VY_52_INOVACE_PŘV.5.29 Označení vzdělávacího materiálu (kód):

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.59 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Advertisements

Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
VY_52_INOVACE_ZE.8.67 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
VY_12_INOVACE_PR.1.03státní symboly
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Základní skupiny živočichů
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.4.15 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
VY_52_INOVACE_ZE.8.70 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.34 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.71 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
VY_32_INOVACE_34_ Prvouka 3.ročník Živočichové 1.
Zpracovala: Ing. Martina Hrabáková
TŘÍDĚNÍ ŽIVOČICHŮ.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
PLAZI, OBOJŽIVELNÍCI, RYBY, BEZOBRATLÍ
Zoologická zahrada Východ ZOO.
Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: ROZDĚLENÍ ŽIVOČICHŮ
VY_52_INOVACE_PRV.3.30_Živočichové_pracovní list
Živočichové opakování Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.69 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Třídění živočichů Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.16
VY_32_INOVACE_02_BĚLKOVICE-LAŠŤANY_OBRATLOVCI Mgr. Denisa Krausová
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Člověk a jeho svět Ročník.
Označení vzdělávacího materiálu (kód): práceVY_52_INOVACE_ZE.8.58 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.60 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
VY_52_INOVACE_ZE.8.61 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
VY_52_inovace_PRV.5.24 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.66 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
VY_52_inovace_PRV.5.20 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.7.56 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
VY_52_inovace_PRV.5.15 Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.15 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_ZE.8.63 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
VY_52_inovace_PRV.5.26 Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.26 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK 1
VY_52_inovace_PRV.5.13 Označení vzdělávacího materiálu (kód):
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_INOVACE_PŘV.5.35 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Označení vzdělávacího materiálu (kód):VY_52_inovace_PRV.5.22 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Jana Dobrá Název DUM: VY_32_Inovace_1.3.7 Živočichové - dělení Název sady: Člověk a jeho svět 4. ročník Číslo.
Škola: ZŠ Hýskov, Školní 112, Hýskov Autor: Mgr. Jarmila Kolářová Název: VY_32_INOVACE_1A_04_Dělení živočichů Téma: Člověk a jeho svět Datum tvorby:
Základní škola Frýdlant nad Ostravicí, Komenského 420, příspěvková organizace Název projektu:Učíme obrazem Šablona:III/2 Název výstupu:Třídění přírodnin.
Třídění přírodnin.
VY_32_ INOVACE_ 06_ PŘÍRODOVĚDA 5
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Ekosystém les Živočichové
Člověk je součástí přírody
Obratlovci-prezentace
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_117_Obratlovci
Jméno autora: Mgr. Blanka Vanišová
VY_32_INOVACE_10_PŘV_OBRATLOVCI A BEZOBRATLÍ
TŘÍDĚNÍ ŽIVÝCH ORGANISMŮ
Třídění živých organizmů
Transkript prezentace:

VY_52_INOVACE_PŘV.5.29 Označení vzdělávacího materiálu (kód): Název školy: Základní škola a Mateřská škola Byšice, okres Mělník Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: „Vzdělání pro život“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1994 Číslo a název šablony klíčové aktivity: V/2 – inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Vzdělávací oblast - vzdělávací obor (předmět): Člověk a jeho svět - Přírodověda Tematický okruh - téma: Třídění živočichů obratlovci a bezobratlí Autor vzdělávacího materiálu/DUM: Mgr. Jaroslava Vorlová Datum vytvoření vzdělávacího materiálu: 10.02.2013 Ověření vzdělávacího materiálu Třída: 5. Datum : 20.02.2013 Metodický list/anotace: Na základě svých znalostí a nových poznatků třídí živočichy do základních skupin. Určují společné znaky živočichů, místo jejich výskytu, způsob života, potravu. Práce s internetovým vyhledávačem.

Živočichové Živočichové se živí rostlinami nebo živočichy. Podle jejich základních znaků je třídíme do několika skupin. Nejhlavnějším znakem je přítomnost kostry složené z kostí. Potom je dělíme na obratlovce a bezobratlé. Pokuste se určit společné znaky těchto živočichů. Když nebudete znát odpovědi na otázky, použijte encyklopedii nebo učebnici.

data:image/jpeg;base64

Ryby Popište prostředí, ve kterém ryby žijí Čím mají ryby pokryté tělo, má to pro ně nějaký význam? Čím se ryby živí? Čím ryby dýchají? Vyhledejte na obrázku ryby, které žijí v potoce a v rybníku.

