Word – úprava ( editace) textu - opakování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Typografická pravidla Autor: Mgr.
Advertisements

Olomouc, únor 2012.
Microsoft Word 2010 I. Spuštění aplikace Wordu Popis prostředí Základní editace textu VY_32_INOVACE_52_MS_Word_ I.
Autor: Mgr. Josef Kvapil Název: Klávesnice VY_32_inovace_VT5_05
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martin Dlouhý. Vytvořeno dne Nový začátek (New start) CZ.1.07/1.4.00/
MS WORD II. ZÁKLADNÍ FORMÁTOVÁNÍ TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
WORD – Formátování textu
Digitální učební materiál
ZÁKLADNÍ TYPOGRAFICKÁ PRAVIDLA
Formátování dokumentu O. Kánský 2011 Vyberte svůj textový editor Writer OpenOffice.org Word XP Microsoft Office Word Microsoft Office.
Písmo.
Popis klávesnice.
Maturitní otázka č. 12 Kristýna Kaňovská 4. A.
Power Point– pracujeme se snímky
Nastavení zarážek tabulátoru WORD
Zpracování a využití informací
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Téma: CorelDRAW - Textové objekty - 7. díl
Excel – editace ( formát ) buněk
MS WORD I. ZÁKLADNÍ EDITACE TEXTU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Word Textový editor.
Základy ovládání operačního systému III
Klávesnice a myš Bohumil Bareš.
Úvodem Práce s texty je jedna z nejčastěji používaných činností při práci na PC. Psaní a editace textu Formátování textu Tvorba dokumentu.
Word – Zásady psaní textu
 Microsoft Word  Je textový procesor od firmy Microsoft, který je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.
Textový editor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Word – Struktura dokumentu
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: duben.
Je to program (aplikace), který slouží k úpravám prostého textu.  Na rozdíl od textových procesorů, se kterými se často pletou, postrádají textové editory.
Formátováním textu se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného textu,
VY_32_INOVACE_F3-16 WORD AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: ŘÍJEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: POPIS PROGRAMU MICROSOFT WORD Časová náročnost: cca 30 minut.
Textový procesor (MS Word)
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základy práce v textovém editoru Autor: Jaroslav.
KláVESNICE Informatika 5. třída.
Word – styly Ing. Bohumil Bareš. Co je to styl Jednoduše řečeno, styl je souhrn vlastností odstavce, který lze aktivovat pouze jediným krokem. Jinými.
Textový procesor (MS Word)
Power Point– sestavujeme prezentaci
Anotace Žák se seznámí se základy psaní textu ve Wordu a pohyb po dokumentu. Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže napsat, opravit a smazat.
Word – úprava textu Ing. Bohumil Bareš.
Jak psát a editovat text
MATURITNÍ OKRUH Č. 12 TEXTOVÝ EDITOR
Formátováním odstavce se rozumí změna jeho vlastností jako velikost, barva, typ, podtržení atd. Pokud chceme změnit některou z vlastností již napsaného.
Power Point– popis prostředí
WORD 2010 Karta Domů, skupina Odstavec. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Editace textu O. Kánský Editace textu Psaní textu – vložení posloupnosti znaků Znaky –Tisknutelné znaky písmena, číslice, interpunkční znaménka,
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník: 6. Datum.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: květen.
Word – základní práce s wordem.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Psaní a editace textu Jindřich Terč.
Textový editor.
Word – Tisk Ing. Bohumil Bareš. Tisk – klepneme na ikonu Microsoftu, vybereme tisk 2.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Pohyb kurzoru a označování textu
K čemu slouží Jak ho spustíme Hlavní pás karet Pracovní prostředí – nabídka tlačítka Office Jak správně psát Píšeme velká písmena Pohyb po dokumentu Typy.
 produkt od firmy Microsoft  je součástí kancelářského balíku Microsoft Office.  slouží k psaní textových dokumentů  funkce: -pořízení textu -pokročilá.
Kopírování textu, formátování odstavce. Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_18-03 Název školy Střední průmyslová škola.
19 Word - úvod VY_32_INOVACE_19 autor:Mgr. Tomáš Polák identifikace:C třída:6. předmět:Inf anotace:Úvodní hodina kapitoly Word, žáci se seznámí se.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Práce s textem - odstavce Co se všechno naučíme??? Jak správně pracovat.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_10_16_word.
Název: Word, textový editor DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_03
Vypracoval-Matěj Šmíd
Word – textový editor.
Název: Formátování DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_05
Odstavec a jeho formát Autor: Mgr. Jiří Maršík
Základní editace textu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Word – úprava ( editace) textu - opakování Ing. Bohumil Bareš

