NOVÝ SVĚT projekt školního roku roku 2009/2010 17. 3. 2010 v 17.15 se v Galerii u přívozu spustil zlatý déšť. Hadí tanečníci, vysílení rituálním tancem,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ÚVOD DO DĚJEPISU O dějepisu.
Advertisements

FROM H A W A I I Song : ALOHA - OE GOOMBEY DANCE BAND.
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA v zábavním průmyslu
NIPOS TANEČNÍ A POHYBOVÁ VÝCHOVA z pohledu Národního informačního a poradenského střediska pro kulturu 1) výzkum 2) vzdělávání 3) příklady.
„Dílo umělecké je výkonem zvláštního poznávání světa i pravím dále, že je to poznávání právě tak samostatné a oprávněné jako poznávání vědecké.“ T.G.M.
M E X I C O TEOTIHUCÁN.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
EGYPTSKÉ MALÍŘSTVÍ A SOCHÁŘSTVÍ.
Kompozice v umění Kompozice v umění.
„Tarzan v pralese“ Zábavný den s kajmanem, hady pavouky a s bílým sumcem.
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
V letech 2010 – 2012 na škole probíhá projekt Comenius The European START: Solutions through Tales and ART.
Rozmarýn.
Centrum nových strategií muzejní prezentace =
Zněl pláč 1. Zněl pláč noci té, když se narodil a měl jenom tu stáj a bez nároků žil. Zněl pláč noci té, tam Bůh našel nás, kde pláč je nám domovem. 1/5.
POKRAČUJTE KLIKNUTÍM Copyright © 2009 Tommy's Window. All Rights Reserved ♫ Zapněte si reproduktory! ♫ Zapněte si reproduktory!
Zněl pláč 1. Zněl pláč noci té, když se narodil a měl jenom tu stáj
NOVÁ FIGURACE SOUČASNÉHO UMĚNÍ
ÚVOD DO DĚJEPISU O dějepisu.
ŠVP a můj předmět Výtvarná tvorba
VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky
Kdyby nás Bůh neměl rád Ref.: Kdyby nás Bůh neměl rád, nestvořil by pro nás zemi, kdyby nás Bůh neměl rád, to vše by neučinil. 1. To vše tam v Betlémě,
,,Vše je v neustálém pohybu. Nehybnost neexistuje.‘‘ Podle italského spisovatele Umberta Eka je to forma umění, v níž je pohyb barev, tvarů a ploch prostředkem,
Kanada.
ŽIVOTODÁRNÁ KAPALINA CHEMIE TÉMA: Koloběh vody v přírodě,
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Dějepis Mgr. Milan Šimek
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
Domorodý kmen. Sedmáci si zkusili představit, že jsou členy domorodého kmene, který žije někde v Jižní Americe, Africe… Sedmáci si zkusili představit,
1. Ó slyšte lidé přemilí, z mrtvých vstal v hodinu ranní, aleluja. Ježíš, Syn Boží jediný, z mrtvých vstal v hodinu ranní, aleluja.
VY_52_INOVACE_DEK_56 MALÍŘSTVÍ PO DRUHÉ SVĚTOVÉ VÁLCE
Amerika obyvatelstvo.
Člověk a jeho svět 4. ročník
„ŽIVOČICH“ téma školního roku Výstava 6. – , vestibul kina Centrál a prostory Bílé věže na Velkém náměstí Děti milují zvířátka a.
1. Noc v širý už padá kraj a slunce v mraků dál zapadlo zvečera, A hvězdný padá třpyt, že šťastni můžem být, vypráví důvěra, a hvězdný padá třpyt, že šťastni.
1. Jaká nádherná zář to letí oblohou, jak se to světlo třpytí na zemi, na vodách, až rozezpívá svět. A byl večer, byla noc a byl den, Bůh viděl, že dobře.
Krása Jen skrze Krásu si člověk hledá cestu ke Svobodě.
1. Někdo mě vede za ruku, | když bojím se jít tmou
1. Oslavuj Pána vší slávy a králů všech Krále, píseň i život ať vyznívá k Boží jen chvále. Shromažďme se, k radosti povbuďme se, slavme všemocného stále!
1. Už svitlo jitro nedělní a už je bílý den. | Pojďte se na to podívat, kámen je odvalen, Pojďte se na to podívat, kámen je odvalen.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
