Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V EVROPĚ BERNARD  14 denní pracovní setkání středoškolských studentů z Finska, Německa, Ruska a České republiky podporující aktivity směřující.
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Žijeme aktivně a zdravě Motto: Kdo si hraje, nezlobí.
S nordic walking holí, vydej se do okolí Prezentace projektů spolupráce IV kolo PRV Ob č anské sdru ž ení MAS St ř ední Vsetínsko.
Destinační management turistických lokalit regionu Hranicko a Dolina Małej Panwi Projekt podpořen z OP Přeshraniční spolupráce ČR – PR Hranická rozvojová.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Evropské seskupení pro územní spolupráci Konference "Budoucnost česko-polské přeshraniční spolupráce"
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Celorepubliková soutěž pro jednotky a sbory dobrovolných hasičů.
1 Leader + Státní zemědělský intervenční fond Místní akční skupina – MAS.
Organizační stránka předsednictví České republiky v Radě Evropské unie leden - červen 2009 PhDr. Jana Hendrichová, náměstkyně místopředsedy vlády pro evropské.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje Ing. Marta Novotná 1. října 2008.
MAS Krajina srdce …a péče o krajinu.  Fiche č. 3: Zlepšení estetického vzhledu obcí  Podpořeno 23 projektů v intravilánu obcí  Zaměření projektů: -
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
Projekt Místních partnerství zaměstnanosti
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Prezentace PROJEKTU SENIOR POINT
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
TJ Sokol Libňatov Založen – ustavení jako pobočka TJ Sokol Havlovice Historie se píše do 70. let 20. století – nemáme přesné informace, kdy.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Seminář MT 7. března 2007, aula SŠZe Olomouc Analytická a vzdělávací fáze projektu Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství.
Benchmarking venkova zkvalitnění managementu mikroregionů.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Zpráva o činnosti sekretariátu MAS – medializace a propagace (bod 8 programu) Valné shromáždění Chotěvice, Evropský zemědělský fond pro rozvoj.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Dětské hřiště Mochov první dětské hřiště v obci. Potřebnost projektu V obci v současnosti chybí jakékoli zázemí pro volnočasové aktivity rodin s dětmi.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Zadávací řízení dle pravidel PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“ Společně Měníme.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Prezentace turistické oblasti
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK Projekt partnerství CIP EQUAL ESF EU SČMVD a partneři.
Spolupráce, která přináší plody
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto: „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“ Projekty spolupráce.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do venkovských oblastí.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Centrum rozvoje venkova Olomouckého kraje 27. listopadu, hotel FIT v Přerově Obnova a rozvoj vesnic, občanského vybavení a služby na ochranu kulturního.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí. Projekt spolupráce v Programu rozvoje venkova, osa IV. LEADER VENKOVSKÉ.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Nízkonákladový mezinárodní projekt spolupráce Projekty pro podporu venkovské identity přinášejí novou kvalitu života do venkovských oblastí.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Rady pro rozvoj lidských zdrojů - komunikace a koordinace Kamil Ubr, OŠMS Krajského úřadu kraje Vysočina.
Komunitní školy - kulturní, vzdělanostní a prorodinná centra v malých obcích Mgr. František Eliáš.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
Region spokojeného života pro všechny
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Výsledky projednávání
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací seminář SMARV - RCO Olomouc, Příkazy, Křelov

Partne ři MAS Moravský kras (Jihomoravský kraj) MAS Moravská cesta (Olomoucký kraj) MAS Regionu Poodří (Moravskoslezský kraj)

Představení projektu 3. Projekt národní spolupráce - Moravská brána do Evropy - nové zázemí pro činnost spolků a propagaci MAS na venkově Účelem projektu spolupráce je: zlepšení informovanosti o jednotlivých MAS (a to jak směrem dovnitř regionů, tak navenek) rozvoj spolkového života vytvoření kvalitního technického zázemí pro společenskou činnost a propagaci MAS. Tyto aktivity budou iniciovat tradici pořádání každoročních společenských akcí (Den MAS Moravský kras, Otevírání Poodří, Den MAS Moravská cesta) a také společnou propagaci výstupů projektu a rozvoj partnerství.

Financování projektu Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Průběh projektu Časový rámec Úkol a přínos 03/2010– 05/2010 Úkol č. 1 Nové zázemí pro spolkové aktivity a propagaci MAS: velkoplošný stan 10x20m (3 ks), propagační stánky(9 ks), lavice (80 ks) a stoly (40 ks) 05/2010– 12/2010 Úkol č 2 Pořádání tradičních společenských akcí MAS: Den MAS MK - Sloup, Den MAS MC - Červenka, Otevírání Poodří - Bartošovice 03/ /2010 Úkol č. 3 Propagace Projektu spolupráce a partnerství MBE Propagační služby a osobní náklady souvislosti se tvorbou podkladů a přípravu akcí 01/ /2010 Úkol č. 4 Koordinace a řízení setkávání koordinační pracovní skupiny Partneři se podílí společně na přípravě i realizaci projektu a mají srovnatelný objem aktivit a povinností. Koordinační MAS poskytuje navíc dohled a celkovou koordinaci projektu. Všechny tři partnerské MAS se budou podílet na zajištění koncových výstupů projektu.

Výstupy projektu Místo realizace výstupu projektu – akce: Den MAS Moravský kras (obec Sloup) Den MAS Moravská cesta (obec Červenka) Otevírání Poodří (obec Bartošovice) NUTS 2ObecAdresa místa konánídatum a hodiny JihovýchodSloupSloup, , 14:00-20:00 Střední Morava ČervenkaČervenka, , 14:00-20:00 Moravsko- slezsko BartošoviceBartošovice č.p. 1 – zámek, , 10:00-17:00 Aktivita 2: Pořádání tradičních společenských akcí MAS pro širokou veřejnost Aktivita 1: Nové zázemí pro spolkové aktivity a propagaci MAS Hlavním předmětem projektu je pořízení nového technického zázemí pro pořádání spolkových, sportovních a kulturních akcí a na propagaci spolupráce MAS. Jednotlivé prvky a příslušenství, tedy hlavní výstupy projektu budou uskladněny v těchto obcích: Obec Vavřinec (853 obyvatel – MAS Moravský kras) Obec Červenka (1 418 obyvatel – MAS Moravská cesta) Obec Bartošovice (1 611 obyvatel – MAS Regionu Poodří)

DĚKUJI ZA POZORNOST VENDULA PÍRKOVÁ MANAŽERKA PROJEKTU SPOLUPRÁCE Moravská brána do Evropy - nové zázemí pro činnost spolků a propagaci MAS na venkově Tel: Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí