Brazílie Atlantský oceán Tichý oceán Peru Bolivie Paraguay

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Od vigvamů k mrakodrapům.
Advertisements

Téma hodiny: Brazílie – opakování formou kvízu Předmět: Zeměpis
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
NIGÉRIE Originální název: Federal Republic of Nigeria
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Kanada.
Musilová Tereza VIII.A /2009
Jihoamerické regiony Brazílie a její sousedé
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
VY_32_INOVACE_06 Obyvatelstvo Ameriky
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
Obyvatelstvo a sídlo.
Brazílie Základní údaje, přírodní podmínky, průmysl a zemědělství, historie, kultura, cestovní ruch Pokud chybí z obrázku odkaz „zpět“ do prezentace, pak.
Brazilská federativní republika República Federativa do Brasil
Vypracovala: Iva Nejezchlebová
Brazílie Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
BRAZÍLIE.
Iveta Ráčková a Míša Boháčová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
AMERIKA.
Island (Islandská republika)
Jižní Amerika.
Geografická charakteristika latinské ameriky
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Základní charakteristika obyvatelstva Ameriky
USA Rozloha km Počet obyvatel: obyvatel/km²
Oficiální nazév státu: Brazilská federativní republika (República federativa do Brasil) Vlajka: zelené pole znázorňuje zelené pralesy, žlutý kosočtverec.
AMERIKA obyvatelstvo.
Maledivy.
KUBA.
Portugalsko Info a obrázky.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
Střední Amerika.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
Anotace Prezentace, která se zabývá základními charakteristikou Ameriky Autor Mgr. Petra Vavrušková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci dokáží vyjmenovat.
Island.
Portugalsko Pod tímto pojmem si většina návštěvníků představí prosluněné Algarve, za rekreačními středisky se však skrývá nepoznaná země nepřeberných možností.
SLOVINSKO.
Peru a Ekvádor.
Geografické údaje Řecka
VY-32_INOVACE_16 Jižní Amerika - opakování
BRAZÍLIE Jan Dušek.
Zdeněk Bergman, G Teplice
Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název: Republic.
BRAZÍLIE.
Amazonský prales Filip Tarant Můj web
Brazílie Jana witkovská, IČO:
Kanada.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Demografie Jižní Ameriky Číslo vzdělávacího materiálu: ICT8-9 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Afrika je třetí největší kontinent. Má rozlohu km², což představuje 20,3 % celkového povrchu souše na Zemi. Afrika má více než 960 miliónů.
Jiří Korec Sexta 2008/2009. VENEZUELA Hlavní město: Caracas Rozloha: km² Nejvyšší bod: Pico Bolivar- 5007m.n.m Počet obyvatel: Hustota.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Vzdělávací materiál: Polsko Operační systém: Windows XP Professional
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Jiří Svoboda
INDONÉSIE.
VY_32_INOVACE_Fi_I_10 Název Brazílie
Šablona VY_52_INOVACE_Z
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_Světadíly
ANOTACE a) PRÁCE JE UČENA PRO ŽÁKY 7. ROČNÍKU B) TÉMA: AMERIKA - obyvatelstvo C) CÍL UČEBNÍHO MATERIÁLU: žáci se seznámí s původním obyvatelstvem Ameriky.
Vzdělávací materiál: Brazílie Operační systém: Windows XP Professional
Světadíly Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
Seychely Stát na stejnojmenných ostrovech rozprostírajících se v Indickém oceánu mezi rovníkem a 10. rovnoběžkou asi 1600 km od Afriky. Originální název:
Bolívie
Melanésie
BRAZÍLIE Obr. 1. BRAZÍLIE Obr. 2 Obr. 3 Hlavní město: Brasilia Hlavní město: Brasilia Největší a nejlidnatější stát Jížní Ameriky Největší a nejlidnatější.
Transkript prezentace:

Brazílie Atlantský oceán Tichý oceán Peru Bolivie Paraguay Venezuela Guyna Colombia Atlantský oceán Brazílie Peru Brasilia Bolivie Tichý oceán Paraguay Rozloha: 8 511 965km

