Kanada.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
AMERIKA – Opakování zeměpisných znalostí
Advertisements

Kanada.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Zpracoval: Michaela Hrdá ZŠ A MŠ,Brno,Horníkova 1
AMERIKA Kanada – přírodní poměry III2-Z7-I-08
Kanada.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
KANADA.
AMERIKA přírodní krajiny
AMERIKA.
REGIONY EVROPY SEVERNÍ EVROPA.
Téma hodiny: Kanada – obyvatelstvo a hospodářství, dokumentární film o americkém severu Předmět: Zeměpis Ročník: 2. ročník Klíčová slova: Obyvatelstvo,
CANADA.
KANADA Je rozlohou druhá největší země světa.
SEVERNÍ EVROPA Více ZDE.
VY_52_INOVACE_03/02/03_ZEMĚPIS Státy Severní Ameriky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladan Chlumský ŠABLONA: V/2.
Kanada.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
VY_32_INOVACE_13 Amerika - USA
USA United States of America
KANADA Lenka Lebdušková.
KANADA ZEMĚ JAVOROVÉHO LISTU.
Radek Šiška and Miloslav Macůrek
VY_32_INOVACE 01 Úvod do Ameriky - poloha, rozloha, členitost
Registrační číslo projektu
PROVINCIE A TERITORIA Kanada je federálním státem skládá se z 10 provincií a 3 teritorií. Nejlidnatější provincií je Ontario s největším městem Kanady.
Téma hodiny: Kanada - základní údaje, poloha, přírodní podmínky
KANADA.
Kanada povrch a přírodní krajiny
KANADA.
KANADA.
Kanada Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Kanada.
Povrch-Příroda-Rostliny
Aljaška. Poloha Severozápad severní Ameriky Patří USA V roce 1867 odkoupena od Ruska za 7,2 milionu dolarů Od Asie dělí Aljašku Beringův průliv Z jihu.
KANADA Obr.1. KANADA - Rozloha: km² - Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 3,26 ob. / km² - Státní zřízení: federativní konstituční.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Jan Podlena USA New York Socha Svobody.
S pomocí atlasu se pokuste doplnit: hlavní město: …………………… státní zřízení: ………………………………………………… měna: ……………………………… rozloha: …………………………………… (2. největší.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
 Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice  Autor: Martin Klepl  Název: VY_52_INOVACE _13 Spojené státy americké  Téma: Zeměpis pro 2.
KANADA (DRUHÁ NEJVĚTŠÍ ZEMĚ NA SVĚTĚ) Asi před lety osídlují první lidé Kanadu.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_ ZEMĚPIS 7. ROČNÍK TEMA: Kanada ČÍSLO PROJEKTU:
Šablona. Anotace: výkladová prezentace věnující se Spojeným států americkým Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
K A N A D A Druhá největší země světa VY_32_INOVACE_08_35 Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této.
Kanada Hlavní město: Ottawa Hlavní městoOttawa Rozloha: km² (2. na světě) z toho 8,92 % vodní plochy Rozloha2. na světě Nejvyšší bod: Mount.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_02_03B_Kanada Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Kanada AUTOR: Mgr. Aleš Skála NÁZEV: VY_32_INOVACE_22_17_Z7_Skála
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název učiva: Amerika severní
Kanada Kanada Kanada.
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_Světadíly
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_KANADA
AUTOR: Mgr. Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_SEVERNÍ AMERIKA
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
13. JIŽNÍ AMERIKA ANDSKÉ STÁTY VY_32_INOVACE_12_Z5
Severní Amerika - Kanada
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Kanada.
Obecná charakteristika kontinentu
Pobřeží slonoviny Stát ve střední Africe, na pobřeží Guinejského zálivu Rozloha – km2 Počet obyvatel – 23,7 mil obyvatel (2016) Státní zřízení.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Transkript prezentace:

Kanada

Kanada Hlavní město : Ottawa Počet obyvatel : 32 547 200 (36. na světě) Jazyk : angličtina, francouzština Náboženství : křesťanství 77%, katolíci 43%, sjednocená církev Kanady 9% Měna : kanadský dolar

Kanada Územně druhá největší země světa. Nachází se v severní části Severní Ameriky. Hraničí se Severním ledovým oceánem (sever), Atlantikem (východ),USA (jih a severozápad) a Tichým oceánem (západ). Kanada vznikla na území osídleném Indiány a Eskymáky.

