Sladařský ústav Brno VÚPS, a.s. (P 6)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vědecký výbor fytosanitární a životního prostředí (prezentace člena) Mgr.S.Sýkorová,CSc. VÚRV Praha, Oddělení šlechtitelských metod.
Advertisements

Metodika Full Cost Metodika Full Cost byla vytvořena v rámci projektu Metodika Full Cost na Mendelově univerzitě v Brně, registrační č.
Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Doktorské studium na AF
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Evropský rok dobrovolnictví • Evropský rok dobrovolných činností na podporu aktivního občanství (ERD) je tematickým rokem vyhlášeným pro všechny členské.
Představení zajímavých projektů OPVK
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
J. Tuzar1 PROFIL FIRMY J. Tuzar2 Historie - Tradice r zavedení výroby v POLDI Kladno a.s. –materiálová základna –znalost.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem - Aplikovaný výzkum prof. Jiřina Jílková Biomedicínský výzkum Ústí nad Labem, 23. května
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Představení komory, akce, projekty
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Zdravice OS „Veteráni JE CZ“ pro Mezinárodní fórum „DIALOG“ Dalibor Matějů Praha,
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
VLIV ZMĚN SVĚTA PRÁCE NA KVALITU ŽIVOTA 2005 – 2008 Moderní společnost a její proměny Seminář k výzkumu na úseku BOZP
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Praha Uhříněves.
STÁTNÍ PODPORA VÝZKUMU A VÝVOJE
Transfer technologií na Technické univerzitě v Liberci Pavel Němeček.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2013 podvacáté Pavel Švejda Praha, 3. prosince 2013 INOVACE 2013, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
1 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační sféry INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Dobré zkušenosti s partnery z aplikační.
Institut zemědělské ekonomiky a informací Praha 2 – Slezská 7 Postaven jako Dům zemědělské osvěty v roce 1926.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.2
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Výzkum ve FN HK Ing. Karel Antoš, Ph.D. Stáž CEPIN
Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty
STRATEGIE ROZVOJE ŠKOLSTVÍ A VĚDY V PROGRAMU NS-LEV 21 RNDr. Stanislav Palša http://
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
Zvyšování znalostí v oblasti nových diagnostických metod a biotechnologií Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r.o. (P5)
Mendelova univerzita v Brně (P 2) MENDELU
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
Doktorské studium na AF
Centrum pro transfer technologií1 XV004 Výzkum a vývoj v praxi Financování výzkumu Jan Alán.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Popularizace výsledků dopravního výzkumu CZ.1.07/2.3.00/
Klinická hodnocení a farmakologie pro 3.tisíciletí – multimodální edukační platforma CZ.1.07/2.4.00/
Vývoj potravin a doplňků stravy na bázi obilnin projekt NAZV QF Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. Oddělení potravinářského.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, Úvodní plenární sekce INOVACE 2015.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Individuální projekt OP VVV
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Technologické platformy podpora ve výzkumných programech MZe
Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s.
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Transkript prezentace:

Sladařský ústav Brno VÚPS, a.s. (P 6) NOVÉ POZNATKY O PIVU A ZDRAVÍ Vratislav PSOTA Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a. s. (psota@beerresearch.cz) Sladařský ústav Brno VÚPS, a.s. (P 6)

Na začátek trochu historie. Výzkumný ústav sladařský, vznikl výnosem ministerstva školství a národní osvěty Československé republiky dne 4. srpna 1920   1. ledna 1994 byl ústav privatizován na akciovou společnost V roce 1950 byl sloučen s pražským pivovarským ústavem pod současným názvem Výzkumný ústav pivovarský a sladařský  

Jaká je současnost? ČSN 46 1100-5 (461100) Obiloviny potravinářské - Část 5: Ječmen sladovnický   Kvalita sladovnických odrůd ječmene Ukazatel sladovnické jakosti Sladovnická kvalita odrůd zkoušených pro registraci v ČR štátné odrodové zkušky v SR 8.4.2017

Další analýzy zrna ječmene a sladu   Stanovení odrůdové čistoty   Stanovení beta-glukanů   Stanovení homogenity a modifikace sladu 8.4.2017

Speciální analýzy Laboratoř plynové chromatografie   Laboratoř plynové chromatografie (PDMS, namořenost, mastné kyseliny)   Stanovení mykotoxinů

Výzkum (1993-2012) Výzkum v oblasti pivovarského a nepivovarského využití ječmene a sladu. Výzkum v oblasti využítí sladařské technologie pro nepivovarské účely. Využití moderního přístrojového vybavení pro výzkum v oblasti rostlinných surovin, produktů a výrobků. Pracovníci Sladařského ústavu se podíleli či podílí na řešení 29 projektů různých grantových agentur: GRANTOVÁ AGENTURA ČESKÉ REPUBLIKY NÁRODNÍ AGENTURA PRO ZEMĚDĚLSKÝ VÝZKUM 4. RÁMCOVÝ PROGRAM (COPERNICUS) NÁRODNÍ PROGRAM VÝZKUMU VÝZKUMNÉ CENTRUM pro studium obsahových látek ječmene a chmele VÝZKUMNÝ ZÁMĚR Výzkum sladařských a pivovarských surovin a technologií Pracovníci Sladařského ústavu spolupracují s praxí především s výrobci sladu a šlechtiteli ječmene. 8.4.2017

Sladařský ústav VÚPS, a.s. (P 6) v rámci svého zapojení v projektu - nabízí stáže v oblasti sladařství (hodnocení kvality zrna ječmene, hodnocení kvality odrůd sladovnického ječmene) - nabízí studentům možnost vypracování studentských závěrečných prací na svém pracovišti - nabízí pracovníkům VaV z jiných organizací spolupráci na předkládání nových společných výzkumných projektů a jejich následné řešení, v rámci kterého bude využito vybavení a zkušeností Sladařského ústavu VÚPS 8.4.2017

Sladařský ústav VÚPS, a.s. (P 6) v rámci svého zapojení v projektu - využije projektu ke zlepšení transferu výsledků výzkumu do praxe - bude organizovat konferenci 25. Pivovarsko-sladařské dny (podzim 2013) - bude spolupracovat na organizaci a zajištění náplně dalších odborných seminářů a polních dnů zaměřených na oblast sladařství a kvality sladovnického ječmene 8.4.2017

Děkuji za pozornost 8.4.2017