Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AMERIKA – Opakování zeměpisných znalostí
Advertisements

Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem
KANADA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michael Korbička. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Kanada.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Jméno autoraZdeněk Bártl název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace.
Kanada.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
SEVERNÍ AMERIKA - STÁTY
Přednáška č. 4 Horák Jakub
AMERIKA Kanada – přírodní poměry III2-Z7-I-08
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_031.
Kanada.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
KANADA.
Jméno autoraZdeněk Bártl název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace.
Kanada Canada hlavní město: Ottawa počet obyvatel: 32,5 mil úřední jazyk: angličtina, francouzština měna: kanadský dolar státní zřízení:
VY_32_INOVACE_04 Vodstvo Ameriky
Téma hodiny: Kanada – obyvatelstvo a hospodářství, dokumentární film o americkém severu Předmět: Zeměpis Ročník: 2. ročník Klíčová slova: Obyvatelstvo,
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
CANADA.
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
Severní Amerika zcela na západní a severní polokouli
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice
USA Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:8. ročník Klíčová slova:USA - základní údaje, rozloha,
Jméno autoraZdeněk Bártl název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
KANADA Lenka Lebdušková.
Mimoevropské regiony – Severní Amerika Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Jméno autoraZdeněk Bártl název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace.
Oblast : Zeměpis 7. ročník
Jméno autoraMgr. Eva Truxová název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony V/2 Inovace.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice
Radek Šiška and Miloslav Macůrek
Jméno autoraZdeněk Bártl název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Kanada. Administrativa Kanada je 2. největším státem světa (po RUS) s rozlohou 10 mil km 2 Je federací tvořená 10 provinciemi a 3 teritorii (Nunavut)
Jméno autoraZdeněk Bártl název projektuModernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ číslo šablony III/2 Inovace.
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
KANADA.
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Kanada.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
S pomocí atlasu se pokuste doplnit: hlavní město: …………………… státní zřízení: ………………………………………………… měna: ……………………………… rozloha: …………………………………… (2. největší.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název učiva: Amerika severní
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
Severní Amerika - Kanada
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Severní Amerika – Kanada 2
Kanada.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice jméno autora Zdeněk Bártl název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/21.0495 číslo šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT v zeměpise předmět zeměpis pořadové číslo DUM 51

Anotace Kanada – zeměpisná prezentace přibližující severoamerický region (fotografie, mapy, vlajky, doprovodný text, tajenka). Autor Zdeněk Bártl Očekávaný výstup Žáci si prostřednictvím prezentace zopakují, upevní a prohloubí znalosti významné severoamerické země. Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání - druhý stupeň Typická věková skupina 12 - 15 let (VII. ročník)

K A N A D A http://www.halfthesky.org/en/canada

Druhá největší země světa 9 984 670 km² http://cs.wikipedia.org/wiki/Kanada

Rozkládá se v severní části Severní Ameriky Rozkládá se v severní části Severní Ameriky. Hraničí se SLO, AO, USA, TO. http://www.mapylevne.cz/mapylevne/eshop/11-1-Nastenne-mapy/313-2-Skolni-mapy/5/2049-Kanada-svet-obecne-zemepisna-mapa

http://cs.wikipedia.org/wiki/Kanada

Kanada je konstituční monarchií, jejíž hlavou je Alžběta II Kanada je konstituční monarchií, jejíž hlavou je Alžběta II., královna Velké Británie. Jejím zástupcem v Kanadě je generální guvernér. http://cs.wikipedia.org/wiki/Al%C5%BEb%C4%9Bta_II.