Poloha: Kanadu najdeme na severní části Severní Ameriky. Kanada se už dlouho snaží o získání části Arktidy ale marně. Na severu patří Kanadě také řada arktických ostrovů, které zasahují až k Severnímu ledovému oceánu. Na severovýchodě jsou tyto ostrovy úzkými průlivy odděleny od dánského Grónska. Na východě je pobřeží Atlantiku, na jihu dlouhá hranice s USA. Na západě pacifické pobřeží (Tichý oceán)a dlouhá hranice s americkým státem Aljaška. Od New Yorku po Minnesotu tvoří hranici s USA systém Velkých jezer a s ním související řeky.

Obyvatelstvo: Hustota osídlení kanadského území je 3,26 obyvatel/km² (jedna z nejnižších na světě). Většina obyvatel žije v jižní a východní části země, hlavě u hranic s USA např.: Toronto, Vancouver, Victoria. Rozmístění obyvatelstva je velmi nerovnoměrné. Nejsevernějším trvale osídleným místem Kanady (a světa) je CFS Alert (stanice kanadských sil Alert) na severním výběžku Ellesmerova ostrova což je 450 námořních mil od severního pólu.

Povrch : Středo-severní část Kanady tvoří tzv. Kanadský štít. Jde o oblast skal odřených předchozí činností ledovců. Je zde jen slabá vrstva půdy (pokud vůbec).(Tajga). Jih neboli systém Velkých jezer. Celkově je Kanada zemí s největším počtem jezer na světě a v těchto jezerech se nachází též největší světová zásoba sladké povrchové vody.(Lesy listnaté, jehličnaté a smíšené).

Povrch : Východní část Kanady tvoří nížiny(Arktická) ale i vysočiny(Laurentinská).(Tajga, lesy listnaté, jehličnaté a smíšené, tundry, lesotundry). Východ Kanady tvoří hlavně poloostrov Labrador a ostrovy: Viktoriiny, Banksův, Devon, královny Alžběty, Baffinův, Ellesmerův aj. Na západě Kanady najdeme vysočiny např.:Kordiléry, Skalnaté hory, Mackenzieovo pohoří. (Tajga, vysokohorská vegetace).

Podnebí : Hospodářství : Mírný až polární pás. Pevninské oblasti: mírná suchá , subpolární, polární a vysokohorská oblast. Hospodářství : V Kanadě nalezneme stříbro, uran, diamanty, černé uhlí, nikl, železnou rudu, titan, zlato, magnezit a ropu.

Zemědělství : Co se v Kanadě zemědělství týče, mají díky přírodním podmínkám nevýhodu. Nejvíce zemědělců najdeme v jižní Kanadě. Největší zemědělský význam tam má těžba dřeva. Dále pak pěstují jen pšenici a ječmen. Chovají krávy (na jihu) a soby(na severu). Dále pak prodávají kožešiny ze zvěře. Je u nich oblíbený také rybolov , lov tuleňů a mrožů.

Sport : Kanadskými oficiálními národními sporty jsou lední hokej (zimní sport) a lakros (letní). Zejména hokej je velmi v Kanadě velmi populární. V roce 2004 bylo v zemi 1,64 miliónů lidí aktivně hrajících hokej. Široce rozšířené jsou i golf, baseball, lyžařské sporty, fotbal, volejbal a basketbal ale jen na soukromé úrovni. V roce 2010 se ve Vancouveru pořádaly zimní Olympijské hry.

Zdroj : wikipedie, školní atlas světa Konec Zdroj : wikipedie, školní atlas světa