1 Neziskové organizace a rozvoj m ě st. Města a jejich vývoj 2 80% urbanizace ve vysp ě lých zemích Tém ěř 50% urbanizace v rozvojových zemích s rychlou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Služby pro rodiny v ČR výzvy a perspektivy
Advertisements

Představení MAS Zubří země, o. p. s.
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Název projektu:Učení pro život Reg. číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo šablony:V/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji odborných kompetencí.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Ing. Vojt ě ch Miler Zkušenosti a zhodnocení projektu Regionálního centra podpory sociálního podnikání.
Filip Chvátal ANALÝZA DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI V OBCÍCH ČR.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
 schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor Úřadu vlády  zmocněnec vlády pro lidská práva  monitorovací výbor Vznik AGENTURY.
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Organizace mezinárodních vztahů města Rennes. 1. Dlouhá tradice mezinárodních vztah ů Od Exeteru v r po Jinan v r. 2002, celkem 13 partnerství Vedle.
Vzdělávací program k sociálnímu podnikání Vzdělávací program k sociálnímu podnikání „Sociální podnikání jako efektivní nástroj snižování nezaměstnanosti“
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
NEZISKOVÉ ORGANIZACE PARTICIPACE a KOMUNIKACE. Role participace „Každá centrální moc, i když má minimální pravomoci, má stálou tendenci ve jménu efektivity.
1  Růst možností a potenciálu rozsáhlé škály místních aktérů: politické strany, NO, jednotlivci, odbory, MSP, média …  Oblasti výkonu správy: veřejné.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Hlavním cílem DZ je možnost aktivního zapojení d ě tí a mládeže do zlepšování života ve m ě st ě Litom ěř ice a okolí. Dalšími p ř ínosy jsou: ZZázemí.
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
CCO JE PARTNERSTVÍ  PARTNERSTVÍ A SOV  PARTNERSTVÍ A BUDOUCNOST Ing. Zdeňka Škarková.
Aktuální výzvy rozvoje měst
lenové NSZM ČR: Členové Služby pro členy NSZM ČR  Semináře a školení pro koordinátory PZM a MA21 Boskovice, říjen 2004 Chrudim, červenec 2004.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
P ř íle ž itosti a rizika procesu transformace Ostrava
Regionalistika 2 Strategické řízení a jeho využití ve veřejné správě v ČR.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
SUBURBANIZACE.
NÁSTROJE LOKÁLNÍHO a REGIONÁLNÍHO ROZVOJE
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Teorie optimální velikosti města
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Partnerství mezi veřejnou správou, soukromým a neziskovým sektorem
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
+ Programové období z hlediska MAS, obcí, církví a církevních organizací Programové období z hlediska MAS, obcí, církví a církevních.
Obec Tisá Program rozvoje. PROČ ? Zákonná povinnost Požadavek občanů Dané předpoklady obce.
Terénní sociální práce s uživateli drog v sociálně vyloučených lokalitách JAKUB ČERNÝ ROMAN HLOUŠEK.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
P ř íprava a pilotá ž vzd ě lávacích program ů (v č etn ě metodik) pro d ě ti a mláde ž zam ěř ených na rozvoj metod vzd ě lávání v oblasti rozvoje klí.
OBCE A KRAJE VE FINANČNÍ SPRÁVĚ. DECENTRALIZACE VEŘEJNÉ SPRÁVY 1990 – obnovení ve ř ejné samosprávy; obecní z ř ízení 1990 – obnovení ve ř ejné samosprávy;
Koordina č ní skupina Rodiny, d ě ti a mládež Zámek "Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v D ěč ín ě " CZ.1.04/3.1.03/ “ 3. Komunitní.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Z AJIŠŤOVÁNÍ VEŘEJNÝCH SLUŽEB Kontrahování služeb se soukromým a neziskovým sektorem.
Autor:Mgr. Jitka Hříbková Číslo DUMu:VkO Datum ověření ve výuce: Téma: Evropská unie Tématický okruh: Nadnárodní společenství Vzdělávací.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Ve ř ejná ekonomika 2 Soustava ve ř ejných rozpočt ů Evropský rozpočet.
Regionální politika, ano či ne Ing. Marek Jetmar, Ph. D
Služby I. Z á k l a d n í š k o l a Z r u č n a d S á z a v o u
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Integrovaný regionální operační program
Subjekty a objekty veřejných politik
REGIONÁLNÍ VEŘEJNÝ ZÁJEM
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Úvod, základní principy a cíle
SmoČR a senioři v obcích
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Transkript prezentace:

1 Neziskové organizace a rozvoj m ě st

Města a jejich vývoj 2 80% urbanizace ve vysp ě lých zemích Tém ěř 50% urbanizace v rozvojových zemích s rychlou dynamikou r ů stu m ě stský fenomén zasáhl celý sv ě t rychlý plošný r ů st m ě st Podobné problémy ve VZ i RZ vnit ř ní diferenciace m ě st zesloži ť ování m ě stských struktur a nutnost hledání nových nástroj ů, metod a koncept ů ř ešení aktuálních problém ů : - doprava, bydlení, životní prost ř edí - kriminalita a sociáln ě -patologické jevy, zdraví - Sociální segregace Zvýšené nároky na ř ízení proces ů ve ř ejnou správou: dysfunkce m ě st, marginalizace životního standardu obyvatel

Veřejná správa 3 Decentralizace ve VZ i RZ Finan č ní zdroje Lidské zdroje Socio-politické a právní faktory Rostoucí míra diferenciace m ě st, prohlubování rozdíl ů v postavení st ř ední a vyšší t ř ídy a chudých a marginalizovaných obyvatel

Koncept partnerství 4 D ů vody: Prom ě na pohledu na aktéry místních politik ze strany národních i nadnárodních institucí - tlak na posilování efektivity ve ř ejných služeb - efektivita služeb-pot ř eby místa – pot ř eba zjistit zájmy a pot ř eby populace - finan č ní nároky na služby – zapojení r ů zných typ ů partner ů do realizace projekt ů - Strategické ř ízení, plánování a ř ízení založené na komunitních p ř ístupech

Role partnerství 5 spolupráce mezi p ř edstaviteli r ů zných organizací a institucí v dané komunit ě p ř i dosahování spole č ných cíl ů synergický efekt - spole č n ě lze dosáhnout v ě tšího výstupu, než kdyby každý subjekt usiloval o dosažení cíle sám - spolupráce jednotlivc ů nebo skupin p ř i ř ešení problému, který nejsou schopni vy ř ešit vlastními silami nap ř. z d ů vodu chyb ě jících finan č ních prost ř edk ů, lidských zdroj ů apod. Nové nápady, post ř ehy Sdílení dobrých i špatných zkušeností Transparentnost procesu místního rozvoje, d ů v ě ra v samosprávu Udržitelnost rozvoje území Podpora sounáležitosti komunity a rozvoje ob č anské spole č nosti, ale také podpora zapojení mladých lidí do života obce Zlepšování úrovn ě, dostupnosti a rozsahu služeb

Specifické postavení neziskových organizací Vlastní organiza č ní struktura Autonomní postavení Apolitické organizace Alternativní p ř ístupy k ř ešení problém ů Fragmentárnost p ř ístup ů Servisní funkce, demokratiza č ní funkce Nadnárodní x lokální organizace

Zapojení NO do řešení problémů měst 7 Vzd ě lávání Pracovní trh Specifické projekty pro obyvatele ghett, slum ůě a dalších vylou č ených lokalit (místní ř emesla, CR) Životní prost ř edí Práce s d ě tmi Budování komunity Výstavba a zlepšování infrastruktury ve m ě stech Bydlení Vybavení zdravotních center Modernizace zem ě d ě lství na venkov ě

Humanitas Afrika: Bon départ 8 zp ř ístupn ě ní profesního vzd ě lávání sociáln ě znevýhodn ě ným ženám: lépe placené zam ě stnání, vytvo ř ení nového vzd ě lávacího programu, Administrativa, po č íta č ové kurzy, úvod do marketingu, managementu, komunikace a další Burkina Faso, Ghana

Babička babičce, Keňa 9 Lejla Abbasová projekt na podporu vdov a opušt ě ných žen výroba tradi č ních koš ů č eská babi č ka koš koupí a p ř ímo tak p ř isp ě je na ke ň skou ženskou komunitu

„Dračí“ stromy na ostrově Socotra 10 Nadace pro organické zem ě d ě lství FOA stanovení zásad trvale udržitelného rozvoje ostrova Socotra Vytvo ř ení sít ě chrán ě ných území a vznik nových biocenter v místech bez p ř irozené vegetace Implementace hospodá ř ských princip ů vedoucích ke zlepšení životních podmínek a pozitivní ovlivn ě ní vztahu domorodých obyvatel k životnímu prost ř edí č išt ě ní a recyklaci odpadních vod stanovení ekoturistických tras