Jakou skupinu asi tvoříme? data:image/jpeg;base64,/9j/4AAQSkZJRgABAQ Jakou skupinu asi tvoříme? data:image/jpeg;base64 https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRyWsk_g0fKWNHD2PrTr2v7SXys5ckkAwzYrkTn6AWGBgZLgbDPWg

Obojživelníci Proč mají obojživelníci takové pojmenování? Čím obojživelníci dýchají? Popište prostředí, ve kterém žijí. Kam kladou svá vajíčka? V jakém prostředí se vyvíjejí jejich mláďata a čím dýchají?

Najdete naši skupinu? data:image/jpeg;base64 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images

Plazi Jakým způsobem se pohybujeme? Čím dýcháme? Jakým způsobem se vyvíjejí naše mláďata a kde? Čím je pokryté naše tělo? Jsou mezi námi nějací jedovatí plazi? Kdo z nás se vyskytuje v České republice?

Naši skupinu naleznete asi velice snadno

Ptáci Čím je pokryté naše tělo? Jak máme uzpůsobené končetiny k letu? Jak máme uzpůsobené kosti? Čím dýcháme? Máme čelisti? Co se nám s nimi stalo? Vyjmenujte naše zástupce. Znáte našeho největšího a nejmenšího ptačího zástupce? http://moodle.deblinsko.org/pluginfile.php/421/mod_page/content/36/Bez%20n%C3%A1zvu.jpg

Poslední skupina, kterou tvoří několik tisíc druhů. data:image/jpeg;base64,/ data:image/jpeg;base64,/ Poslední skupina, kterou tvoří několik tisíc druhů. data:image/jpeg;base64 , https://encrypted-tbn1.gstatic.com

Savci Proč zrovna savci? jak přicházejí na svět naše mláďata? Čím dýcháme? Popište naše životní prostředí ( žirafa, orangutan, ptakopysk, zajíc polní) Patří do naší skupiny i člověk? Patří do naší skupiny i nějaké ryby?

Bezobratlí Nemají kostru složenou z kostí, nemají páteř. Oporu těla zajišťují svaly a tělní obaly. Je jich více než obratlovců. Někteří jsou vidět pouze mikroskopem Naši nejpočetnější skupinou je hmyz

Jsme krásní, hebcí a lehoučcí Https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSTKgirP70Na7cWh5fWuyI9-iZisbFM-Pymqgl5znlb0yTu4uGG2w

Motýli Jak se rozmnožujeme? Jsou housenky naši příbuzní? Čím se živíme? Jsme vidět po celý rok? Kam se schováváme? Můžete vyhledat našeho největšího žijícího exempláře?

Jsme malí, tělo máme kryté pevnou schránkou a jsme: data:image/jpeg;base64

Správně - brouci Víte, čím máme chráněné tělo? Jsme užiteční i škodliví Vyjmenujte naše škodlivé i užitečné zástupce. Pokuste se napsat na papírek během jedné minuty co nejvíce našich zástupců? Kdo vyhrál?

Blanokřídlí Naši skupinu budete asi těžko hádat. Máme blanitá křídla, která hodně využíváme k létání. Jsou mezi námi zástupci užitečného hmyzu Včela, čmelák, vosa, mravenec lesní …. Pokuste se vyhledat v encyklopediích naše další zástupce.

Blanokřídlí – včela medonosná data:image/jpeg;base64

Dvoukřídlí Máme dvě velká křidélka Dokážeme být někdy pěkně nepříjemní Lidé se nás zbavují různými mucholapkami a pesticidy. Přesto se dokážeme velice rychle rozmnožovat Vajíčka klademe naprosto všude, kde se dá i do vody.

Naši zástupci https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTlDZxMZLmmbe8-LbyfrXIR_2WQ-lCAKQUGdYIMntqftrkuRuT-2w https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSTXSKXHcLlUY4NlKvcIazV_-syHxbZB6El93uY-OlDpmoSc1H5xw

Poslední skupina bezobratlých https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQWMq099idJwCceVKEDR6n0hkIDc0sDfHEgeKeJnpRMCOjtGBO1Xw Vážka obecná

Vážky Krásně se vznášíme nad vodou Oproti ostatním máme poměrně větší křídla Někdy vydáváme bručivý zvuk Vyhledejte naše zástupce a nějaké zajímavosti o nich.