Legalizace měkkých drog.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podzimní adiktologická konference
Advertisements

Alkoholy ethanol.
DROGY a ŠKOLA POZNÁVÁNÍ NEBEZPEČÍ.
Drogy a jejich účinky MUDr. Jakub Minařík.
„EU peníze středním školám“
Marihuana a zákon seminář PS PČR Mgr. Josef Radimecký ředitel sekretariátu Meziresortní protidrogové komise vlády ČR.
ZÁVISLOST NA NIKOTINU, ODVYKÁNÍ
KONOPNÉ PRODUKTY V ČR užívání, produkce, trh a metodika poradenství pro uživatele Pešek R., Mravčík V. Národní monitorovací středisko pro drogy a drogové.
VY_32_INOVACE_VkZ Alkoholismus
Marihuana.
DĚLENÍ DROG.
Závislost, nebezpečná závislost.  - je stav, kdy někdo nebo něco je podmíněn nějakou okolností nebo situací  - kterou potřebuje (nebo si myslí že ji.
Mgr. Ivana Blažíčková Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Tyršova 446 EU-ICT-Ch-9_05.
Metodika výzkumu užívání návykových látek mezi mládeží v sociálně vyloučených lokalitách – pilotní ověření SocioFactor s.r.o. Chopinova 523/ Ostrava.
VY_32_INOVACE_VkZ.8.15-Látky poškozující zdraví název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník – Člověk a zdraví -
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Návykové látky, závislosti
Drogy Výchova ke zdraví.
Nikotinismus Tomáš Spurný 9.Třída.
Patologické jevy v životě mladých
Návykové látky, alkaloidy, drogy
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í
..a co jste o nich nevěděli
Kouření a jeho vliv na srdeční onemocnění
NÁVYKOVÉ LÁTKY.
Mýty o léčbě tabákové závislosti u drogově závislých.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Drogy a já Jméno: Třída: Datum:.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Výchova k občanství.
NEBEZPEČÍ TOXIKOMANIE A PROMISKUITNÍHO ŽIVOTA
ZÁKLADNÍ ŠKOLA BENÁTKY NAD JIZEROU, PRAŽSKÁ 135 projekt v rámci operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Inovace.
Úvod Konopí seté/indické (Cannabis sativa/indica)
MUDr. EVA VANÍČKOVÁ,CSc. Ústav zdraví dětí a mládeže
VY_32_INOVACE_Luk_III_06 Drogy - účinky Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Zdravý životní styl v boji s návyky Střední škola zdravotnická a sociální Chrudim Grantový projekt CZ.1.07/1.1.03/ “Inovace jsou IN“
Současný stav užívání tabáku a alkoholu v ČR Seminář PSP ČR 27. května 2014 MUDr. Hana Sovinová, Státní zdravotní ústav PhDr. Ladislav Csémy, Psychiatrické.
Návykové látky, závislosti. VY_32_INOVACE _25_NÁVYKOVÉ LÁTKY, ZÁVISLOSTI_PŘÍRODOPIS_HLAVOVÁ Anotace Výukový materiál prostřednictvím ICT napomáhá k inovaci.
Ilegální drogy Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Vyhodnocení akce ALKOHOL. Prevence v rámci akce proběhlo na území celé ČR více jak 140 besed ve školách a školských zařízeních na téma užívání.
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Číslo v digitálním archivu školy VY_52_INOVACE_VZ_08 Sada DUM Výchova ke zdraví Předmět Výchova ke zdraví Název materiálu Závislost na nikotinu, odvykání.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Chemie 9 Autor: Mgr. Radek Martinák DROGY Co je vlastně droga? Měkká droga - proč? Může být doping droga? Tvrdá.
„TAK NĚJAK SPOLEČNĚ“ Bc. Kamil Podzimek Mgr. Markéta Skálová.
Srovnání kouření marihuany a tabáku Kouření tabáku i marihuany představuje významné zdravotní riziko.
Rizika ohrožující zdraví
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Drogy
Věcné učení Žijeme zdravě, škodlivost drog, alkoholu, cigaret
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_DROGY
Pavla Chomynová Ladislav Csémy
Psychotropní látka (Též Psychoaktivní droga, omamná látka, často nepřesně droga nebo návyková látka) 
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_00_DROGY Výchova ke.
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_18_8. ročník_Drogy
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
číslo: VY_32_INOVACE_14_10 číslo:
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ NOVOVĚK
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Drogy Co je droga, účinky drog, druhy drog
Drogy Chemie ohrožuje zneužívané přírodní látky a návykové látky
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Doping Chemie ohrožuje užívání zakázaných látek nebo metod ve sportu
Transkript prezentace:

