Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe Ing. Blanka Černá, CSc. Národní agentura pro zemědělský výzkum 25.5.2007.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Úspěšné projekty podpořené Operačním programem Rybářství na podniku Pstruhařství Mlýny Josef Bláhovec EVROPSKÝ RYBÁŘSKÝ FOND INVESTOVÁNÍ DO UDRŽITELNÉHO.
BEZPEČNOST KRMIV Pojmy
Mendelova univerzita v Brně: Kvalitní partner pro firemní výzkum a vývoj – Olomouc Ing. Miroslav Zapletal Vedoucí Zkušebny STV Zlín.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Zákon č. 179/2006 Sb. a právní úpravy systému uznávání výsledků dalšího vzdělávání MŠMT Odbor vyššího odborného a další vzdělávání Mgr. Monika Měšťanová.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Martin Sycha Konference UNIV 2 KRAJE Ostrava Další vzdělávání v ČR.
České zemědělství a potravinářství na přechodu do rozpočtového období Petr Bendl, ministr zemědělství ČR.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Národní program výzkumu III Konference SCHP Praha 23.ledna 2007.
Zemědělství má budoucnost Ing. Jiří Papež Místopředseda zemědělského výboru Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Koordinace resortních politik výzkumu a vývoje Seznámení s Národní politikou výzkumu a vývoje České republiky na léta Ministerstvo školství,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Podpora biomasy z invazních nepůvodních druhů? Vývoj právní úpravy
Vznik a složení půdy Vznik půdy
Zemědělství České republiky.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Trvale udržitelné systémy
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Biotechnologie – nové trendy v chovu a pěstování organizmů Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Člověk a příroda 7.ročník červenec 2011.
ZEMĚDĚLSTVÍ.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Blanická 3, Olomouc, tel.: fax.: web: portál: Národní konference.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE NA MPO Výzkum a vývoj na MPO.
Ten dělá to a ten zas tohle
Nizozemí Eliška Pokorná.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Ekologický chov koz a faremní zpracování mléka
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_.
1 Představení projektu ENET – Energetické jednotky pro využití netradičních zdrojů energie Prof. Ing. Václav Roubíček, CSc., Dr.h.c. prof. Ing. Radim Farana,
Zemědělství.
Blanická 3, Olomouc, tel.: fax.: web: portál: Žofínské fórum.
Program průmyslového výzkumu a vývoje IMPULS
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
Aplikovaný výzkum v ČR Inovace 2005 Praha,
Zemědělství Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Člověk a rostlina – kulturní rostliny, zemědělství, ekofarmy
SVĚTOVÉ ZĚMĚDĚLSTVÍ Autor: Mgr. Helena Nováková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
VLIV ZEMĚDĚLSTVÍ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ
Chov nosnic a produkce vajec v EZ
Ekologické zemědělství Pavlína Šrámková. Ekologické zemědělství Nařízení Rady (ES) 834/2007 – od nahrazuje Nařízení Rady 2092/1991 Zákon č.
Sněm RVŠ1 Financování VaV Sněm RVŠ2 Financování - institucionální podpora Návrh RVV na r (po krácení, před MPŘ): MŠMT - VZ +
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Chceme konkurenceschopné a stabilní zemědělství a potravinářství? Ing. Miroslav Toman, CSc. prezident Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.
1 Podpora inovací v českém a slovenském průmyslu, role AIP ČR K. Šperlink Brno, září 2008.
Základy chemických technologií 2014 TECHNOLOGIE…..ANEB JAK SE CO DĚLÁ CHEMICKÁ TECHNOLOGIE - SOUBOR CHEMICKÝCH METOD A POSTUPŮ, KTERÝMI SE REALIZUJE PŘEMĚNA.
Dr. Frank Schadlich/ Ing.Jiří Petr
Hodnocení výsledků ukončených programů VaVaI Ing. Blanka Černá, CSc., Národní agentura pro zemědělský výzkum Ing. Jan Budský Oddělení výzkumu Odbor výzkumu,
PROJEKT TRAWA OBECNÁ PREZENTACE. TRAWA znamená zkratku slov: Technology Research Advanced Weed Application. Ve volném překladu: Technologie a pokročilý.
9/27/20161 Česká technologická platforma pro potraviny Priorita: POTRAVINY A ZDRAVÍ Vedoucí priority: ING. JAN DRBOHLAV, CSc. Kaiserštejnský palác, Malostranské.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autoři: Ing. Hana Ježková Název prezentace (DUMu): 8. Půda a produkce potravin Název sady: Základy ekologie pro střední.
Zemědělci a potravináři se ode dna musejí odrážet společně
Průmyslové kompostování: dostupné technologie a jejich vlastnosti
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
STRATEGIE VYUŽÍVÁNÍ DOMÁCÍCH ZDROJŮ BIOMASY
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
PRAKTICKÝM VZDĚLÁVÁNÍM K PROSPERITĚ MALÝCH FAREM A CELÉHO VENKOVA
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Transkript prezentace:

Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe Ing. Blanka Černá, CSc. Národní agentura pro zemědělský výzkum

Řešené projekty VaV (1) Resortní výzkumné programy MZe a NPV TechnologiePočet projektůPodpora MZe (tis.Kč) Potravinářské Jiné Celkem

Řešené projekty VaV (2) Resortní výzkumné programy MZe Potravinářské technologieJiné technologie 23 projektů25 projektů Hlavní oblasti:  Technologie produkce mléka a sýrů  Postupy vhodné pro výrobu funkčních potravin  Vývoj potravin a doplňků  Technologické postupy v ekologickém zemědělství Hlavní oblasti:  Technologie zpracování půdy  Technologie pěstování zemědělských plodin  Technologické systémy chovu hospodářských zvířat  Využití rostlin a odpadů ze zemědělství pro energetické a průmyslové účely  Inovace procesu úpravy vody

Řešené projekty VaV (3) Resortní výzkumné programy MZe a NPV TechnologieRok ukončeníPočet projektů Program MZe NPV20089 NPV20096 Program MZe Program MZe Celkem48

Program výzkumu MZe Výzkumné směry: TechnologiePočet výzk.směrů Potravinářské12 Jiné8 Celkem20

Program výzkumu MZe Resortní program výzkumu MZe obsahoval málo možností podpory technologií. Potravinářství bylo součástí NPV (doba trvání )

Program výzkumu MZe Dílčí cíle: TechnologiePočet dílčích cílů Hlavní dílčí cíle Potravinářské 3  Využít nové a opomíjené druhy plodin pro výrobky se specifickou kvalitou  Inovovat pěstební technologie a způsoby chovu hospodářských zvířat a ryb  Vytvořit efektivní a energeticky nenáročné technologické systémy pro skladování Jiné 3 Celkem 6

Program výzkumu MZe Dílčí cíle: TechnologiePočet dílčích cílů Potravinářské10 Jiné9 Celkem19

Děkuji za pozornost