Petr Kindl VIII.A.. Křižíkova světelná fontána Fontána byla ve 20. století rekonstruována do současné podoby architektem Z. Staškem při příležitosti Všeobecné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vladimír Přikryl, generální ředitel CompuGroup Medical ČR a SR
Advertisements

VIP – vakuové izolační panely Prezentace společnosti VIRTUAL, s.r.o. Připravil: Zdeněk Hastrman.
AJ HROU ZAČÁTEČNÍK AJ HROU MÍRNĚ POKROČILÝ AJ HROU POKROČILÝ.
32_09_22: Výtvarné materiály: Jak? Na co?
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Tato prezentace byla vytvořena
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Papír Tenký, hladký materiál vyráběný zhutněním vlákna. Použitá vlákna jsou obvykle přírodní nebo založená na celulóze.
Morfologická křivka kmene
ZPRACOVÁNÍ ROPY A JEJÍ PRODUKTY
VÝTVARNÉ TECHNIKY Temperová malba Základní škola Sedmikráska, o.p.s.
Elektronická učebnice - II
Počítačová grafika.
Emmanuele Moretti Francesca Possenti Stefano Teodorani Architektura: Zjevení světla Raně křesťanský kostel ve městě Santarcangelo di Romagna studie tří.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Poslední přednáška Výběr ze zbývajících kapitol. Co nám zbývá Inovace Operační management CRM.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
MALÍŘSTVÍ DRUHY ZNAKY.
1 Florbal je co do popularity jedním z nejoblíbenějších sportů u nás. Tento kolektivní sport není náročný na vybavení a dá se hrát prakticky všude. florbalprotebe.cz.
Science fiction & fantasy
Základní škola Sedmikráska, o.p.s.
Tato prezentace byla vytvořena
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
,,Prožít umělecké dílo je důležitější než mu rozumět‘‘ Veškeré umění spoléhá do jisté míry na optické iluze. Op art s těmito jevy bezprostředně pracuje,
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Akordeon Šťastný Mikuláš.
Tympány Kristýna Vyčítalová.
Užité umění po 2. světové válce
Ing. Petra Vávrová PhD. Tereza Kašťáková Ing. Magda Součková
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Základní škola Bohutín, okres Příbram
Rozdíly mezi osobnostmi
Body art - ruce Název školy
Paul Jackson Pollock
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
ROVER-CZECH S.R.O.. Výroba Údržba Zásobníky materiálu.
VODA.
Fyzika Vodiče a nevodiče.
Benson Oak: Plány na rozvoj společnosti Setkání s novináři KK Central, Praha 22. květen 2008 | 14:00 hod. CONFIDENTIAL UNTIL RELEASE SUBJECT TO BO REVIEW.
Free art of living everywhere
VY_32_INOVACE_ZB04_2764TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám Číslo projektuCZ.1.07/ / Číslo projektu:Rozvoj.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 6 Tematický okruhElektrický obvod.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
Hydroxidy Materiál byl vytvořen v rámci projektu
VÝROBA PET LÁHVE. Pet láhev se vyrábí z polyethylentereftalátu neboli PET. PET láhve se poprvé objevily v roce 1978, kdy do nich začala být plněna Coca-Cola.
Název vzdělávacího materiálu: AZ kvíz – Kyseliny, hydroxidy a soli Číslo vzdělávacího materiálu: ICT9/19 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Pavel Gabrhel ak. soch. Název prezentace (DUMu): 9) Základy malby, techniky a postupy Název sady: Výtvarná příprava.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky LED osvětlení.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Dějepis Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa města s ulicí Křižíkova: Brno, Liberec, Benešov, Krásná Lípa, Čelákovice, Jičín,
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
VÝTVARNÉ UMĚNÍ Sochařství vnitřní výzdoba kostelů zámecké a palácové interiéry venkovní schodiště sochy v zahradách, na mostech atd. většinou byl ztvárněný.
ElElektro odpadad Plast Papír Sklo Pravidla hry Nebezpečný.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 8: Finanční řízení MSP.
Knihvazačství Ševčíková Martina. Úvod  Seznámení se vznikem písma  Čím se maturitní práce zabývá  Jakého výsledku chci maturitní prací dosáhnout.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Chemický průmysl Pardubického kraje
Návrh podnikatelského plánu založení distribučního centra pro EU a svět pro výrobu tisknutelného světla na papír Jiří Plch.
Hra k zopakování a procvičení učiva (Test znalostí)
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Krups plnoautomatické espreso EA8107
Technické prostředky v požární ochraně
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Jemný odběr Leštění.
Hra k zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Deset ročníků Dnů židovské kultury Olomouc 2008–2017
Transkript prezentace:

Petr Kindl VIII.A.

Křižíkova světelná fontána Fontána byla ve 20. století rekonstruována do současné podoby architektem Z. Staškem při příležitosti Všeobecné československé výstavy Křižíkova fontána se považuje za evropský unikát. Jejího výsledku je docíleno 3000 trysek, ze kterých proudí voda dodávaná 50 čerpadly. Světelnou hru barev zajišťuje 1248 podvodních reflektorů, které vynikají převážně během večerních představení.20. stoletírekonstruovánaarchitektem Všeobecné československé výstavytrysekvoda čerpadly reflektorůvečerních

Ice art-ledové sochy  mladá, dynamická společnost, působící v oblasti profesionální výroby ledu. Díky unikátní technologii kontroly procesu zmrazování vody, vyrábí ideálně průzračný led, který není možné získat v domácích nebo amatérských podmínkách. Z takto čirého ledu později vzniká řada ledových produktů.

Hra na skleničky  Velkým uměním, co se vody týče, je také tzv…Hra na skleničky. Hudebník hraje na skleničky vyskládané za sebou. Jsou to skleničky na šampaňské, které jsou podle toho, jaký chce hudebník vydat tón, různě naplněné VODOU.

Akvarel  Akvarel je malba, při které se používá barva rozpustná ve vodě (vodová barva). Maluje se na různé povrchy, nejčastěji se používá papír, ale i papyrus, plast nebo kůže, látka dřevo a plátno. Vodová barva se obvykle kryje a tak podklad obvykle prosvítá

KONEC!