Literatura / Shakespeare

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Literatura/Dante - Peklo
Advertisements

Evidenční software SUAP
subjektivně zabarvený
Digitální učební materiál
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.12 Anotace: Prezentace obsahuje náměty k tvořivé práci žáků, na kterých si procvičí a zopakují básnické formy (kaligram, pásmo).
Školení internetového vyhledavače Co je to internetový vyhledávač Aplikace na internetu,která dokáže podle klíčového slova najít internetovou.
Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: května 2012
UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU KATEDRA ATLETIKY Název kreditní práce Název práce v angličtině Kondiční atletika Kreditní práce.
VY_32_INOVACE_ 14_ sčítání a odčítání do 100 (SADA ČÍSLO 5)
InfoPath Využití formulářů ve výuce zeměpisu. InfoPath Nadstavba k balíku MS Office Prostředí koresponduje s ostatními produkty Microsoftu. Program je.
1. Kdybych tě neměl, Ježíši, můj Pane, | a kdyby krev tvá nemluvila za mne, | kde bych já bídný mezi ubohými | smýt mohsvé viny!
Anotace Žák se seznámí s obsahem Bible …. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Pojmenuje význam bible. Je schopen správně přiřadit významné.
Srovnávací a vědomostní test
Zásady rozboru textu uměleckého a neuměleckého
DĚLENÍ ČÍSLEM 7 HLAVOLAM DOPLŇOVAČKA PROCVIČOVÁNÍ
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou V. Holana…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.06 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici literárních pojmů, které jsou vysvětleny na příkladech. Vzdělávací oblast: český.
STRUKTURA A JAZYK LITERÁRNÍHO DÍLA
subjektivně zabarvený
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
EGRAMEGRAM Dante Alighieri - Peklo Část Literatura/Interpretace Dantova Pekla_cast2 1.
Básnické tropy a figury
Struktura literárního díla
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Identifikátor materiálu: EU –
FRANTIŠEK GELLNER (1981 – 1914?) 2013 Literatura/F.Gellner.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 1.
CHARATKTERISTIKA UMĚLECKÉHO TEXTU
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Christian Morgenstern Šibeniční písně
Seznamujeme se s počítačem III.
Malování Microsoft Word Tento počítač (Počítač)
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.05 Téma: Nabídka příslušenství.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Téma: Kytice - K. J. Erben VY_32_INOVACE_586.
Téma: Po nás ať přijde potopa – F. Gellner
subjektivně zabarvený
Jak vyrobit titulní stránku První a nejdůležitější částí titulní stránky je název práce.Ten musí vystižně celo práci charakterizovat a přitom nesmí být.
1. Dej, Pane, touhu slyšet, co dnes nám říci chceš. My děkujem, že s námi putuješ.
GIMP Využití nástroje Cesty Michal Zerzáň
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Jak učit tvorbu www stránek Navarová Adéla. Proč učit tvorbu www stránek? Prezentace na internetu (Výrobky, firmy, celebrity, kluby…)
Zkreslení Zkreslení Ing. Jaroslav Bernkopf Elektrická měření.
Základy pedagogické metodologie
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
1. Jak vítati mám tebe, | ó králi věčných krás, | jenž přicházíš k nám z nebe, | bas obohatil nás? | Dej, Ježíši, ať poznám, | co dáváš z milosti, | jak.
BÁSNICKÁ POJMENOVÁNÍ 2 – FIGURY
OPAKOVÁNÍ.  Přečti si pozorně následující texty a rozhodni, o jaký druh básnického pojmenování se jedná.  Odpověz kliknutím na bublinu obsahující zvolenou.
Tvorba textových dokumentů
Vysoká škola ekonomická v Praze :: Jména a příjmení Datum vyhotovení: Bakalářská práce.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy Zvolenovská 537, Hluboká.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Daniela Vlčková Název materiálu: VY_12_INOVACE_ Cj.8.Vc. 25_liceni Datum:
Základní jazykové prostředky výstavby uměleckých textů
Do nové zoo se stěhují zvířata
Jaromír Nohavica: Kometa, Sloní hřbitovy (dvojitý zápisník, úvaha)
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Kmentová Název materiálu:
Cvičení 3 Microsoft Word
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
SUBJEKTIVNĚ ZABARVENÝ POPIS
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_3_13_20 Vložení I.   Najdi záložku „vložení“. Vlož libovolný obrázek. Nastav jeho výšku na 5cm. Uprav ho tak, aby s ním.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
LINEÁRNÍ FUNKCE II. Prvních pět úloh zpracovány v programu GeoGebra:
(nabídka kreslících nástrojů)
Česká meziválečná poezie
Opakujeme základní pojmy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Základní informace - Ovládání systému
Transkript prezentace:

Literatura / Shakespeare 2013 William Shakespeare SONETY Literatura / Shakespeare

Literatura / Shakespeare Práce s iBooks 1. Otevřete si aplikaci iBooks a v ní v textech .pdf najděte Shakespearovy SONETY. Prolistujte si je a zjistěte, zda jednotlivé básně mají skutečně stejnou formu – sonetu. 2. 1. 2. Literatura / Shakespeare

Literatura / Shakespeare Přiřazení Přiřaďte následující mota ke správným sonetům sonet č.11, 4, 55, 29, 66, 51, 48 Tvá láska mi dává sílu, když je mi nejhůř K tobě tryskem, od tebe loudavě Krása přežije ve verších Nebýt lásky, opustil bych tento bídný svět Žijeme dál ve svých dětech Literatura / Shakespeare

Vyberte si jeden sonet a vyfoťte Otevřete aplikaci Explain Everything a v ní vyfocený text zobrazte. Literatura / Shakespeare

Práce s Explain Everything Ve vybraném sonetu se pokuste najít alespoň 5 příkladů následujících básnických prostředků (podtrhněte je a pouze označte číslem – viz další slide) 1 – příměr 6 – metafora 2 – epiteton 7 – anafora 3 – archaismus 8 – epifora 4 – poetismus 9 – apostrofa 5 – personifikace 10 - metonymie Literatura / Shakespeare

Literatura / Shakespeare

Na spodní liště zvolte odeslání „obrázku“ mailem Literatura / Shakespeare

Literatura / Shakespeare Připište mota (názvy) + čísla sonetů z prvního úkolu, do předmětu napište své jméno a odešlete Literatura / Shakespeare

Literatura / Shakespeare Děkuji za pozornost Literatura / Shakespeare