba a opravy100 hodin Střední průmyslová škola Otrokovice Základy práce v chemické laboratoři80 hodin cc c

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Programy dalšího vzdělávání ve 2. vlně Střední průmyslová škola polytechnická - Centrum odborné přípravy Zlín Montér strojů a zařízení250 hodin Střední škola gastronomie a obchodu Zlín PJednoduchá obsluha hostů100 hodin Střední škola oděvní a služeb Vizovice Hotovení dámských oděvů100 hodin c c c

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Programy dalšího vzdělávání ve 3. vlně  Anotace – Návrh obsahového zaměření programu DV  Bez připomínek  Korekce anotace  Dopracování anotace  Schválení anotací

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Oborová struktura programů dalšího vzdělávání 1. vlna2. vlna3. vlnacelkempodíl Strojírenství ,0 % Gastronomie a Potravinářství ,3 % Řemesla a služby ,3 % Podnikání, projektové řízení 02579,3 % Ostatní a kombinované 32168,0 % Zemědělství 21256,7 % Stavebnictví 11245,3 % Elektrotechnika a elektronika 11245,3 % Umělecké obory 21145,3 % Jazyky + kombinace 02245,3 % ICT 21034,0 % Obchod 2103 Chemie 01122,7 % Vzdělávání 10011,3 % Celkem %

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Oborová struktura programů dalšího vzdělávání

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Oborová struktura programů dalšího vzdělávání

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Programy dalšího vzdělávání podle NSK 1. VLNA Střední průmyslová škola polytechnická – COP ZlínObuvník pro zakázkovou výrobu Střední průmyslová škola stavební Valašské MeziříčíStavební truhlář Střední škola gastronomie a obchodu ZlínPříprava pokrmů studené kuchyně Střední škola hotelová a služeb KroměřížPříprava pokrmů studené kuchyně 2. VLNA Střední průmyslová škola polytechnická – COP ZlínMontér strojů a zařízení Střední průmyslová škola stavební Valašské MeziříčíZhotovitel zateplovacích systémů Střední škola gastronomie a obchodu ZlínJednoduchá obsluha hostů Střední škola hotelová a služeb KroměřížVýroba chleba a běžného pečiva 3. VLNA Střední odborná škola Josefa Sousedíka VsetínManažer prodeje Střední škola gastronomie a obchodu ZlínPříprava teplých pokrmů Střední škola hotelová a služeb KroměřížSadovník

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání  Schválení programu dalšího vzdělávání  Příprava pilotního ověření  Organizace  Účastníci  Harmonogram  Rozpočet  Pilotní ověření jednotlivých modulů programu dalšího vzdělávání  Vyhodnocení průběhu a výsledků pilotního ověření  Případné korekce programu dalšího vzdělávání

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická Uherské Hradiště  104 hodin  ÚP Uherské Hradiště, samoplátci, zaměstnavatelé  16 účastnic  pilotní ověření Cukrařina lehce a s úsměvem c

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Střední odborná škola Otrokovice  100 hodin  zaměstnavatelé– školní jídelny  18 účastnic  pilotní ověření Nové trendy v gastronomii

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Obchodní akademie a Vyšší odborná škola Valašské Meziříčí  110 hodin  ÚP Valašské Meziříčí, samoplátci, zaměstnavatelé  19 účastníků  pilotní ověření Osobní a firemní prezentace na Internetu

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Střední škola oděvní a služeb Vizovice  80 hodin  zaměstnavatelé – veřejná správa  15 účastníků  pilotní ověření Pravidla osobního a písemného jednání

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Střední odborná škola Josefa Sousedíka Vsetín  70 hodin  firmy  15 účastníků  pilotní ověření Moderní restaurační kuchyně a stolování

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Střední uměleckoprůmyslová škola sklářská Valašské Meziříčí  102 hodin  ÚP Valašské Meziříčí, zaměstnavatelé, samoplátci  18 účastníků  pilotní ověření Návrhová a realizační tvorba

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Střední škola obchodu a služeb Vsetín  100 hodin  firma, ÚP Vsetín  10 účastníků  pilotní ověření Obsluha registračních pokladen pro malé a střední firmy

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Obchodní akademie a Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště  80 hodin  zaměstnavatelé – veřejná správa  9 účastníků  pilotní ověření Efektivní zvládnutí klávesnice a úpravy textu

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Střední průmyslová škola polytechnická - Centrum odborné přípravy Zlín  125 hodin  firmy, samoplátci  11 účastníků  pilotní ověření Obuvník pro zakázkovou výrobu  NSK

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Střední škola zemědělská a přírodovědná Rožnov pod Radhoštěm  100 hodin  zaměstnavatelé – veřejná správa, samoplátci  10 účastníků  pilotní ověření Výsadba a péče o dřeviny

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Střední škola informatiky, elektrotechniky a řemesel Rožnov pod Radhoštěm  100 hodin  firmy, samoplátci  10 účastníků  pilotní ověření Mikroprocesorová technika

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Střední škola - Centrum odborné přípravy technické Kroměříž  128 hodin  firmy, samoplátci  10 účastníků  pilotní ověření Chladicí a klimatizační technika, tepelná čerpadla

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Střední průmyslová škola strojnická Vsetín  122 hodin  firmy, ÚP Vsetín  10 účastníků  pilotní ověření Kontrola strojírenské výroby

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Vyšší odborná škola pedagogická a sociální a Střední pedagogická škola Kroměříž  100 hodin  zaměstnavatel – městská policie  23 účastníků  pilotní ověření Rozvoj komunikačních dovedností v policejní praxi

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Střední průmyslová škola Otrokovice  100 hodin  firmy  24 účastníků  pilotní ověření Desatero technika

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Souhrn  POČET ÚČASTNÍKŮ218 Ø 14  POČET ÚČASTNÍKŮ…………… 218 Ø 14  SPOLUPRÁCE  Úřad práce…  Úřad práce…  Firmy, zaměstnavatelé… / 7  Samoplátci6  Samoplátci…………….………….. 6  POČET HODINØ101  POČET HODIN………………… Ø 101  OBOROVÁ SKLADBA

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Oborová skladba programů

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Pilotní ověřování programů dalšího vzdělávání Poznatky z „náslechů“ (Analýza a hodnocení výuky )  OPTIMÁLNÍ ORGANIZACE  MODULOVÉ USPOŘÁDÁNÍ PROGRAMŮ  LEKTOŘI – PEDAGOGOVÉ ŠKOL  ÚČASTNÍCI

UNIV 2 KRAJE – Zlínský kraj Co nás čeká …  Dokončení tvorby programů DV ve 2. vlně  prosinec 2011  Zahájení tvorby programů DV ve 3. vlně  listopad 2011  Seminář Aktuální otázky odborného vzdělávání 14. listopad 2011 metodici celoživotního učení 14. listopad 2011  metodici celoživotního učení  CERTIFIKOVANÝ LEKTOR VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH rozsah 100 hodin = 30 prezenčně + 70 distančně (8. prosinec 2010 – únor 2012) skupina západ  (8. prosinec 2010 – únor 2012)  120 členů projektových týmů škol  120 členů projektových týmů škol (12. leden – březen 2012) skupina východ  (12. leden – březen 2012)  130 členů projektových týmů škol  KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ PRO DOSPĚLÉ seminář 4,5 hodiny (22. a 23. březen 2012) 2 skupiny (22. a 23. březen 2012)  2 skupiny  50 pedagogů

Děkuji za Vaši pozornost Pavel Vrba metodik Zlínského kraje projektu UNIV 2 KRAJE metodik Zlínského kraje projektu UNIV 2 KRAJE