Žije zde přibližně 32 milionů obyvatel. Hustota zalidnění je 3,26 ob Žije zde přibližně 32 milionů obyvatel. Hustota zalidnění je 3,26 ob. / km² http://kanada.informationplanet.cz/cestovani-v-kanade/montreal-a-qc/

Kanada je federací, která je složena z deseti provincií a tří teritorií. http://www.kanadaweb.cz/jazyky-anglictina-a-francouzstina-13

Provincie: Teritoria: Alberta Britská Kolumbie Manitoba Nový Brunšvik Newfoundland a Labrador Nové Skotsko Ontario Ostrov prince Edwarda Québec Saskatchewan Severozápadní teritorium Nunavut Yukon

Úředními jazyky jsou angličtina a francouzština http://zdravi.e15.cz/denni-zpravy/ze-zahranici/praseci-chripka-ohrozuje-evropu-457010 http://einvestor.klima.cz/sleva_de.htm

Mount Logan (5 959 m) http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mount_Logan.jpg

Mackenzie http://www.hajduch.net/svet/amerika/prirodni-pomery

Niagarské vodopády http://www.svetnadosah.com/zeme/kanada/niagarske-vodopady

Hospodářství země je nepříznivě ovlivněno drsným a chladným podnebím. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Canada-satellite.jpg

http://fitturtle.blogspot.cz/2012/06/dlouha-cesta-do-kanady.html

1/2 Kanady je pokryta lesy. http://www.marimex.cz/clanky/kanadske-drevo/

Významný je dřevozpracující průmysl a výroba papíru. http://www.pressweb.cz/tiskove-sdeleni/108958-t%C3%BCv-s%C3%BCd-czech-prvni-ceskou-certifikacni-autoritou-pro-fsc-pefc https://www.cee.siemens.com/web/cz/cz/corporate/portal/home/industry/industry_solutions/specificka_reseni_pro_odvetvi/ papirenstvi_a_celuloza/Pages/papirenstvi_a_celuloza.aspx

Průmysl je soustředěn především v okolí Velkých jezer a podél řeky sv Průmysl je soustředěn především v okolí Velkých jezer a podél řeky sv. Vavřince, kde je také největší zalidnění. http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Grlakes_lawrence_map.png

Kanada má značné nerostné bohatství, těží se ropa zemní plyn nikl stříbro zlato platina uran měď železo azbest http://ekolist.cz/cz/fotobanka/suroviny/ropa http://www.mining-technology.com/projects/skorpion/skorpion3.html

Zemědělství je soustředěno ve stepích – prériích Zemědělství je soustředěno ve stepích – prériích. Kanada je jednou ze světových obilnic. Je významným vývozcem pšenice. http://byznys.lidovky.cz/tomciak-vysoka-uroda-srazi-cenu-obilovin-f1c-/firmy-trhy.asp?c=A111013_112658_firmy-trhy_apa

G7

Otawa (kanadský parlament) http://www.hotelsottawa.net/

Toronto http://www.chlooe.com/en/seo-review/fuebuena.com.ar

Montreal http://www.indierockreviews.com/2011/02/young-galaxy%E2%80%99s-city-guide-to-montreal/

Vancouver http://en.wikipedia.org/wiki/File:Vancouver_ib.jpg

Eskymáci http://www.bigearth.com/location/camping-with-the-inuit/

Indiáni http://www.energytalisman.eu/cz/americti-indiani-pocty-domorodcu-obyvatel-ameriky-americkych-indianu

lední hokej http://www.sportbiz.cz/2011/05/8-prikladu-jak-nba-a-nhl-prodavaji-svuj-produkt/ http://www.webnoviny.sk/hokej-oh/kanadania-nepodcenia-slovakov-/76231-clanok.html

lakros http://www.trendus.com/blog/cigdemoztabak/yorumlar/2810/turkiyede-artik-lakros-var.html

Grónsko http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/evropa/gronsko-led-ropa-alkohol-a-nezavislost_92455.html http://en.wikipedia.org/wiki/Greenland http://vlajky-statu.luksoft.cz/oceanie/gronska_vlajka.php http://www.clim-atic.org/greenland.html

T a j e n k a hlavní město Afghánistánu asijské pohoří africká poušť ostrovy v Atlantském oceánu druhá nejdelší řeka Evropy africké pohoří

Ř e š e n í K Á B U L A T J N M I Z O R Y D S