Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_031.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: Inovace školství Šablona - název: III. Využiti ICT Číslo: III/2 Inovace.
Advertisements

Anglická královská rodina
On the map-Británie Aj pro 4.-5.r.
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Číslo a název šablony klíčové aktivity
Předmět: Zeměpis EU peníze školám
Jižní Amerika Laplatské země
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_054
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radek Horský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Austrálie obyvatelstvo
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_022
Kanada.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Spojené státy americké
EU - 07 – 24 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Skalský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_008.
SEVERNÍ AMERIKA - STÁTY
Přednáška č. 4 Horák Jakub
Británie a Irsko Z_124_Evropa_Británie a Irsko
AMERIKA Kanada – přírodní poměry III2-Z7-I-08
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
Kanada.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Vodstvo Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_044.
Jižní Amerika Tropické země
Kanada Canada hlavní město: Ottawa počet obyvatel: 32,5 mil úřední jazyk: angličtina, francouzština měna: kanadský dolar státní zřízení:
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_001
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Vzdělání 179,7 km2 1/3 zemského povrchu obr. 1
CANADA.
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
Severní Amerika zcela na západní a severní polokouli
Střední Amerika Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_035
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_270_Ministáty Evropy - 1 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM:
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_024.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Syrovátková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
SEVERNÍ AMERIKA RELIÉF
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_026.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_057
VY_52_INOVACE_03/2/2_ZEMĚPIS Amerika II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2 – Inovace a.
Přírodní krajiny Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_049.
Evropa ochrana přírody
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
AMERIKA POLOHA,ROZLOHA, ČLENITOST
Radek Šiška and Miloslav Macůrek
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_032.
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_028.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor Mgr. Lenka Zedníková
Austrálie Podnebí Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_042
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_132 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Daniela Kemrová PředmětZeměpis.
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
NOVÝ ZÉLAND Nezávislý parlamentní demokratický stát
SEVERNÍ AMERIKA - STÁTY Z_075_Světadíly_Amerika_Severní Amerika - Státy Autor: PhDr. Jana Langerová Škola: Základní škola a Mateřská škola Kašava, okres.
Jméno autora: Marie Roglová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): říjen 2012 Ročník: 8. Tematická oblast: Zajímavá místa na Zemi Téma: Kanada Metodický.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Severní Amerika – Kanada
Basic facts II. Tematická oblast Angličtina: CANADA Datum vytvoření
Severní Amerika - Kanada
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_031

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice. název Canada pochází z řeči kmene Huronů – a zní kanata a do češtiny jej lze přeložit jako „vesnice“, „uskupení vesnic“ či „osídlení“

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice. Obr.1

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice. Kanada je konstituční monarchií, jejíž hlavou je Alžběta II., královna Velké Británie. Královniným zástupcem v Kanadě je generální guvernér. Kanada je též parlamentní zastupitelská demokracie s federálním uspořádáním a silnými demokratickými tradicemi. země Commonwealthu Nezávislé státy: Austrálie, Bahamy, Barbados, Belize, Grenada, Kanada, Jamajka, Nový Zéland Papua-Nová Guinea Obr.2

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice. Kanada má obyvatel (zdroj wikipedie) Potomci původních obyvatel (Indiánů a Eskymáků) přistěhovalců, hlavně Francouzů, Irů a Skotů a Angličanů Úřední řeči jsou angličtina 59,7 % francouzština 23,2 %

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Obr.3 Obr.4

Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Obr.5

Viz mapa atlas str.126 Atlantský region Atlantský region – Provincie Newfoundland, New Brunšvik, Nové Skotsko, Ostrov Prince Erwarda Centrální region - Centrální region - Ontario, Quebec Prérijní region – Prérijní region – Manitoba, Saskatchewan, Alberta Pacifický region - Pacifický region - Britská Kolumbie Arktický region - Arktický region - Yukon, Severozápadní teritorium, Nunavut Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

Zdroje obrázků: Neočíslované obrázky jsou z klipartů obr. 1 : Wikisoft* 08:32, 31 January 2011 (UTC). [cit ]. Dostupné na WWW obr. 2 : autor neuveden. Map of the various kingdoms of the world that share Elizabeth II as their sovereign. QuartierLatin :28, 11 December 2005 (UTC) [cit ]. Dostupné na WWW:. QuartierLatin obr. 3 : Vzb83, Wikimedia Commons. [cit ]. Dostupné na WWW :.Vzb83http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Taiga.png obr. 4 : L.B. Brubaker, [cit ]. Dostupné na WWW:. obr. 5 : Original author: Pierre de Coubertin ( ), [cit ]. Dostupné na WWW:.Pierre de Coubertin