Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odbornost Hasič III.stupně Ing. Milan TLAMKA
Advertisements

Statistické šetření.
Možnosti využití Tísňové péče
Jednotný postup při poskytování první pomoci
Důležitá telefonní čísla
Integrovaná střední škola,Slaný
Kontaktní a koordinační centra
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Integrovaná střední škola,Slaný
Honza a Světlana Ahoj děti, jmenuji se dráček HASÍK.
VY_32_INOVACE_428, 22. sada, Prvouka
HASIČI.
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není – li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
December 11, 2007eCall pilotní řešení Snímek 1 Pilotní projekt eCall v ČR Filip Linhart, Vladimír Velechovský Telefónica O2 Czech Republic, a.s. Divize.
CHOVÁNÍ V MIMOŘÁDNÝCH SITUACÍCH
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
Zdravotnická záchranná služba příspěvková organizace
OCHRANA OBYVATEL ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Ochrana za vzniku mimořádné události
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
V životě lidí mohou nastat neočekávané situace
Mimořádné události – co dělat!
1. pomoc.
12.1 Mimořádné události, IZS
... jednotné evropské číslo tísňového volaní 112
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.1 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Obecné zásady první pomoci Typ: DUM - výkladový Předmět:
Letecká záchranná služba
První pomoc Přivolání pomoci z okolí
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Informační podpora při krizovém řízení
Krizová situace Člověk a jeho zdraví. Krizová situace Člověk a jeho zdraví.
Zdravotní záchranná služba
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO165 Název.
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Traumatologický plán ÚSZS
Zdravotnická záchranná služba (dále jen ZZS)
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
VY_32_INOVACE_03_OČMS_složky integrovaného záchranného systému AUTOR: Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ.
* Název školy: Svobodná základní škola, o.p.s. Autor: Radka Nývltová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_PŘÍRODOVĚDA _ 5.TŘ. Název: TÍSŇOVÁ VOLÁNÍ Číslo.
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ Aktualizace dne:
DUM II. / 17. tísňová volání Bc. Zdeněk Klíma. Tísňová volání Telefonní čísla, kterými zavoláme pomoc.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Studená, okres Jindřichův Hradec Autor: PaedDr. Jana Čechová Název : VY_32_INOVACE_7A03Prv2_Tísňová volání.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Čísla integrovaného systému
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
Název školy: Základní škola Městec Králové
Anotace Objasnit žákům, co je mimořádná událost a jak funguje integrovaný záchranný systém. Vysvětlit, co je evakuace, jak se při jejím vyhlášení chovat.
Dětské dopravní hřiště Městské policie
XXII. ročník – Praha, 29. září 2016
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ X
Digitální učební materiál
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Zvýšení akceschopnosti Policie ČR při řešení mimořádných událostí CZ.1.06/3.4.00/ projekt je realizován z Evropské unie, Evropského.
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Dětské dopravní hřiště Městské policie
Transkript prezentace:

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Bc. Marií Leinerovou Integrovaný záchranný systém

3 složky - zdravotníci - hasiči - policie ČR euroagentur.com tomas-buchtela.blog.cz parlamentnilisty.cz

Co to je tísňové volání? - bezplatná volba čísel, která jsou stanovena v číslovacím plánu a uvedena v telefonních seznamech a která je nutno pro záchranu lidských životů, zdraví nebo majetku zpřístupnit - bezplatný a nepřetržitý přístup, bez použití mincí či karet V České republice jsou pro tísňová volání vyhrazena tato telefonní čísla: 150 Hasičský záchranný sbor ČR 155 Zdravotnická záchranná služba 158 Policie ČR 156 Obecní (městská) policie 112 Jednotné evropské číslo tísňového volání weby.trutnov.cz

Zdravotnická záchranná slu ž ba 155 v případech bezprostředního ohrožení života bezprostředně hrozící vážná újmy na zdraví vyžadující neprodlený zásah lékaře nebo bezodkladný transport na zdravotnické zařízení náhlé a neočekávané zhoršení zdravotního stavu, závažný úrazu nebo jiné poškození zdraví Posádky zdravotnické záchranné služby v žádném případě nenahrazují lékařskou pohotovost, lékařskou stanici první pomoci ani dopravní zdravotní službu !!! uszssk.cz

15

Hasi č ský záchranný sbor 150 požár budov, vozidel, lesa nebo jiných objektů vidíte plameny nebo kouř z oken, z lesa apod. je třeba vyprostit uvězněné osoby z havarovaného vozidla, z pod trosek budov nebo spadlých stromů při živelních pohromách Při haváriích a nehodách Všude tam kde je potřeba provádět záchranné práce a likvidační práce. Hasičský záchranný sbor ČR koordinuje postup při provádění záchranných a likvidačních prací. zpravy.idnes.cz

15

Policie Č R 158 závažná dopravní nehoda se zraněním nebo usmrcením osob podezřelé zavazadlo nebo předmět připomínající výbušné nástražné systémy rvačka, výtržnost nebo násilné jednání krádež peněženky nebo zavazadla, přepadení či loupež krádež vozidla, vloupání do vozidla nebo vloupání do nemovitosti někdo se snaží poškodit nebo zničit váš majetek oznámit nějaké poznatky k trestné činnosti nebo informaci k hledaným nebo pohřešovaným osobám udalosti112.cz

15

Jednotné evropské číslo tísňového volání 112 V roce 1991 Rada Evropských společenství vydala rozhodnutí o zavedení jednotného evropského čísla tísňového volání. Důvod usnadnění komunikace s tísňovými službami v rámci Evropské unie Každý stát používá svá vlastní tísňová čísla, která cizinec mnohdy nezná a při zavolání má většinou jazykové problémy Jednotné evropské číslo tísňového volání – 112 je zavedeno ve všech členských státech EU včetně ČR.

Kdy volat 112? při rozsáhlých mimořádných událostech, kdy se předpokládá zásah více složek integrovaného záchranného systému (hasiči, PČR, záchranná služba) když občan neví koho povolat a kdo je předurčen pro řešení situace při neznalosti jednotlivých národních čísel pro cizí státní příslušníky (hovory v anglickém, německém popř. jiném státním jazyce) pokud se nedá dovolat na národní čísla tísňového volání 150, 155 a 158

112 v Č R svedena k Hasičskému záchrannému sboru do „telefonních center tísňového volání 112“. · operátoři 112 mohou identifikovat adresu pevné telefonní stanice volajícího či polohu mobilního telefonu při tísňovém volání. · jsou schopni odbavovat tísňové hovory nejen v češtině, ale i angličtině a němčině. · z mobilního telefonu se dá dovolat na linku 112 i v případě, že na daném místě není pokrytí signálu Vašeho operátora. Musí však být dostupný signál jakéhokoliv jiného operátora. · lze volat z jakéhokoliv telefonního přístroje. Z mobilního telefonu lze volat i v případě, nulového kreditu a ve většině států EU i bez SIM karty.