Co prý ve hvězdách psáno, to nám jest v osud dáno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
…za vším hledej tělo ženy
Advertisements

Ing. Pavla Baudyšová Jirků Plzeň
Fyzika jinak Aneb Škola hrou
Planetky, měsíce planet
V E S M Í R.
Sluneční soustava Slunce
Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Počítačová soutěž Počítač je můj kamarád
Pluto - trpaslík sluneční soustavy
Anotace: Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor: MGR. STANISLAVA OHANKOVÁ Název: VY_32_INOVACE_284_SLUNCE _A_ ZEMĚ Téma:
Sluneční Soustava Autor Hrát.
VESMÍR Obrázek: A: Rawastrodata Zeměpis 6.třídy.
Vesmír.
Sociální vztahy Percepce a komunikace Sociální a masová komunikace Interakce Interpersonální vztahy Sociální vztahy.
Práce s atlasem - Vesmír
Sluneční soustava – 5. ročník
Vypracovala:Klára Utišilová
Velký Vesmír. Slunce v různých vlnových délkách. Čtveřice světlých útvarů v horní části jsou sluneční skvrny. V optickém oboru by byly tmavší než okolí,
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Vesmír hvězdy = hvězdná soustava = Galaxie – tvar plochého disku.
VY_52_INOVACE_PRV.3.24_Sluneční soustava_pracovní list
VY_32_INOVACE_419, 21. sada, Přírodověda
Vesmír (Space).
Realizace – leden 2013 ZŠ KUJAVY 4., 5. ročník
PARTNERSKÁ ASTROLOGIE
PLZEŇSKÁ ASTROLOGICKÁ SKUPINA Jiří Kubík
KURZ ASTROLOGIE 2012/13 ÚVOD Jiří Kubík Plzeň – ŠTĚSTÍČKO
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
SLUNEČNÍ SOUSTAVA TTTTato prezentace Vám přiblíží všech devět planet (i s Plutem). SSSSnad se Vám bude líbit!
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Sluneční soustava.
Psychologické aspekty zdraví
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
PSYCHOLOGIE JAKO VĚDA PSYCHOLOGICKÉ TEORIE. PSYCHOLOGIE PŘEDMĚT SYSTÉM METODOLOGIE METODY PSYCHOLOGIE JAKO VĚDA POZNAT - VYSVĚTLIT - OVLIVNIT - PREDIKOVAT.
Sluneční soustava.
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
VY__III/2__INOVACE__203 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR:Mgr. Jolana Navrátilová NÁZEV:VY_32_INOVACE_09_Sluneční soustava TÉMATICKÝ.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
Sluneční soustava. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Sluneční soustava NÁZEV MATERIÁLU VY_32_INOVACE_7B_Př5_02_Sluneční.
 vesmír  vznik vesmíru  kosmický prostor  vývoj poznání o vesmíru  cesty do vesmíru  kontrolní otázky.
Název projektu: Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Projekt 3D planetárium, Techmania Plzeň.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
PLANETA ZEMĚ A VZNIK ŽIVOTA NA ZEMI
AUTOR: Eva Strnadová NÁZEV:VY_52_INOVACE_04_05_29_SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Sluneční soustava.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Vztahy mezi lidmi Percepce a komunikace Sociální a masová komunikace
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Název : VY_32_inovace_08 - PŘ – SLUNEČNÍ SOUSTAVA
Název školy: ZŠ Netvořice
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
Markéta Hanzalová Náprstková N19 Sluneční soustava
V E S M Í R ? Seznamte se, prosím!.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
Psychologické působení barev
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
PLANETY SLUNEČNÍ SOUSTAVY
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Anotace Materiál slouží k seznámení se základy o sluneční soustavě.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Transkript prezentace:

Co prý ve hvězdách psáno, to nám jest v osud dáno. Astrologie Co prý ve hvězdách psáno, to nám jest v osud dáno.

