Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Oficiální nazév státu: Brazilská federativní republika (República federativa do Brasil) Vlajka: zelené pole znázorňuje zelené pralesy, žlutý kosočtverec.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Oficiální nazév státu: Brazilská federativní republika (República federativa do Brasil) Vlajka: zelené pole znázorňuje zelené pralesy, žlutý kosočtverec."— Transkript prezentace:

1

2

3

4 Oficiální nazév státu: Brazilská federativní republika (República federativa do Brasil) Vlajka: zelené pole znázorňuje zelené pralesy, žlutý kosočtverec diamanty a hvězdná zeměkoule federace, nápis Ordem e Progresso=pořádek a pokrok Rozloha:8,511,965 km2 Počet obyvatel:169,544,443 (údaj z r.2000,IBGE) Hlavní město:Brasília (2 mil. Obyv. spolu se satelitními městy) Úřední jazyk:Portugalština Měna:1 REAL (1R$)=100 centavos Hustota obyvatelstva na km2: 19,9 obyv./km2 Podíl ekonomicky činného obyvatelstva:49,7%(údaj z r.2000,IBGE) ovlivněn značně vysokým procentem „polozaměstnaných“ Průměrný roční přírůstek:1,6%(2000) Národnostní složení:běloši(54,7%), mulati(38,4%), černoši(5,8), asiati(0,6%), ostatní(0,4%)

5 Náboženství:převažuje křestansví(katolíci 85%, protestanti 11%,menší počet věřících registrují církve ortodoxní, manorité, pravoslaví)malá komunita židovských věřících,dále jsou vyznávány afro-brazilské kulty(především v Bahia) Ostatní nejčastěji používané jazyky:s úspěchem se lze domluvit pouze španělsky, při obchodních jednáních se v žádném případě nedoporučuje spoléhat na angličtinu, i když partneři často tvrdí,že ji ovládají. Největší brazilská města: Sao Paulo(10,406 mil. Obyv.) Rio de Janeiro(5,850 mil. Obyv.) Salvador(2,4 mil. Obyv.) Belo Horizonte(2,229 mil. Obyv.) Fortaleza(2,138 mil. Obyv.) Členství v mezinár. org. a regionálních seskupeních:OSN,WTO,OAS,MERCOSUL, Rijská skupina,TIAR,SELA,ALADI,Dohoda z Tlatelolca,G-15,Amazonský pakt je rovněž pozorovatelem v HNZ,MTCR,NSG,v roce 1999 přislíbila také přistoupit k NPT. Časový posun:3 hodiny Nejsevernější bod:20´south (Vitória) Nejjižnější bod:26´south (Puerto Iguazu-Argentina) Nejzápadnější bod: 40´west (Vitória) Nejvýchodnější bod:54´west (Cuidad del Este-Paraguay)

6 1492 - objevení kontinentu Kryštofem Kolumbem a následná Tordesilaská smlouva r. 1494 mezi Španělskem a Portugalskem největšími námořníma mocnostmi o rozdělení Jižní Ameriky,kdy východní část připadla Portugalsku a západní Španělsku. Tato smlouva dala vzniknout základním. Brazílie je pátým největším státem na světě.Největší řekou je Amazonka, která je se svými 6275km nejdelší řekou na světě. Počasí je v celé Brazílii Tropické ale vzhledem k velké rozloze značně proměnlivé na jednotlivých místech. Průměrné teploty se stále pohybují v rozmezí 25 - 30 °C. Nejchladnější počasí je v červenci a srpnu kdy teploty mohou výjmečně klesnou pod 20 °C. Ač hlavní turistická sezóna je od listopadu do března počítejte s tím,že může bude i pršet. Léto v Brazílii je prosinec - únor, v Riu je však v těchto měsících nejvíce srážek - prší méně často než v červenci až srpnu ale prudčeji, naopak na severovýchodě Brazílie je v prosinci - únoru srážek nejméně. Bezpečnost v Brazílii-doporučené instrukce: Brazílie je obecně považována za nebezpečnou zemi. Žije zde přes 20 milionů dětí, kteří nemají rodiče a žijí na ulici. Právě od nich plyne největší nebezpečí. - nepohybujte se v noci ve vyhlášených čtvrtích (určitě je poznáte), nesnažte se fotografovat chudinu ve slamech na okraji města - snažte se splynout s místními obyvateli především oblečením (čím obyčejnější a obnošenější tím lepší) - nevytahujte příliš často mapu, každý hned pozná, že jste turista, to stejné platí o fotoaparátu -


Stáhnout ppt "Oficiální nazév státu: Brazilská federativní republika (República federativa do Brasil) Vlajka: zelené pole znázorňuje zelené pralesy, žlutý kosočtverec."

Podobné prezentace


Reklamy Google