Výsledky výzkumu mezi obyvateli MČ Praha 2 a návštěvníky Riegrových sadů „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2“ 28. června 2011 / Prezentace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PLAYBOY Kalendar 2007.
Advertisements

Sexuální zneužívání v České republice: Výsledky národního výzkumu
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2013 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2011 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Přijímací řízení.
PRŮZKUM NA TÉMA: „Dopady finanční krize“ eficia .
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Vyhodnocení dotazníku – Barcamp Brno 2012 Magdaléna Katolická magdalena [at] marketingovevyzkumy.cz
Městská policie – CALL BACK červenec – srpen 2010 Tisková konference 1. náměstka primátora hl. m. Prahy Rudolfa Blažka ředitele Městské policie hl.m.Prahy.
Kvantitativní metody výzkumu v praxi
Aktuální informace o vyšetřování c-erb-2 genu v referenční laboratoři a návrh změny v indikačních kritériích Hajdúch M., Petráková K., Kolář Z., Trojanec.
Průzkum reakcí publika ČRo 1 – Radiožurnál na změny ve vysílání od ledna souhrn.
Přehled základních výsledků šetření Rušiče spánku a nykturie Březen 2009/ Tisková informace k výsledkům šetření / STEM/MARK a.s.
Letní olympijské hry Názory obyvatel ČR a hl. m. Prahy
Kdo chce být milionářem ?
Výzkumy volebních preferencí za ČR a kraje od
NÁSOBENÍ ČÍSLEM 10 ZÁVĚREČNÉ SHRNUTÍ
Výsledky z exkluzivního výzkumu pro MMR – 1. pololetí 2008 Příjezdový cestovní ruch ČR Září 2008 / Jan Tuček / STEM/MARK, a.s.
Vizualizace projektu větrného parku Stříbro porovnání variant 13 VTE a menšího parku.
Komunikace o evropských fondech Názory široké veřejnosti Tisková konference Ministerstva pro místní rozvoj
VY_32_INOVACE_INF_RO_12 Digitální učební materiál
Respond & Co, Masná 3A, Ostrava 1, , telfax : , Anketní výzkum u uživatelů přípravku Urinal.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
Vyhodnocení dotazníkových šetření prováděných na veletrhu GAUDEAMUS Přípravný výbor – Slavonice Přípravný výbor – Slavonice
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Moderní způsob zjišťování postojů veřejnosti k veřejné hromadné dopravě osob Ing. Zdeněk Strádal.
Zábavná matematika.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Letokruhy Projekt žáků Střední lesnické školy a střední odborné školy sociální ve Šluknově.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.