1. Modré nebe, slunce zář, Pánu patří díky. | Zvedni oči, zjasni tvář, Pánu patří díky. | Když je pod mrakem, jako zázrakem, Pánu patří díky. | Díky za.
3. Kompozice ve výtvarném umění
1. Králi nebes, kdo vypoví | jména tvého moc? | Kdo byl k dílu, které konáš, | tobě na pomoc? | Jen ten žije, na koho | ty v lásce pohledíš: | Světy vstaly,
Jonáš Biblické postavy. TVRDÁ HLAVA Jonáš, syn Amitajův, dostal slovo od Hospodina: "Vstaň a jdi do Ninive, toho velikého města, a kaž mu, neboť jejich.
Původní domorodé obyvatelstvo Severní Ameriky
Říční povodně Tsunami Atmosférické katastrofy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám.
Vzdejme Pánu díky Ref.: Své kroky rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej, láskou je rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej. 1. Vzdejme Pánu díky za vše co nám.
 Aztécká říše byla významným státním útvarem z dob předkolumbovské Ameriky. Aztécká říše se rozkládala zhruba na území dnešního Mexika. Během vlády této.
Vznik Země vypracovali: Vznik Země vypracovali: Tomáš Novotný, Tomáš Polák, Michaela Polanská, Kristýna Vašková.
Irsko Autor: Bařinková Kristýna Třída: Druhá Rok: 2012/2013.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková BÁJE, MÝTUS Jak vznikla ranní rosa? Jak putuje slunce po nebi? Poslouchej.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_28_10_HV7_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: Tanec a pohyb Základní škola Libina, příspěvková.
VY_32_INOVACE_Jir_I_35 A.V.Frič Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Úvod do historie, periodizace dějin, historické prameny OB21-VVP-HUM-DEJ-BUJ-M
Činnost lektora v Severočeské galerie výtvarného umění v Litoměřicích, příspěvkové organizaci Duben 2016 Zpracovala: PhDr. Olga Kubelková lektorka Severočeská.
VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY. VY_32_INOVACE_41 DĚJINY KULTURY.
TUTANCHAMON.
OSTATNÍ HOSTINY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Řecké antické sochařství – archaické období
ÚVOD DO DĚJEPISU O dějepisu 1.
NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_Světadíly
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Př_11_Tropický pás
výtvarné vyjadřování od nejstarších dob
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Výtvarka při ZUŠ Habrmanova, spolek Cesty za uměním a akce ve školním roce Návštěva renesančního zámku v Litomyšli doplněná návštěvou Portmonea.
Tanec.
BRAZÍLIE Obr. 1. BRAZÍLIE Obr. 2 Obr. 3 Hlavní město: Brasilia Hlavní město: Brasilia Největší a nejlidnatější stát Jížní Ameriky Největší a nejlidnatější.
Transkript prezentace:

NOVÝ SVĚT projekt školního roku roku 2009/ v se v Galerii u přívozu spustil zlatý déšť. Hadí tanečníci, vysílení rituálním tancem, užasle vzhlédli k nebesům. Stalo se tak na povel indiánských bohů. Aztécký bojovník vstal z mrtvých, vystoupil z hrobu a promluvil k davům domorodou řečí. Lidé se dali do pohybu. Prosekali se bujnou vegetací tropického pralesa, strnulí hrůzou procházeli kolem kosterních pozůstatků dávných obětí. Houpali se na vlnách jezer i oceánů, provázeni pohledy domorodců se skláněli před totemy jejich předků. Opojení uměním i opulentní hostinou odcházeli do noci. A to vše na vernisáži výstavy prací žáků výtvarného oboru „Nový svět“.

Teotihuacan

Keramická hlava a maska

Keramická miska a portrét indiána

Počítačová grafika

Indiáni

Kaktusy

Umělecké řezbářství

Portrét

Chrám zlatého slunce