Exkurze do Moravského zemského muzea v Brně a Technického muzea v Brně 9. 12. 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nabídka aktivit pro mateřské školy Mezinárodní environmentální vzdělávací, poradenské a informační středisko ochrany vod Vodňany Nabídka služeb:
Advertisements

Naše obec – Rožmitál p. Tř
Stromy jako domy Život na stromě, ve stromě a pod stromem
MUZEA NA FRÝDLANTSKU Projektové dny pro školy
Výživa člověka.
Moravské kartografické centrum Velké Opatovice. Fosili je dostavbou zámku ve Velkých Opatovicích podle návrhu architekta Zdeňka Fránka. Stavba je výrazným.
Pavel Škvor Vítek Raus Španělsko Pavel Škvor Vítek Raus.
Ptáci v okolí lidských sídel
Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školySoukromá.
Lesní obratlovci – savci
… správný cíl vaší cesty!
Základní škola T.G.Masaryka Rajhrad
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Výjezd NTM Praha a JE Temelín ZŠ Školská 16. – 17. září 2014 Výjezd se uskutečnil v rámci projektu „Učíme se pozorováním“ Reg. č.:cz.1.07/1.1.24/
Prospěchová stipendia
Na výb ě r máte ze t ř í mo ž ností. Pokud se pro jednu z nich rozhodnete, naje ď te na ni šipkou myši a klikn ě te. Bude-li Vaše odpov ěď chybná, z ů.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: ROZDĚLENÍ ŽIVOČICHŮ
Staphylococcus aureus
Chemie jako věda Střední odborná škola a Střední odborné učiliště
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Jak vidíme možnost rozvoje našeho regionu? Mikulášková, Vaculová ZŠ Kostelec u Holešova.
Českomoravská elektrotechnická asociace partner Veletrhy Brno a.s. MSV 2009 Českomoravská elektrotechnická asociace, odborný garant MSV 2009 a spolupořadatel.
Název projektu: Vyrovnání handicapu žáků GVN J. Hradec při studiu přírodovědných disciplín praxí Žákovská prezentace z přírodovědných exkurzí Registrační.
Hospodářsky významné ryby a ptáci.
Instituce zpracovávající historické prameny
Leden A-2-1 Školení konstrukce, údržby a obsluhy s rozmetadly hnojiv.
Jihomoravský kraj rozlohou a počtem obyvatel patří k rozlohou a počtem obyvatel patří k největším krajům ČR největším krajům ČR nejdůležitější zemědělská.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Podkmen: OBRATLOVCI Třída: SAVCI.
Ten dělá to a ten zas tohle
MEZINÁRODNÍ DĚLBA PRÁCE
Název školy:c ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: Vladislav Michl Název: VY_32_INOVACE_599_ŽIVOČICHOVÉ_V_LÉTĚ Téma: ZOPAKOVAT SI ŽIVOT.
ČESKÁ REPUBLIKA SLUŽBY.
ZKOUŠÍM, BÁDÁM, VYRÁBÍM SAVCI ZŠ a MŠ Olšovec, přísp. org.
Česká republika Vývoj hospodářství
TÁBOR Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ.
Všechno v mém životě souvisí CZ.1.07/1.1.00/ Minipodnik Cestovní kancelář MAMUT.
Ekosystém lesa a rybníka
Migrace živočichů (s důrazem na faunu Libereckého kraje) Prezentace „ Film a Škola – O zvířatech a lidech očima obyvatel Libereckého kraje „ je podporován.
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k Na realizaci průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje a Úřady práce Blansko, Brno.
Anotace :Výuka předmětu Člověk a příroda Autor : Mgr. Zuzana Šimotová Jazyk : Čeština Očekávaný výstup : Poznávání přírodních podmínek Speciální vzdělávací.
Ekosystém rybník Živočichové Přírodověda 4. ročník OP VK 1.4. – dotace č. 3937/21/7.1.4/2011 Základní škola a Mateřská škola, Otnice, okres Vyškov Mgr.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
„Multimediální vybavení ZŠ Dvorského“ Datum zahájení projektu: Datum ukončení projektu: Doba trvání projektu: 21,4 měsíce Celkové.
Dnes jsme se vydali do Dolní oblasti Vítkovic, abychom si prohlédli nástavbu vysoké pece č.1.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Průzkum zaměstnanosti v Jihomoravském kraji k
Živočichové u vody 3. ročník.
Hostinec U Zlaté Prahy Rodina Schückova z Bobrové
Třídění živých organismů
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Živočichové Společné znaky: Přijímají vodu a potravu, vylučují.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín
Člověk je součástí přírody
Lesní zvířata.
Název školy: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola Jana Noháče
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_118_Ryby
EKOSYSTÉM OKOLÍ LIDSKÝCH OBYDLÍ
PTÁCI – LETCI (BRODIVÍ)
Živočichové.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Mapky přirozených ekosystémů z naší přírody
Transkript prezentace:

Exkurze do Moravského zemského muzea v Brně a Technického muzea v Brně

Žáci ZŠ Bratří Čapků Ústí nad Orlicí

 Ptáci moravských mokřadů – Novomlýnské nádrže  Život v lese – jeleni, daňci, mufloni  Netopýři a hmyzožravci  Ptáci našich hor a stepí  Ochrana obojživelníků a plazů  Biologie ryb Mušovských nádrží

Nejstarší živou rybou v akváriích byl kapr Ferda, o váze cca 16 kg a stáří 20 let. Při preparaci se dbalo na to, aby zvířata působila co nejpřirozeněji.

 Život v Brně mezi válkami  Běžná řemesla, obchod a služby  Architektura Brna – pavlačový dům  Elektronové mikroskopy  Technika hrou

Expozice řemesel: Takhle vypadal typický obchod s potravinami před 80 lety. Koloniál nabízel vše krom masa a masných výrobků. Prodávat se zde nesměli ani cigarety.

Pavlačový dům představoval levné ubytování pro dělníky, kteří se do Brna stěhovali z okolí díky nabídce zaměstnání. Většina z nich našla práci v textilním nebo strojírenském průmyslu. Brno se rozrůstalo mezi válkami především díky připojování okolních obcí. Vpravo je ukázka tradiční tehdejší hospody.

Na vědě nás nejvíce baví, když si ji můžeme vyzkoušet. Technické muzeum v Brně k tomu má celou řadu různých interaktivních zařízení a exponátů, které dokládají základní i složitější výsledky poznání.