Náhradní rodinná péče v České republice a zkušenosti přímých aktérů Postoje české společnosti k náhradní rodinné péči Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Čtení myšlenek Je to až neuvěřitelné, ale skutečně je to tak. Dokážu číst myšlenky.Pokud mne chceš vyzkoušet – prosím.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Výzkumy CzechTourism Fórum cestovního ruchu listopadu 2011
Názor veřejnosti na téma DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ (vyhodnocení dotazníkového šetření) Pardubický kraj Ing. Jarmila Halouzková
Dělení se zbytkem 8 MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA
Sexuální život u pacientů s mentálním postižením v ÚSP
Zásady pozorování a vyjednávání Soustředění – zaznamenat (podívat se) – udržet (zobrazit) v povědomí – představit si – (opakovat, pokud se nezdaří /doma/)
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ V OBORU DO 100
Obchodní činnosti - Kapitola 8 1 VÝZKUM TRHU KAPITOLA 8 Pavlíčková.
Památky 11/ Obsah Obsahstrana 2 Metodologiestrana 3 Cíle projektustrana 5 Památky – vyhodnocení 11/2011strana 7.
Občané Velkého Meziříčí se ve městě cítí bezpečně Velké Meziříčí – Téměř všichni občané našeho města ví o tom, že některá místa jsou monitorována kamerami.
Neber úplatky… …nebo se z toho zblázníš
Cvičná hodnotící prezentace Hodnocení vybraného projektu 1.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
EDITOR BY: SPRESS 15. ledna ledna ledna 2015.
Nobody’s Unpredictable Ipsos Tambor pro Město Opava Názory na budovu Slezanka v centru Opavy Kvantitativní výzkumu Leden 2009.
Pojmy a interpretace.
VÝZKUM POSLECHOVOSTI ROZHLASOVÝCH STANIC (Výsledky II/ III/2006)
semestrální práce z předmětu mab
1 Celostátní konference ředitelů gymnázií ČR AŘG ČR P ř e r o v Mezikrajová komparace ekonomiky gymnázií.
Úkoly nejen pro holky.
Cesta tam a zase zpátky Konference „Má Česko strategickou vizi EU?“, Praha dne 19. září 2012.
1 © Mediaresearch, a.s., 2008 NetMonitor a AdMonitoring Výsledky za říjen 2008.
Respond & Co, Masná 3A, Ostrava 1, , telfax : , Průzkum u uživatelů výrobku Prostenal s PERFECT.
Přednost početních operací
Slovní úlohy řešené soustavou rovnic
Bleskový výzkum Kauza : David Rath Červen 2012.
Znalost a hodnocení ekologických nadací (Slovenská republika)
Čtenáři a čtení v ČR v roce 2007 Výzkum dospělé populace nad 15 let Vít Richter Národní knihovna ČR Brno
Spokojenost občanů Kladna s bezpečností Sonda veřejného mínění Statutárního města Kladna – stručný souhrn Již sedmým rokem je realizována sonda.
Řešení „psí“ problematiky v Českých Budějovicích CpKP jižní Čechy
Spokojenost občanů Kladna s místním společenstvím a bezpečností
Městská policie – CALL BACK červenec – srpen 2010 Tisková konference 1
Výzkum veřejného mínění
Jaká je návštěvnost Městských lesů Hradec Králové a čím je pro sociology zajímavá? Miroslav Joukl a Lucie Vítková, FF Univerzita Hradec Králové, Katedra.
průběžná zpráva z 2. etapy sběru dat
Transkript prezentace:

Výsledky výzkumu mezi obyvateli MČ Praha 2 a návštěvníky Riegrových sadů „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2“ 28. června 2011 / Prezentace výsledků výzkumu realizovaného pro Úřad Městské části Praha 2

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 2 Východiska projektu Zadání projektu  Zadavatelem výzkumu byl Úřad MČ Praha 2, který na jaře 2011 vyhlásil výběrové řízení na realizaci zakázky: „Průzkum veřejného mínění „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2“.  Zadavatel požadoval realizovat dva související průzkumy – jeden mezi populací MČ Prahy 2 a druhý průzkum mezi návštěvníky Riegrových sadů, kteří bydlí na obvodě Prahy 2. Cíl projektu Cílem šetření bylo zjistit názory dospělé populace bydlící na území Městské části Prahy 2 na problematiku soužití majitelů psů a nemajitelů psů a problémů z toho vyplývajících. Dále též zjistit podíl majitelů psů v domácnostech Prahy 2. Konkrétně byly šetřeny otázky týkající se:  návštěvy parku/parků na území MČ Prahy 2  vyjádření k problémů s pobíháním a chováním psů v parcích  názorů na „agility prvky“ v oploceném prostoru  vybavenosti parků koši a sáčky na PSE  problematiky poplatků za psy, pokut a řešení škod  přítomnosti a postupu strážníků MP v parcích proti provinilcům  názorů na chov psů velkých plemen v centru města  volného pobíhání psů v parcích, v ohrazeném prostoru v parku  údržby parků na obvodě Prahy 2 a výsadby nových stromů a květin  U respondentů výzkumu byly zjišťovány sociodemografické znaky (věk, pohlaví, vzdělání, čtvrť v rámci MČ Prahy 2) a dále existence psa v domácnosti, na koho je pes hlášen, venčení psa). Metoda projektu Průzkum byl v souladu se soutěžní nabídkou STEM/MARK a objednávkou ÚMČ Praha 2 z 5. května 2011 realizován kombinací dvou metodik kvantitativního výzkumu:  Telefonické dotazování (CATI)  Osobní dotazování face-to-face (PAPI) Cílová skupina dotázaných  V rámci průzkumu byly definovány následující cílové skupiny dotázaných:  populace Prahy  návštěvníci Riegrových sadů (pejskaři a nepejskaři v poměru „půl na půl“, výběrová podmínka: respondent musí bydlet v obvodě Prahy 2) Detaily terénního šetření  Termíny dotazování: (CATI) (PAPI)  Počet dotázaných: n=800 (CATI) n=200 (PAPI)  Délka dotazování: 10 minut Dotazník  Dotazník k tématu soužití pejskařů a nepejskařů obsahoval 21 otázek k tématu + 6 otázek identifikačních.  Pro telefonické i osobní dotazování byl použit identický dotazník.

