Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_II.C.10 Název pro školu:
Advertisements

Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
VY_32_INOVACE_22_07 Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis Název materiálu Jan Hus a jeho doba Anotace – Žáci se formou prezentace seznámí.
VY_32_Inovace_ICT2.4_3-52 Anotace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
 VY_32_INOVACE_16_10  Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Výchova k občanství.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceZemědělství Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje základní informace.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Islám Petr Machala.
Světová náboženství.
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_II.C.07 Název pro školu:EU CH 07 Název materiálu:Směsi různorodé Autor:Mgr. Lukáš Kubíček Vzdělávací obor:Chemie.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
VY_32_INOVACE_22_20 Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis Název materiálu Vikingové – postrach Evropy v 9. stol. Anotace – Žáci se formou.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Afrika orientace na mapě VY_32_INOVACE_Ze z 2
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
VY_32_INOVACE_22_17 Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis Název materiálu Doba Rudolfa II. Anotace – Žáci se formou prezentace seznámí se.
Byzanc, arabská říše Anotace: Materiál je určen k výuce dějepisu v 7. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s pojmy a informacemi o byzantské a arabské říši.
Arabská říše Islám.
Název dokumentu: Ročník: Autor: Gymnázium Vítězslava Nováka Husova 333/II, Jindřichův Hradec Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Datum vytvoření: Arabská.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Islám Arabská říše.
RISK Náboženství.
VY_32_Inovace_ICT2.4_3-51 Anotace
VY_32_INOVACE_23_07 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Anglický jazyk Název materiálu – How many…………? Anotace – Žáci se seznámí se základní.
VY_32_INOVACE_23_01 Základní vzdělávání – Jazyk a jazyková komunikace – Anglický jazyk Název materiálu – Animals Anotace – Žáci za pomoci programu budou.
VY_32_INOVACE_04_08 Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis Název materiálu:Impresionismus Anotace: V prezentaci se žáci seznámí s pojmem impresionismus,
Byzantská říše Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová.
Islám Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98 VY_32_INOVACE_3D.7.05
Mohamen Jasenovský Jaroslav.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s islámským náboženstvím.
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Marek Kryška Datum: Cílový ročník: 8.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/1 Anotace: Poloha Evropy – žák ukáže hranice Evropy, pojmenuje a nalezne poloostrovy a ostrovy Autor: Mgr. Lubomír.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2Č. materiálu:VY_32_INOVACE_465.
Arabové a jejich výboje
ARABOVÉ A jejich výboje.
Náboženství - islám Název školy
Dějepis Mgr. Milan Šimek
Afrika – poloha, rozloha
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Evropa 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceSvětadíly a oceány Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně je schopen rekapitulovat jednotlivé.
Smyslová ústrojí člověka
Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis
Arabská říše 7. ročník.
Islámské umění.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Anna Csanádiová Číslo DUM:D7 - 3 Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Anotace: Prezentace pro 7. ročník. K výkladu o Arabské říši a základech islámského náboženství. Slouží též k zápisu do sešitu a procvičení nových pojmů.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a společnost, Dějepis.
ARABSKÁ ŘÍŠE Učebnice od s. 40. ISLÁM Monoteistické náboženství Bůh ALLÁH Zakladatel -prorok MUHAMMAD Posvátná kniha KORÁN Vznik na Arabském poloostrově.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_17 Autor: Mgr. Eva Damborská Anotace: Učební text pro ZŠ – Arabský svět, islám -žáci se naučí základní fakta o arabské společnosti.
STŘETÁVÁNÍ KŘESŤANSTVÍ
Křesťanství a středověká Evropa
D ě jiny islámských zemí. Z Mekky do Medíny Prorokem islámu Muhammad Žil jako obchodník, než se mu začal zjevovat archanděl Gabriel Muslimové (vyznavači.
Arabové a islám.
Arabská říše ZŠ TGM Rajhrad Autor: M. Kocmanová. Arabská říše  vznik na Arabském poloostrově v 7. století  obyvatelé – kočovní pastevci (beduíni)
Transkript prezentace:

Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis VY_32_INOVACE_22_01 Základní vzdělávání – Člověk a společnost - Dějepis Název materiálu Arabská říše   Anotace – Prezentce slouží k získání základních poznatků z období existence Arabské říše a vztahů k dnešní době  Autor - Mgr. Radek Hulva  Jazyk - čeština  Očekávaný výstup - žáci budou schopni orientace v základních historických a náboženských pojmech spojených s Arabskou říší, budou schopni vysvětlit vliv arabské kultury a jejího dědictví na dnešní společnost  Speciální vzdělávací potřeby - žádné  Klíčová slova - korán, Alláh, Mohamed, arabský poloostrov  Druh učebního materiálu - prezentace  Druh interaktivity - výklad  Cílová skupina - 13-14 let Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání - druhý stupeň Celková velikost - 198 KB

Arabská říše

Vznikla na Arabském poloostrově Arabové původně pastevci Araby sjednotil Mohamed – zakladatel náboženství Islámu (7stol.) Jediný bůh – ALLÁH Muslimové – věří v Alláha posvátná kniha- korán Hlavní body víry: věřit v Alláha, modlit se denně, pomáhat chudým, půst jeden měsíc v roce, jedenkrát za život navštívit Mekku(rodiště Mohameda)

Arabská říše se nazývala chálífát(království) V průběhu středověku obsadili Arabové celou severní Afriku a Pyrenejský poloostrov Koncem 15. stol. byli z Pyrenejského poloostrova Arabové vytlačeni

Arabské dědictví Evropě obchodování s látky a koberci

Nové plodiny

Matematika Zeměpis Lékařství (první pitvy)

Arabské slova

Arabská architektura Mešita – chrám k modlitbám Minarety Paláce

Alhambra

Mešity

Obrázky: [cit. 2012- 10-10]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Solidus-Justinian_II-Christ_b-sb1413.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Justinian555AD.png http://en.wikipedia.org/wiki/File:Justinian.jpg http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mohammed_kaaba_1315.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Masjid_Nabawi._Medina,_Saudi_Arabia-2.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Roasted_coffee_beans.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Gasoline_in_mason_jar.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Adolf_Seel_001.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:AlhambraLionsFountain1Small.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Alhambra_Generalife_fountains.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Ambersweet_oranges.jpg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Staunton_chess_set.jpg