Jiří Suchý,Jiří Šlitr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OSVOBOZENÉ DIVADLO.
Advertisements

Autor: Květa Stejskalová
Mgr. Lenka Venclová 8. ročník
Populární hudba v letech v ČSR
Vzdělávací oblast: Umění a kultura
Jára Cimrman 1.
Divadlo SEMAFOR.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.09 Název pro školu:
CZ.1.07/1.4.00/ , Dobrá šance pro děti
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv10/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_KRISTINA_EPPICHOVA_CESKA_LITERATURA_2._POLOVINY_20._STOL ETI_VYZNAMNE_DIVADELNI_SCENY_15.
Číslo-název šablony klíčové aktivity
Zpracoval Michal Veselý a Jakub Mach
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
Jan Werich Jiří Voskovec
Identifikátor materiálu: EU –
Vzdělávací obor: Hudební výchova
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Název Divadlo Semafor Předmět, ročník Český jazyk a literatura, tercie
VY_32_INOVACE_2A1 Divadla malých forem.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze st ř edním školám Č íslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzd ě lanosti Č íslo šablony:
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv09/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
ICT – 2 – 3 – 34 HV J.Suchý a J.Šlitr
DIVADLO SEMAFOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
VY_32_INOVACE_ČJ _Divadlo Semafor Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM – Český jazyk a jazyková kultura –
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv11/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY Divadla malých forem I. Mgr. Ludmila Růžičková.
4.Února 1808, Kutná Hora 11.července 1856, Plzeň český dramatik, novinář a spisovatel.
Zemřel nečekaně v předvečer svých osmdesátých narozenin..
Petr Suk Gymnázium Jiřího ortena V8A
Emil František Burian
○ Narodil se 6.února 1905 v Praze. ○ A zemřel 31.řijna1980 v Praze. ○Byl český divadelní a filmový herec, dramatik, filmový scénárista a spisovatel.
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU : Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
SEMAFOR VY_32_INOVACE _427_SEMAFOR Mgr. Jablečníková Jarmila ZŠ Nádražní 683 Horní Slavkov III/2.
Divadla malých forem Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr. Drahomíra Floriánová Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR DIVADLO SEMAFOR – J. SUCHÝ, J. ŠLITR.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Šimek a Grossmann – humor a povídky Šimek a Grossmann – humor a povídky.
Anotace Prezentace seznámí žáky s vývojem a přehledem české populární hudby. S jejím významem pro současnou kulturu a hlavně pro její posluchače. Během.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vendulka.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Zdeňka Pecková Číslo VY_32_INOVACE_3432 NázevGeorg Friedrich Händel Téma hodinyŽivot a dílo G. F.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Hana Kletečková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ K 03 Karel Jaromír Erben TEMA: Český.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_02_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor Michaela Zemanová Číslo VY_32_INOVACE_12_17 Název Divadlo Semafor Téma hodiny Divadelní.
& Osvobozené divadlo Semafor
Karel Kryl NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová
Suchý a šlitr AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
50. a 60. léta – divadla malých forem
Název školy: Základní škola Netvořice
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
VY_32_INOVACE_428_SEMAFOR - B (opakování – 9. roč. ) Mgr
VY_32_INOVACE_ČJ.9.A NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠTĚTÍ, OSTROVNÍ 300 AUTOR: MGR. NIKOLA GRBAVČICOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_ČJ.9.A.14_Jiří Suchý a Jiří.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/14
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Umění a kultura Jan Werich a Jiří Voskovec
Divadlo Semafor VY_12_INOVACE_Rů_I_17
DIVADLO 60. LET.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Jiří Suchý,Jiří Šlitr

Jiří Suchý 1.10.1931-Plzeň český divadelník, textař,herec,spisovatel, skladatel,hudebník,grafik, výtvarník spoluzakladatel divadla Na zábradlí a Semafor Bratr Ondřeje Suchého Spolupráce s: M.Horníčkem Ivanem Vyskočilem Jiřím Šlitrem (po jeho smrti s Jitkou Molavcovou) 1959-zal.divadlo Semafor (s Šlitrem) po r. 1989-znovu ředitelem Semaforu

již v r.1944 hrál ve filmu jako komparsista 1947-začal pracovat jako grafik v reklamních ateliérech Propagační tvorba (zde se seznámil s Viktorem Sodomou) spolu s ním vymýšlel první privátní rozhlasové programy 1952-1954= vojna ve Slaném, kde zakresloval mapy a u toho poslouchal mnichovský rozhlas a na odposlouchané melodie skládal texty nejdříve působil v divadle Reduta,později spoluzaložil divadlo Na zábradlí

Jiří Šlitr nar. 15.2.1924-Zálesní Lhota u Jilemnice zemřel 26.12.1969-Praha český hudební skladatel, instrumentalista, herec, zpěvák, výtvarník velký vliv na českou populární hudbu

Životopis studoval na gymnáziu v Jilemnici,ale přestup na gymnázium F.M.Pelcla-maturita v r. 1943 v Akord klubu se seznámil s Jiřím Suchým vystudovaný právník (UK Praha) poslední rok na vojně –jako výtvarník Ústředního domu armády v Semaforu-skládal hudbu muzikály i písně

známý milovník mladých slečen (brzy se s nimi rozcházel) poslední z nich s ním zemřela na otravu svítiplynem dodnes není jasné, zda šlo o nešťastnou náhodu či vraždu nebo sebevraždu je pochován na Vinohradech

Tvorba Kočka na okně Malé kotě Včera neděle byla Opilá bílá myška Sluníčko Ach ta láska nebeská Purpura Proti všem