Počítačová sestava – Základní hardware II.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Periferní zařízení počítače
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Záznamová média.
POČÍTAČ.
Hardware Fyzické vybavení počítače, vše, na co se dá sáhnout
Periferní zařízení počítače
Vstupní a výstupní zařízení
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
na interaktivní tabuli
POČÍTAČOVÉ TISKÁRNY VY_32_INOVACE_E3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
PC komponenty.
Rychlý přehled nejběžnějších typů tiskáren.  8, 9 nebo 24 jehliček  Jehličky skrz barvící pásku protlačují jednotlivé body, čímž vzniká na papíře obraz.
HARDWARE 4. část.
Základy informatiky.
Opáčko Jak funguje CD-ROM, jak čte data?
Počítačová grafika.
Rozdělení technického vybavení PC
Anotace Žák dokáže popsat a zařadit výstupní zařízení HW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat typy výstupního zařízení HW Speciální.
Periferní zařízení počítače
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Periferní zařízení.
Základy informatiky.
Paměťová média.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
TISKÁRNYTISKÁRNY Od tiskařských lisů až po laserové tiskárny.
HARDWARE II Periferie.
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Základy informatiky. 2 Stavba PC PC stolní x přenosné Zdroj: Mironet.
HARDWARE.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačová sestava – porty
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Podle principu tisku se dělí na:
Počítačová sestava – Základní hardware I.
HARDWARE 3. část.
HARDWARE 2. část.
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k vyvození učiva o počítačových komponentech.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Periferní zařízení počítače
HARDWARE Co je to ?.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tomáš Baťa Periferní zařízení počítače. Definice Periferní zařízení počítače jsou nástroje, které nejsou nutné k provozu počítače ale zpříjemňují a zefektivňují.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 HARDWARE Autor: Mgr. Aleš Kozák.
HARDWARE.
Periferie je souhrnný název pro jednotky, které umožňují komunikaci počítače s okolím. K základní jed-notce se připojují kabely. Z hlediska způsobu přenosu.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Hardware - periferie (6). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_ICT_I_S1_04.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
 Počítačová sestava (tzv. jádro)  Skládá se:  pc skříň  obrazovka (monitor)  klávesnice  myš.
Periferní zařízení počítače - opakování
PC základní jednotka.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
TISKÁRNY Anna Hošková Máme 3 druhy tiskáren.
SOS Pod amfiteátrom 7, Levice
PŘÍDAVNÁ ZAŘÍZENÍ.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Mgr. Miroslava Telingerová
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

Počítačová sestava – Základní hardware II. Bohumil Bareš

Základní části PC Skříň = základní jednotka Monitor = obrazovka Klávesnice Myš

Záznamová média Podle principu čtení se datové nosiče dělí na Magnetická média Pevný disk Externí disk i 2 TB Optická média CD (-R,-RW,+R,+RW) 700 MB DVD (-R,-RW,+R,+RW) 4,7 GB

Elektronická média Compact Flash – tzv. karta např. do digitálních foťáků - 1 – 128 GB USB flash paměť – fleška 1GB – 256 GB

Porty a rozhraní Konektor PS/2 – připojení starších myší Paralelní port – LPT1,LPT2 připojení tiskárny Sériový port – COM1,COM2 (myš,modem) USB port – nejmodernější a nejrychlejší rozhraní připojení prakticky všeho: flash disk, tiskárna, skener, myš, digifotoaparát, digikamera, mobil, herní konzole

Monitory Výstupní zařízení – rozdělení CRT – klasická obrazovka LCD obrazovka Parametry Velikost úhlopříčky 14 - 21˝ (1 = palec 2,54 cm) Obrazová frekvence 50 – 120 Hz (Hertz) Rozlišení 1 px (pixel) = obrazový bod 640x480 px … 1024x768 px čím více tím lepší

Trojkombinace – dnes se nejvíce používají tzv Trojkombinace – dnes se nejvíce používají tzv. trojkombinace, tiskárna, scener, kopírka inkoustové -  tisková hlava tryská z několika desítek mikroskopických trysek na papír miniaturní kapičky inkoustu – levnější na koupi, drahá na provoz laserové (laser printer) – pracují na stejném principu jako kopírky: laserový paprsek vykresluje obrázek na fotocitlivý a polovodivý, obvykle selenový válec, na jehož povrch se poté nanáší toner; toner se uchytí jen na osvětlených místech, obtiskne se na papír a na závěr je k papíru tepelně fixován (zažehlen teplem cca 180 °C a tlakem).

Vstupní zařízení Klávesnice Myš

Zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki www.servis-pc.cz