Základní pravidla editace textu Pokud píšete souvislý text, nikdy neukončujte řádek klávesou Enter!  Text "sám přeskočí" na další řádek - provede se automatické zalomení řádku. Za interpunkčními znaménky se píše mezera Mezerou nikdy necentrujeme a neodsazujeme text Pevná mezera (Ctrl+Shift+Mezerník) mezi předložkou a slovem (předložka nesmí být na konci řádku) Skryté znaky (karta Domů – Odstavec): odhaluje chyby ve formátování textu Anglická klávesnice: Alt+Shift nebo ikona CS vpravo dole Ať již píšete text, dopis knihu, či jakýkoliv jiný dokument, vždy je lepší text nejprve napsat a teprve potom jej upravovat.

Pohyb po dokumentu Myš (levé tlačítko označuje, pravé vyvolává nabídku) Kurzorové šipky Speciální klávesy: Home – End (začátek – konec řádku) Page Up – Page Down (začátek – konec stránky) Krok zpět – návrat o jednu (více) operací zpět

Napište tento text Vážení delegáti! Dovolte mi, abych Vás informoval o výsledcích našeho reprzentačního družstva závodních houbařů v uplynulé sezóně. V polovině července by jen málokdo očekával, že si naši houbaři přece jenom přijdou na své. Pozdě, ale přece. Na přelomu srpna a záží se naše lesy pravděpodobně domluvily a v podstatně přes noc vydaly svoje bohatství. Naši přední houbaři ale nezaspali. Nejlépe si vedl Jiří Kotera, který má nové brýle se samozabarvovacími skly, což mu přineslo velké výhody v příkrém podzimním slunci. Suverénně zvítězil v křemenáčích a jistý náskok si udržel v holubinkách. Svůj standard předvedl Standa Dudák ze Strakonic, který je stále nepřekonatelný v žampiónech. Na celkové vítězství v lize mu to ale nestačilo. Vůbec se ale letos nedařilo Brtníkovi, který se zotavuje z otravy H2SO4, a tak se umístil až na předposledním místě. Naprostým zklamáním je pro nás všechny Březinová, jejíž výkon vnesl do tváře reprezentačního trenera Smrže velký smutek. Tolik jsme si od ní všichni slibovali a zatím našla jen několik klouzků a tři houby na mytí nadobí. Není vyloučeno, že se trenér Smrž rozhodne na blížící se světový žampionát nahradit Březinovou Koterou nebo povolat ze zámoří legionáře Pečárku.

Ve Wordu to bude vypadat takto Nastavte si mezeru pod odstavcem na 8 bodů. Chyb si nevšímejte –napište je – ukážeme si jak word umí opravit chyby.

Oprava chyb – zmáčkneme Revize Pravopis a gramatika Otevře se okno na chybě – červeně podtržené slovo a nabídne se oprava slova, pokud jde o slovo správné, jen není ve slovníku zmáčkneme přidat do slovníku, pokud je špatně vybereme z návrhů správné slovo a zmáčkneme zaměnit

Úprava textu Písmo změňte na Times New Roman a velikost 12 Zarovnejte oslovení na střed řádku První odstavec zarovnejte do bloku Druhý odstavec zarovnejte vpravo Třetí odstavec zarovnejte opět na střed První řádek ve všech odstavcích odsaďte o 0,8 cm Řádkování nastavte na 1,5 cm Soubor uložte do své složky pod svým jménem

Soubor bude vypadat takto

Zdroje informací: http://www.google.cz/imghp?hl=cs&tab=wi