Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
a spolupráce Libereckého kraje v projektu IQ Industry
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Regionální kancelář pro Ústecký kraj
Česká republika KRAJE Klikni na správný kraj.
Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Aktivity Agentury pro regionální rozvoj na podporu podnikání a inovací v kraji Mgr. Jiří Štěpán, Agentura pro.
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
REGENERACE BROWNFIELDŮ 25. dubna 2012 Urbis Invest Brno CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. arch. Igor Gargoš Ředitel Odboru koncepce.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
CzechInvest Koncepce podpory investic
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Představení aktuální situace rozvoje MSP a podpory podnikání v Moravskoslezském kraji z pohledu CzechInvestu Martin Babuška.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Vize JMK v inovacích Vize JMK v inovacích JMK je nejvíce inovativní region v rámci ČR a mezi prvními padesáti v EU JMK je nejvíce inovativní region v rámci.
Podnikatelské prostředí: Mikroprostředí
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86  Název projektu: Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice  Registrační.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
AGENTURA CZECHINVEST 6. června 2012 CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Ing. Petr Bernát Ředitel regionální pobočky pro Liberecký kraj.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Umísťování investic a podnikatelských záměrů URBIS INVEST 25. dubna 2012 Ing. Martin Kešner vedoucí Oddělení umístění projektů CzechInvest.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Regionální politika a regionální rozvoj 1. cvičení Mgr. Jaroslav Biolek.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
Spolupráce na tvorbě Regionálních inovačních strategií Podpora konkurenceschopnosti krajů CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Mgr. Lucie.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
RUD – rozpočtové určení daní přílohy zákona č. 243/2000 Sb,
Název krajePodíl kraje v %Podíl obce v % Praha14,39,0 Jihočeský2,85,6 Jihomoravský5,713,5 Karlovarský4,25,1 Královéhradecký10,37,6 Liberecký11,59,3.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Aktuální vývoj pracovní úrazovosti
Regionální inovační strategie
Aktuální informace z činnosti Pracovní skupiny Inovace
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Česká republika územní členění.
Krajský akční plán vzdělávání 1 ÚK
Workshop pro ředitele sŠ/voš v libereckém kraji
Vyjmenuj kraje ČR VY_32_INOVACE_01
Naplňování Krajského akčního plánu vzdělávání 1 Ústeckého kraje setkání pracovních skupin 21.února 2018.
ČERPÁNÍ DOTAČNÍCH PROSTŘEDKŮ Z OPERAČNÍCH PROGRAMŮ V ÚSTECKÉM KRAJI
Kariérové poradenství a podnikavost
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR

Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované pracovní síly Exkurze škol do firem v rámci Týdne investic Další možnosti podpory

Agentura CzechInvest v regionech Regionální kanceláře: jsou dostupné ve 13 krajských městech poskytují informace o službách agentury CzechInvest konzultují se zástupci firem možnosti podpory podnikání z programů strukturálních fondů EU, které CzechInvest zajišťuje pomáhají firmám, které mají zájem realizovat svou investici v daném regionu spolupracují se zástupci místní správy a samosprávy, školami a dalšími regionálními institucemi při hledání příležitostí rozvoje podnikatelského prostředí regionu

Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované pracovní síly PROČ: potřeba kvalifikovaných pracovníků reakce na požadavky investorů reakce na vývoj pracovního trhu rozvoj a podpora technických oborů JAK: propagace technických oborů propojení škol a firem poskytnutí praxe studentům hledání vhodných nástrojů

Rozvoj kvalifikované pracovní síly V rámci Týdne investic uspořádaly mnohé regionální kanceláře agentury CzechInvest exkurze do vybraných firem.  Exkurze do firem pro střední školy  Seznámení studentů s možnostmi dalšího profesního života Exkurze připravily:  Jihomoravský kraj, Plzeňský kraj, kraj Vysočina, Pardubický kraj, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Olomoucký a Moravskoslezský kraj. Možnost navštívit provoz podniku školám poskytlo celkem 17 firem.

Příprava dalších projektů na podporu rozvoje kvalifikované pracovní síly Propojení spolupráce mezi školami a firmami Motivování firem k zaměstnávání studentů Propagace technických oborů žákům a studentům Poskytnutí finanční motivace pro poskytování praxí studentům Prezentace dostupných nástrojů Workshopy a konference

Děkuji za pozornost.