Legalizace měkkých drog. Proč JO a proč NE? Vypracoval:Roman Šponiar Třída DT.2A

Tak začneme Tato prezentace nabízí nestraný pohled na legalizaci marihuany a konopných drog v ČR. Tato prezentace není navádění na konzumaci nebo zneužívaní drog!

Proč zrovna téma legalizace? Tohle téma sem si vybral jako jeden z tématických bodů neoficiálně fungujíci strany SNS. A hlavně proto že je to jedno z témat který čeští politici už dlouho slibují projednat a řešit ho.“Ale skutek utek.“

Základní Informace o marihuaně Hlavní účinnou látkou je THC ( delta-9- tetrahydrocannabinol = tetrahydro-6,6,9-trimethyl-3-pentyl-6H-dibenzo[b,d]pyran-1-ol = C21H30O2) Dělení na dvě základní skupiny 1.marihuana(tráva,zelí) 2. je hašiš(haš,čokoláda) Marihuana domácí produkce se dle oblasti svého původu pohybuje v mezích 2-8% obsahu aktivních látek. Zahraniční pak v rozmezí 6-14% (speciálně upravená až 18 % a ve výjimečných případech i více).

Nějaká kladná fakta Legalizace by přinesla možnost zdanění,což by státu přineslo finance na různé aktivity.Třeba na prevenci dětí proti tvrdým drogám. Lidé, kteří stále bojují proti marihuaně, si často ničí zdravý alkoholem a cigaretami. Dát si jednu marihuanovou cigaretu týdně má prokazatelně menší zdravotní dopady než vykouřit deset tabákových cigaret denně. A aktivní kuřáci jich kouří většinou několikanásobně víc. Myslím, že akt legalizace měkkých drog by se neměl odkládat. Stát získá, přehled o trhu s těmito látkami a na počet uživatelů to jistě negativně nezapůsobí. Pozor! Netvrdím, že konopí je 100% neškodné, a bylo by dobré sestavit i seznam objektivních rizik jejího užívání. Nicméně: Nikdo se nikdy smrtelně nepředávkoval marihuanou. Tvrdými drogami, ať už legálním alkoholem, nebo ilegálním heroinem, se lidé smrtelně předávkovávají. Lidé se nestávají fyzicky závislými na konopí.Na nikotinu, nebo ilegální pervitinu, vzniká zcela evidentně velmi těžce léčitelná fyzická závislost.

Záporná fakta Cannabis ovlivňuje výrazným způsobem zrání spermií. Při dlouhotrvající konzumaci jsou pravidlem deformace a změny buněčné struktury, tedy "zmrzačené" spermie. Již při požití malého množství THC ustává na 24 hodin tvorba mužského pohlavního hormonu testosteronu. Cannabis má masivní vliv na mozek a je spouštěcím prvkem četných, dosud neprozkoumaných chemických pochodů. Při rozsáhlých klinických testech s marihuanou na opicích druhu Rhesus bylo zjištěno poškození buněk ve všech oblastech mozku, částečně přímo dramatického rozsahu. Některá z těchto poškození způsobí, že tok informací se v mozku výrazně zpomaluje.

Věkový graf konzumace

Osobní pohled na věc Já osobně jsem pro částečnou dekriminalizaci měkkých drog. Ale pokud splní dané pravidla: 1.Nebude dostupná osobám mladším 18let. 2.Nebude se smět kouřit na veřejných prostranstvích a na společenských akcích. 3.Bude stanoveno maximální množství v osobním držení. 4.Bude prodejná ve speciálních shopech a ne volně na ulici u dealerů. (je to můj osobní pohled na toto téma. Nikomu ho nenutím)

internetové zdroje www.legalizace.cz www.kritickemysleni.cz www.drogy-info.cz www.marihuana.cz