Vznik astrologie Velká část historiků tvrdí, že v dobách, kdy lidský rozum ještě napůl dřímal, sumerští kněží stáli na svých pozorovatelnách a sledovali nebe. Největším objektem, který na něm pozorovali, bylo nepochybně Slunce, které samozřejmě spojovali s teplem a životadárnou energií. Po mnoha létech pozorování zatoužili využít své poznatky o Slunci a naučili se předvídat nastupující období roku. Dalším cílem nebeského pozorování kněží byl Měsíc. Vědou uznávaná teorie tvrdí, že po jistém čase kněží postřehli dalších 5 objektů, které se pohybovaly na pozadí bezpočtu hvězd. To byly planety, ve starověku označované jako „poutníci“. Předpokládá se, že v určitých etapách byly vlastnosti planet sjednoceny a všeobecně přijaty. Vědci tvrdí, že astrologie kráčela cestou evoluce právě tak, jako živé organismy, ačkoliv toto tvrzení nedokládají žádnými důkazy.

Slunce Slunce ztělesňuje tu nejhlavnější a nejvlivnější část člověka, osobnosti. Jeho hlavní směřování v životě, vlohy atd. Symbolizuje princip jang, vědomí, ducha, vůli, životní sílu, formování vlastní osobnosti a seberealizaci.

Měsíc Měsíc představuje vnitřní pocity člověka, city a emoce, jak se my sami cítíme, nevědomí, instinktivní reakce.

Merkur Merkur symbolizuje rozum a intelekt, schopnost kombinovat, jazyk, komunikaci, zprostředkování, taktiku, zběhlost, duševní obratnost, schopnost orientace, analytické a logické myšlení, schopnost posuzovat a rozhodovat.

Mars Mars symbolizuje fyzickou snahu a úsilí. Symbolizuje směr fyzické síly, která řídí naše ego, ovlivňuje emoce a jednání, a povzbuzuje naše duševní úsilí a komunikativní schopnosti. Také symbolizuje stupeň agresivity člověka, energii, se kterou člověk bojuje při střetnutích a jak.

Venuše Venuše symbolizuje lásku, cit, harmonii, schopnost dávat i přijímat, přátelství, vztah a partnerství. Jako ztělesnění erotiky znamená i vábení, schopnost oddat se, touhu, tužbu po sjednocení, spojení a splynutí.

Jupiter Jupiter je tzv. planeta štěstí. Postavení Jupitera v horoskopu ukáže, co člověk prožívá jako své obohacení. Vypovídá o tom, v čem člověk najde podporu (štěstí) nebo v čem bude podporovat druhé.

Saturn Tato planeta symbolizuje schopnost člověka vymezit si své místo, ale na druhou stranu také znázorňuje omezení člověka, kvůli kterému nemůže dosáhnout svých cílů. Také znázorňuje loučení a odchody.

Uran, Neptun, Pluto Vliv těchto planet je generační, dlouhodobý.

Závěr Astrologie má mnoho oblastí, které se dají prozkoumávat. V této prezentaci jsem uvedla jen základní a to význam planet. K tomu, aby se udělala přesná jakákoliv astrologická „diagnóza“, je zapotřebí brát celkový pohled na jednotlivé postavení planet, jejich vzájemné působení (aspekty), postavení v astrologických domech (kterých je 12) atd. Moc zajímavá věda, která (ačkoliv si to někdy připustit nechceme) nám umí poodhalit celkovou osobnost člověka a to i „zákulisí“. A vlastně toho umí astrologie poodhalit mnohem víc, ale o tom třeba až někdy v další prezentaci… Tuto prezentaci zpracovala Jitka Nepomucká

Citováno z: Ve snímku č. 2: Astrologician, Aplikovaná astrologie. Dostupné z: http://www.inext.cz/astrologician/astrologie/ Ve snímku č. 3 a 8: SLÁDEČEK Vladimír, Tranzity v astrologii, Fontána 2003 Ve snímku č. 3: BANZHAF Hajo, HAEBLER Anna, Klíč k astrologii, Pragma, 2002, str. 22 a 24 Ve snímku č. 3: PARKEROVI Julia a Derek, Velká škola astrologie, Nakladatelství Slovart, 2004, str. 178