Brazilská vlajka a znak Oficiální název: Brazilská federativní republika Náboženství: křesťané(88% římští katolíci,6% protestanti), vúdú Brazilská vlajka Brazilský znak Hlavní město (počet obyvatel): Brasília (1.600.000 ) Státní zřízení: republika úřední řeč:brazilská portugalština, indiánské jazyky

Obyvatelstvo Složení brazilské populace je výsledkem rozsáhlých migrací a míšení lidí. Z větší poloviny je obyvatelstvo evropského původu, tu druhou pak tvoří míšenci Evropanů, Afričanů a původních Indiánů. Z původního indiánského obyvatelstva (asi 2-5 mil.) dodnes přežilo jen zhruba 220 000 počet  obyvatel:  170.000.000 hustota obyvatel: 19,9 obyv./km² národnostní  složení: běloši (54,7%), mulati (38,4%), černoši  (5,8%),  asiati (0,6%), ostatní (0,4%) náboženství: převažuje  křesťanství  (katolíci 85%), protestanti (11%), menší počty  věřících registrují církve: ortodoxní, maronité, malá komunita židovských věřících, dále  jsou vyznávány  afro-brazilské kulty (především v Bahia);

AMAZONKA Amazonka je nejdelší řeka Brazílie, ale i na celé Země. Nachází se v rovníkové oblasti Jižní Ameriky. Amazonka má zdaleka největší průtok ze všech řek.Je jedna z nejkrásnějších a nejpozoruhodnějších řek světa.je to jakási dálnice vedoucí deštným pralesem.Skrývá mnoho zajímavých a pozoruhodných úkazů.Včetně mnoha druhů živočichů a rostlin okolo sebe.

BRAZÍLIE A TURISTIKA Na světě najdete jen málo míst, která nabízejí tolik možností jako Brazílie. Přírodní krásy, nesmírně populární oslavy a festivaly a v neposlední řadě nesčetné ekologicky chráněné rezervace jsou atributy, které přivádějí do země každoročně více než 4 milióny turistů. Brazílie je prostě slunná země mnoha protikladů, přírodních krás, pláží, historických památek a vřelých lidí,  kde slunce září během celého roku, moře je teplé a kokosové palmy jsou ohýbány svěžím větříkem vanoucím z oceánu. 

Tropický deštný les Na území Brazílie se rozkládá jeden z největších tropických deštných lesů na světě. Tropický deštný les je nejsložitějším společenstvem živých organismů na pevnině. V počtu rostlinných a živočišných druhů i v mnohotvárnosti ekologických vazeb mu na Zemi může konkurovat jen podmořský život korálových útesů.

Brasilia Hlavní město postavené prezidentem československého původu. V pořadí třetí hlavní město nechal postavit v padesátých letech 20. století brazilský prezident československého původu Juscelino Kubitschek de Oliveira ze dvou hlavních důvodů: prvním důvodem bylo, že poloha dřívějšího města Ria de Janeira mezi mořem a horami nedovolovala jeho další růst druhým důvodem byla snaha rozvinout do té doby zaostalý geografický střed Brazílie Katedrála v Brasílii

Brazilští fotbalisté Brazilský fotbal je velmi známý v každé zemi. Ronaldinho Brazilský fotbal je velmi známý v každé zemi. Roberto Carlos Juninho

Peníze Brazilskou oficiální měnou je Brazilský Real, který se dále dělí na 100 centavos. V oběhu jsou mince 1,5,10,25,50 centavos a 1 real a bankovky 1,2,5,10,20,50 a 100 realů. Přibližný kurs Realu k US dolaru je 1USD = 3 Realy.

Obsah Mapa Brazílie Brazilská vlajka a znak + informace Obyvatelstvo Vodopády Iguacu Mapa Brazílie Brazilská vlajka a znak + informace Obyvatelstvo Hlavní město Brasilia Amazonka Další informace o Brazílii Brazilští fotbalisté Tropický deštný les Peníze Zdroje: http://exotika.orbion.cz/brazilie/, http://www.brazilie.cz/, www.geocities.com