Gran Sasso nejvyšší bod Apenin, mohutný horský masiv v kraji Abruzzo s téměř třítisícovým vrcholem Corno Grande, jenž tvoří spolu s nižšími štíty impozantní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekosystémy v ČR.
Advertisements

Anna Franková Anna Franková byla židovská dívka, která formou deníku zaznamenávala osudy vlastní rodiny, pronásledované za 2. světové války nacisty. Narodila.
VY_32_INOVACE_03 Asie - povrch
AMERIKA POVRCH.
PŘÍRODNÍ OBLASTI EVROPY
AFRIKA Geografická poloha.
Přírodní podmínky v Evropě
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu
MILLAU (Francie) Nejvyšší most světa ..
Vertikální členitost Vy_32_inovace_Zeměpis
příprava na 2. světovou válku
Totalitní režimy.
Předmět: Biologie Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Třída: 1L Školní Rok: 2013/2014 Škola: VOŠ a SPŠE, Božetěchova 3, Olomouc Vytvořil: Petr Zajonc.
Ahoj všichni, kdybyste se někdy dostali do blízkosti Kyjova, zajeďte se podívat na tento areál. Je to nově postaveno v roce mlýn s expozicí, restaurace,
Druhá světová válka Elizabet,Kačka a Eli.
KRKONOŠSKO – JESENICKÁ SUBPROVINCIE
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
„Tajná superzbraň“.  Německá bojová doktrína  Používaná během druhé světové války  Původem vynalezena Brity a užívaná SSSR.
2. světová válka v Evropě Válka v Evropě v letech
Vytvoření protihitlerovské koalice, otevření druhé fronty
Evropa.
Zemědělství – živočišná výroba
BENELUX.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_20.
Celkový počet věží se odhaduje na šířku kolem 7 až 8 metrů, Zeď je dlouhá téměř 2900 kilometrů.
VY_32_INOVACE_04 Asie - povrch - pracovní list
Údaje n Hlavní město:Berlín n Rozloha: ,9 km² n Nejvyšší bod:Zugspitze(2962 m) n Časové pásmo:+1.
Náměstí Grand Place v Bruselu, obklopené renesančními budovami je nepochybně jedno z nejkrásnějších v Evropě. Můžete obdivovat především impozantní.
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
II. světová válka 1944 (I.) Petr Machala.
PŘELOM VE VÁLCE U: s. 58 – 63A: s. 38 – 40, 41/1.
Royal Clipper.
ASIE - Tibet. ASIE - Tibet OBSAH Mapa Základní informace Sídla Náboženství Vlna sebeupalování Zajímavosti.
DRUHÁ SVĚTOVÁ VÁLKA.
Jezero Titicaca Šárka Baranovská
II. světová válka 1945 (II.) Petr Machala.
II. světová válka 1943 Petr Machala.
II. světová válka 1945 (I.) Petr Machala.
Mount Everest Mount Everest - se tyčí v Mahálangurském Himálaji v nepálském regionu Khumbu na hranici s Čínou  je s nadmořskou výškou 8848 m n. m. nejvyšší na Zemi.
Tvary zemského povrchu
Tatry – Slovensko Majda Škrlová 3.A.
Pojmy – východní Evropa
Mongolsko Vytvořil: Jiří Burda
1 ITÁLIE - fašismus.
ČÍNA (ČÍNSKÁ LIDOVÁ REPUBLIKA)
Matěj Špikla 7.C.  Rozloha: km  Prezidet: Ávaro Uribe Vélez  Územní uspořádání: 32 departamentů (je jednotka administrativního a samosprávného.
Jižní Amerika-Kolumbie
USA NP GRAND CANYON stát ARIZONA.
CHILE. Přímořský stát, jihozápad Jižní Ameriky Hlavní město: Santiago de Chile Rozloha : km² Počet obyvatel: Jazyk: španělština Ostrovy:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Savana velká stáda zvířat na travnatých pláních travnatý porost.
VY_32_INOVACE_Z7.10- Evropa Autor: Mgr.Marcela Daníčková Datum vytvoření: duben 2013 Ročník: 7. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor:
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Evropa – povrch.
 Široké okolí města Mikulov je začleněno do Chráněné krajinné oblasti Pálava. Jedná se o krajinný komplex Pavlovských vrchů a údolní nivy řeky Dyje chráněný.
Krušné hory.
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Uhádněte, ve kterých horách lyžař lyžuje dříve, než dorazí do cíle.
Evropa – Povrch AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Ústecký kraj.
1943 Ztráty Japonců v Tichomoří ( Papua - Nová Guineja, Šalamounovy ostrovy) + Brama = defenzíva Spojenci vítězí v Sev. Africe + vylodění v Itálii ( pád.
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr
Autor: Mgr. Iveta Váňová
NĚMECKO, RAKOUSKO VY_12_INOVACE_Rů_II_05
12. července 1872 v Trhových Svinech

ASIE Přírodní podmínky.
Nástup fašismu a Benito Mussolini
Druhá světová válka 4. fáze ( – )
Tomáš Trávníček.  Tatry jsou pohoří na severu Slovenska a jihu Polska, jsou součástí Karpat. Do roku 1992 byly nejvyšším pohořím Československa. Nyní.
Stepi (a lesostepi) mírného pásu V mírném pásu Suché podnebí, nízké srážky → → neumožňují růst stromů Kvalitní černozemě Travní porost.
Transkript prezentace:

Gran Sasso nejvyšší bod Apenin, mohutný horský masiv v kraji Abruzzo s téměř třítisícovým vrcholem Corno Grande, jenž tvoří spolu s nižšími štíty impozantní hradbu obklopující rozlehlou náhorní plošinu Campo Imperatore

Campo Imperatore tato působivá a pustá náhorní plošina, pět kilometrů široká a dvacet sedm kilometrů dlouhá v nadmořské výšce 2000 m.n.m. je už od římských dob gigantickou pastvinou pro stáda ovcí a volně se pasoucích koní Za II. světové války se tu odehrál dramatický příběh

OPERACE DUB Italský diktátor Benito Mussolini byl v červenci roku 1943 sesazen a zatčen. Poté deportován na tajné místo, jímž byl starý hotel na Campo Imperatore

Aby Hitler předešel vydání Mussoliniho spojencům, zadal specialistovi pro práci za nepřátelskou frontou – kapitánu Otto Skorzenymu nelehký úkol : unést duceho do Berlína

Ten 12. července 1943 pomocí 12 bezmotorových kluzáků osvobozuje Mussoliniho bez jediného výstřelu a riskantně v přetíženém motorovém letadélku odlétá…

V dějinách II. světové války se jednalo o jeden z nejodvážnějších činů vůbec …

.. a pastevci tu dál pasou svoje stáda tak, jak už to dělají přes dva tisíce let …