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 3 Struktura vzorku dotázaných – obyvatelé Prahy 2 a návštěvníci RS

NÁVŠTĚVA PARKU, VÝROKY SPOJENÉ S POBÍHÁNÍM A CHOVÁNÍM PSŮ V PARCÍCH

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 5 Návštěvnost parků na území MČ Prahy 2

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 6 Souhlas s výroky - chování psů v parcích Návštěvníci Riegrových sadů: U posledního výroku odpovědělo 95 % dotázaných „ne, nesouhlasím“ a 5 % uvedlo „nevím“.

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 7 Názor na „Agility prvky“ v oploceném výběhu pro psy

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 8 Vybavenost parku koši a sáčky na PSE

POPLATKY ZA PSY, VÝŠE POKUT, POČET PSŮ A JEJICH REGULACE

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 10 Povědomí o placení nákladů na úklid po psech z daní

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 11 Vnímání počtu psů v parcích

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 12 Názory na způsob regulace počtu psů v Praze 2 (podskupina 303 lidí pro něž je počet psů v parcích příliš velký)

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 13 Názory na pokrytí nákladů na úklid PSE z vybraných poplatků

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 14 Odhad míry pokrytí nákladů na úklid PSE z poplatků za psa

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 15 POKUTY ZA NEODKLÍZENÍ PSE, NÁZORY NA ČINNOST STRÁŽNÍKŮ V PARCÍCH, POSTOJ K VELKÝM PLEMENŮM PSŮ

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 16 Názor na výši pokut za neodklízení PSE POZNÁMKA: Nejčastěji zmiňované částky: 500 Kč (n=212), 1000 Kč (n=184) POZNÁMKA: Nejčastěji zmiňované částky: 500 Kč (n=59), 1000 Kč (n=48) Návštěvníci Riegrových sadů: Populace Prahy 2:

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 17 Přítomnost strážníků MP v parcích

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 18 Názory na důslednější represi ze strany MP vůči majitelům psů

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 19 Souhlas s volným pobíháním psů ve vymezených hodinách

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 20 Názory na výši pokuty za nepovolené volné pobíhání psů POZNÁMKA: Nejčastěji zmiňované částky: 500 Kč (n=187), 1000 Kč (n=141) POZNÁMKA: Nejčastěji zmiňované částky: 500 Kč (n=42), bez pokuty nebo domluvou (n=42) Populace Prahy 2: Návštěvníci Riegrových sadů:

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 21 Postoj k možnému zákazu chovu velkých plemen psů

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 22 Názor na zákaz vstupu psů na trávník

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 23 Doplňkové otázky k údržbě parků - zjištění Spokojenost s údržbou parků a vybaveností:  S kvalitou a dostatečností údržby parků na území Prahy 2 jsou obyvatelé Prahy 2 většinově spokojeni (84 %, resp. 81 % dotázaných).  S oběma výroky souhlasí 76 % a 83 % návštěvníků RS, u pejskařů je to 77 %, respektive 85 %). Rozdíly mezi cílovými skupinami nebyly zjištěny.  Cca 3/4 dotázaných jsou spokojeny s parkovým mobiliářem. Pejskaři jsou spokojeni o něco méně (2/3), ne však významně.  Počet odpadkových košů v parcích považuje za dostatečný asi 60 % respondentů (bez významnějších rozdílů mezi podskupinami). Nová výsadba:  4/5 populace by v parcích uvítalo výsadbu nových stromů, u pejskařů ve stejné míře (79 %).  Myšlenku výsadby květin v parcích podporuje zhruba stejný podíl obyvatel Prahy 2 (78 %).  Významnější rozdíly v postojích k nové výsadbě stromů a květin mezi populací, pejskaři a nepejskaři nebyly zjištěny.

STEM/MARK, a.s.Prezentace výsledků průzkumu „Soužití pejskařů a nepejskařů v parcích na území Prahy 2 “, 28. června 2011strana 24 DĚKUJI ZA POZORNOST…