JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PKML.
Advertisements

Organizace táborů a soustředění pro žactvo
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
Fotbal Kopaná Fočus.
OLYMPIÁDA V DĚJINÁCH.
Dostihová stáj Aleny a Milana Brynychových. D ovolte, abychom Vám představili dostihovou stáj klusáckých koní manželů Aleny a Milana Brynychových z dostihového.
Historie zimních olympijských her!!
Seznam sportů Seznam sportů Alpské lyžování (10) Alpské lyžování (10)Alpské lyžováníAlpské lyžování Biatlon (10) Biatlon (10) Biatlon Biatlon Boby (3)
Sportovec; sportovkyně
BASKETBAL II..
Nejúspěšnější českou rychlobruslařkou Olympijskou vítězkou na metrů Mistryní světa i Evropy Vítězkou světového poháru Držitelkou několika světových.
Tato prezentace byla vytvořena
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola
Emil Zátopek.
ATLETIKA - CHŮZE.
Tomáš NETERDA 1961 Sportovní kariéra : plavecké třídy ZŠ Komenského gymnázium Dašická plavecká škola PF Hradec.
JÍZDA V BOULÍCH.
SKOKY NA LYŽÍCH.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
olympijský vítěz mistr světa mistr Evropy
TROJNÁSOBNÝ OLYMPIJSKÝ VÍT Ě Z.   Mladá Boleslav, Č eskoslovensko  bývalý č eský atlet – ošt ě pa ř  pova ž ován za nejlepšího ošt ě pa.
Ivo viktor. Kdo to je? (* 21. května 1942, Křelov) je bývalý československý fotbalista, dnes již legendární československý fotbalový brankář a současnýtrenér.
ATLETIKA 2.
VOLEJBAL 2.
legenda české a světové gymnastiky
NÁBOR od 14 hodin v naší loděnici.
RYCHLOBRUSLENÍ.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
Metodický list Se sportem je pojem fair play nerozlučně spjat. Patří k základním kamenům výchovy sportovců všech výkonnostních úrovní a každého věku.
* 30. června 1981 – Jablonec nad Nisou je česká oštěpařka, světová rekordmanka, olympijská vítězka a držitelka světového rekordu v hodu oštěpem (výkon.
Letadla společnosti BOEING
Alexander Ovechkin Navrátil Filip 8.A.
HOD OŠTĚPEM.
OVOV Odznak všestrannosti olympijských vítězů
Jiří Daler.
Akademie sportovního aerobiku Radky Hanákové
ATLETIKA přednáška.
ATLETIKA přednáška. Požadavky na ukončení studia atletiky 1.Ústní zkouška 2.Praktické splnění vícebojů a metodických výstupů 3.Splnění všech praktických.
SKOKY 1.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
Tato prezentace byla vytvořena
FINÁLE TŘÍDY
CURLING.
HOD DISKEM.
VY_32_INOVACE_2C18 Emil Zátopek legenda atletiky.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
Lounské gymnázium se může pyšnit nejen odchovem mnoha lounských florbalových reprezentantů, nýbrž i velmi úspěšným družstvem děvčat, která v nedávné době.
DĚJINY SPORTU V NOVOVĚKU
PROJEKTOVÝ MANAGEMENT Fakulta sportovních studií MU 2. Přednáška - 26.února 2013.
DĚJINY SPORTU V NOVOVĚKU
INVESTICE DO AREÁLU mil. Kč INVESTICE DO AREÁLU V OBDOBÍ mil. Kč.
Zlatá koruna Královéhradeckého kraje 2016 Ocenění.
Ekonomika a management atletických klubů. Ekonomika ČAS Česká atletika s.r.o. Česká atletika, s. r. o., je marketingovou agenturou Českého atletického.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
kurzy tenisu pro děti z mateřských a základních škol
Ivo KOBLASA Projekt 23letého paralympijského reprezentanta, vicemistra světa, mistra ČR OD RIO DE JANEIRA PO TOKIO „Za 4 roky, při Paralympic.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
BSE České Budějovice o. s.
České hokejové zlato v Naganu 1998
Prezentace Hanna Hřebíčková
Sportovní gymnázium Pardubice JUDO Dašická Pardubice
Transkript prezentace:

JARMILA KRATOCHVÍLOVÁ mistryně světa mistryně Evropy světová rekordmanka

PROFIL Neobyčejně poctivá, pracovitá a houževnatá atletka je bezesporu nejlepší českou běžkyní všech dob. Nejen svými úspěchy, ale zejména svým přístupem ke sportu a k životu byla a stále je příkladem pro nastupující generace. Běžkyně na krátkých a středních tratích. Je stále držitelkou světového rekordu na 800 m v čase 1:53,28 minut, který vytvořila 26. července 1983 v Mnichově. O první seznámení s královnou sportu má zásluhu učitel Zdeněk Sychrovský. Na gymnáziu v Čáslavi ji pak kamarádka po dlouhém přemlouvání přivedla do atletické party na hřiště, kde se poprvé setkala se svým budoucím trenérem ing. Miroslavem Kváčem. Její cesta k vrcholu, za stálého trenérského vedení ing. Kváče, byla velmi dlouhá, roky tréninku a odříkání. Byly v ní úspěchy i neúspěchy, vítězství i porážky, ale vše bylo prospěšné, jak nyní soudí mistryně světa a úspěšná trenérka

SPORTOVNÍ ÚSPĚCHY První titul na domácím oválu získala v roce 1974 na 300 m v hale za 40,6 s. K němu pak připojila tituly cennější na otevřeném hřišti - na 100 m 2x, na 200 m 4x, stejně i na 400 m a ten poslední v roce 1985 na 800 m Vrcholem kariéry byl rok 1983. Dostala se do životní formy. V Mnichově zaběhla osmistovku za 1:53,28 min. a tomuto času se dosud žádná půlkařka ani nepřiblížila a také překonala světový rekord na 400 m časem 48,45 s Na MS v Helsinkách vyhrála 800m za 1:54,68 min. a na 400m dokonce překonala světový rekord 47,99 s. K dvěma zlatým připojila ještě stříbro ze čtvrtkařské štafety. Úspěšný rok dovršila výkony ve Světovém poháru v Anglii, kde hlavně její zásluhou získalo čs. družstvo žen třetí místo.

SOUČASNOST Tvrdá příprava na olympijské hry v Los Angeles 1984 nakonec vyšla naplano kvůli tehdejšímu rozhodnutí zemí socialistického bloku se OH nezúčastnit. Jarmila tak ztratila cíl, na který se plně zaměřila a okamžitě po ztrátě motivace u ní nastaly zdravotní potíže s achillovkami, zády  Po skončení závodní činnosti se Jarmila Kratochvílová věnuje trenérské práci a její svěřenky z Čáslavi dostály již řady mezinárodních úspěchů.

ODKAZY NA INTERNETU ČESKÝ ATLETICKÝ SVAZ WIKIPEDIE ČESKÝ OLYMPIJSKÝ VÝBOR OSOBNOSTI.CZ VIDEO: Stream-Jarmila Kraluje , Cena fair-play , Světový rekord 800m , Světový rekord 400m