Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.12 Anotace: Prezentace obsahuje náměty k tvořivé práci žáků, na kterých si procvičí a zopakují básnické formy (kaligram, pásmo).

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.12 Anotace: Prezentace obsahuje náměty k tvořivé práci žáků, na kterých si procvičí a zopakují básnické formy (kaligram, pásmo)."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.12 Anotace: Prezentace obsahuje náměty k tvořivé práci žáků, na kterých si procvičí a zopakují básnické formy (kaligram, pásmo). Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura Autor: Mgr. Zuzana Lindovská Jazyk: český Očekávaný výstup: Tvoří vlastní literární text podle svých schopností a na základě osvojených znalostí základů literární teorie. Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : sedmý ročník základní školy

2 Báseň jako hra

3 Obrázková báseň (kaligram)
K obrázkům zkus přiřadit správný název a vytvoř svůj vlastní kaligram: doprava láska štěstí utrpení Ostrava

4 Báseň s novým kabátem Říkání o slunci
Doplň chybějící verše tak, aby končily na zadané hlásky a utvoř novou báseň: Lidé chodí po nohou ……………………ou Vyjde běží zapadá …………………….á Kam si asi večer hajne? …………………….é Kdo ví ať to poví …………………….í Slunce v noci nehajá Zatím co se do snů choulí Jde na druhou polokouli …………………....í Kdyby si je narůst dalo …………………....o Tak se radši kutálí Říkání o slunci Jan Vodňanský (Šlo povidlo na vandr)

5 Báseň s novým kabátem Říkání o slunci Autorské řešení:
Lidé chodí po nohou Slunce zase oblohou Vyjde běží zapadá Otázka tě napadá Kam si asi večer hajne? To se neví to je tajné Kdo ví ať to poví Kde si slunce hoví Slunce v noci nehajá jako ty a on a já Zatím co se do snů choulí Lidé tu i v okolí Jde na druhou polokouli Nožičky ho nebolí Kdyby si je narůst dalo Dávno by je uběhalo Tak se radši kutálí Koho potká - opálí Říkání o slunci Jan Vodňanský (Šlo povidlo na vandr)

6 Básnická koláž (tvorba pásma)
PŮLKA Zkus utvořit báseň a použij v ní slova na obrázcích, báseň nemusí dávat smysl:


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.12 Anotace: Prezentace obsahuje náměty k tvořivé práci žáků, na kterých si procvičí a zopakují básnické formy (kaligram, pásmo)."

Podobné prezentace


Reklamy Google