OP JPD3 CZ.04.3.07/4.1.02.2/0346 Odborné vzdělávání pracovníků v oblasti výstavby potrubních systémů pro přepravu nebezpečných a hořlavých médií Asociace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
Evaluace Rámce podpory Společenství Evaluační jednotka strukturálních fondů.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Evropský sociální fond v ČR
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
Analýza dalšího profesního vzdělávání v Pardubickém kraji doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR „Sociální integrace na Jesenicku“
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
CZ / /0037 Přímá komunikace mezi fakultami a průmyslem – Brána k výzkumu Žadatel: MEDICOMP s.r.o. Partneři: PřF UK Praha, MFF UK Praha,
CZ / /0342 Vytvoření učebního manuálu pro akreditovaný kurz „Manažer ISŘ se znalostí OH a krizového řízení“ CEMC – České ekologické manažerské.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Systém vzdělávání v komunitní péči a zajištění kvality poskytované zdravotní péče Michaela Hofštetrová Knotková.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a státním rozpočtem České republiky Moderní formy profesního vzdělávání Konference k projektu Orlová -
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Olomouc 5. října 2006 Stojíme na začátku: ÚVODNÍ KONFERENCE k projektu „Střední školství v přechodu ČR na novou politiku EU pro zemědělství a venkov “
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Inovace výuky a její implementace v oborech Fakulty bezpečnostního inženýrstvíCZ.1.07/2.2.00/ Se zvyšováním technologické a technické úrovně průmyslu.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Ekonomika malých a středních podniků
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Pracovní setkání středních škol
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

OP JPD3 CZ / /0346 Odborné vzdělávání pracovníků v oblasti výstavby potrubních systémů pro přepravu nebezpečných a hořlavých médií Asociace stavitelů plynovodů a produktovodů partner – Český plynárenský svaz Ing. Martina Mlčochová mobil: ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

2 1 Zaměření projektu Cílem projektu je vytvořit trvale fungující systém periodického odborného vzdělávání pracovníků firem zabývajících se výstavbou potrubních systémů a souvisejících zařízení pro dopravu hořlavých, výbušných nebo jinak nebezpečných plynů, ropy a ropných produktů s cílem sladit požadavky investorů a dodavatelů na co nejvyšší kvalitu především z pohledu bezpečnosti a ochrany zdraví při práci a ochrany životního prostřední a tím zvýšit adaptabilitu a konkurenceschopnost zúčastněných firem, stejně jako jejich environmentální odpovědnost. České školství ve svých osnovách výuku odborných pracovníků této specializace nabízí jen ve velmi omezeném rozsahu. V širším měřítku lze získat pouze všeobecnou kvalifikaci svářečů, a to jak pro polyetylén, tak pro svařování oceli. V tak specializované oblasti, jakou je výstavba plynárenských zařízení, ropovodů a produktovodů, protože se jedná o média s vysokými nároky na ochranu okolí potrubí, však musí být vzdělání velmi odborné a specifické ve vztahu k charakteristikám média, které bude následně potrubím přepravováno. Asociace stavitelů plynovodů a produktovodů se po celou dobu svého působení zaměřuje na odborné vzdělávání pracovníků svých členských firem. Možnost vytvořit odborné vzdělávání i pro další firmy vedla ASPP ke snaze získat finanční prostředky na vzdělávání z fondů Evropské unie. Projekt je koncipován jako pilotní a proto v úvodním ověřovacím období bude realizován pouze v oblasti hlavního města Prahy.

3 2 Cílové skupiny Cílové skupiny Cílovou skupinou projektu jsou pracovníci s obecnou kvalifikací svářečů polyetylénu (kurz č.I), oceli (kurz č. II) a vyučeni pracovníci z oblasti technických řemesel (kurz č. III). Zvláštní cílovou skupinou (kurz č. IV) jsou pak pracovníci firem, které vykonávají činnosti v bezprostřední blízkosti potrubí dopravujících nebezpečné plynné a kapalné látky. Cílem vzdělávání této specifické cílové skupiny je detailně seznámit pracovníky o náležitostech praxe a rizicích, která jim při jejich činnosti mohou hrozit. Účelem je tedy „ochránit“ potrubí plynovodů a produktovodů od nežádoucích zásahů třetí strany na straně jedné a současně zajistit těmto „cizím“ pracovníkům dostatek informací o tom, jak se v případě havárie takového potrubí zachovat a tak snížit riziko poškození zdraví nebo majetku. V současné chvíli byla cílová skupina oslovena dvakrát – jednou při provádění analýzy potřebnosti odborného vzdělávání a nyní s informací o přípravě kurzů. Protože předběžně je o kurzy velký zájem, budou se moci zájemci přihlašovat do kurzů od hod. přes internet.

4 3 Typy činností Typy činností realizované projektem Tvorba učebních osnov čtyř odborných kurzů Napsání učebnic – skript Ověření v praxi – realizace vzdělávacích kurzů Na základě vyhodnocení kurzů případná úprava osnov a učebních textů

5 4 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Vnitřní postupy řízení činností, řízení rizik a sebehodnocení Realizační tým má šest členů. Vedoucí týmu – nositel myšlenky odborného vzdělávání na uvedená témata. Tajemník projektu – zajišťující organizační stránku realizace projektu.Čtyři členové – odborníci – autoři učebních osnov a textů. Dalším spolupracovníkem je ekonom-administrátor projektu. Projekt byl zahájen v červnu Na základě analýzy stavu kvalifikace odborných pracovníků zainteresovaných firem (ASPP a dalších) začala práce na postupné tvorbě osnov a dále textů. Abychom předešli případným rizikům – časovým skluzům v tvorbě učebních textů – zahájili jsme práce na nich ihned po zahájení realizace projektu. Prozatím se daří stanovený harmonogram plnit. Hlavním plusem je vysoká odborná zainteresovanost všech zúčastněných.

6 5 Zajištění publicity Příklady zajištění publicity projektu Při předběžném zjišťování zájmu o připravované kurzy předpokládáme velký zájem a proto jsme zajišťovali publicitu pouze prostřednictvím odborných tiskovin – časopis Plyn a Informační systém GAS. Informace o projektu je umístěna také na webových stránkách ASPP. Funkce webu je využita nejen k informování cílové skupiny, ale také k přihlašování se do kurzů. Protože kapacity jsou omezeny pouze na 160 frekventantů, byl dohodnut princip „kdo dřív přijde…“

7 8 Výstupy a Výsledky Protože je projekt ještě stále ve stádiu přípravy, nejsou prozatím žádné výstupy a výsledky. Prvními výstupy budou hotové odborné texty pro výuku. Podpořené osoby a organizace v prvních měsících roku 2007, kdy budou kurzy realizovány. Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY ORGANIZACE1 (ASPP) PRODUKTY

8 9 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Další výstupy/výsledky projektu V současném stavu - texty v DTP zpracování Partnerství V projektu ASPP spolupracuje s Českým plynárenským svazem a tím upevňuje vzájemné již dříve fungující partnerství.

9 10 Doporučení pro další programovací období Výsledky ještě nelze hodnotit, ale předběžně je o toto vzdělávání velký zájem a máme problém, že jsme nezískali prostředky v nadregionálním operačním programu. Chyba byla na naší straně, protože jsme přehlédli, že podmínky financování v OP RLZ jsou jiné než v OP JPD3. Pro další období z toho vyplývá snad upozorňovat důrazně na to, v čem se jednotlivé programy liší.