Evropský sociální dialog. Evropský Sociální dialog Partneři Partneři Výbor EU pro sociální dialog Výbor EU pro sociální dialog Nástroje sociálního dialogu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Advertisements

Kroky k založení ERZ v kostce. Organizační příprava  informovat svůj odborový svaz o úmyslu založit evropskou radu zaměstnanců;  zjistit, zda podnik.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
VY_32_INOVACE_ 13 Instituce EU I
Festival Exportu Svaz průmyslu a dopravy ČR jako respektovaný, nezávislý a společensky zodpovědný sociální partner obhajuje zájmy zaměstnavatelů.
1 Sdružení řemesel a malých podniků ve stavebnictví (CAPEB) FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍHO DIALOGU Leden 2008 Seminář o sociálním dialogu 15. únor 2008 (na projektu.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktuální stav opatření V.2 zřízení Celostátní sítě pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
14. jednání Monitorovacího výboru pro Operační program Průmysl a podnikání hotel Yasmin Praha 20. listopadu 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Ministerstvo zemědělství ČR odbor koncepce rozvoje venkova Aktuální stav Opatření V.2 Programu rozvoje venkova ČR „Zřízení a provoz Celostátní.
Genderové rozpočtování v právním řádu ČR a EU JUDr.Kristýna Outlá Tomáš Křivka Liberec.
OMC Pracovní expertní skupina
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
Instituce EU Evropská rada Rada Evropské unie Evropská komise
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
Ochrana kritické infrastruktury
Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z Financování rozvoje, obměny a provozu ICT ve školách a školských zařízeních SIPVZ.
Rada pro rozvoj lidských zdrojů Jihočeského kraje vznikla na podzim roku Zakladatelem byla Jihočeská hospodářská komora. Rada pro rozvoj lidských.
Protidrogová politika v EU a v ČR Blanka Korčišová Viktor Mravčík Jůnův statek
8. jednání Monitorovacího výboru pro OPPP hotel Yasmin Mariánské Lázně 23. – hotel Monty.
Úvodní slovo předsedy MV OPPI Vystoupení zástupce DG Regio Informace ŘO o plnění úkolů z minulého jednání výboru Informace o aktuálním stavu OPPI Informace.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Příprava předsednictví ČR v Radě EU a role Sekce pro evropské záležitosti Aleš Opatrný Odbor koordinace evropských politik Sekce pro evropské záležitosti.
Evropské instituce Pavla Hormandlová. Evropské instituce Pavla Hormandlová VIII.B, 2008.
Kde se EHSV nachází? Postavení EHSV v rámci institucí EHSV Evropská komise Evropský parlament Rada.
Vnější dimenze energetické politiky EU
Právo v Evropě Pavel Šuranský. Jsme občany ČR a zároveň i EU Plynou nám z toho nějaké výhody? Vyplývají z toho pro nás nějaké povinnosti nebo negativní.
Česká energetika na rozcestí České předsednictví EU – vyjednávání 3. legislativního balíčku konference 22. a , Mělník Josef Fiřt předseda ERÚ.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Tato prezentace byla vytvořena
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR MONITOROVACÍ VÝBOR Praha 21. ledna 2015 Milada Hroňková.
Tři hlavní orgány Evropský parlament - hlas občanů Hans-Gert Pöttering
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Komunikace se členskými organizacemi Kateřina Vondrášová pro
Obce a regiony ve sjednocující se Evropě. Význam obcí a regionů v současné Evropě státy delegujívýznamné kompetence na nadnárodní sdružení na územní samosprávné.
Evropská unie - instituce
Evropské rady zaměstnanců. Právní základ Směrnice 94/45/ES z 22. září 1994 o zřízení evropské rady zaměstnanců nebo vytvoření postupu pro informování.
Sněm RVŠ1 2. zasedání sněmu Rady vysokých škol 18. května 2006.
Evropská unie jako aktér sociální politiky Přednáška předmětu Úvod do sociální politiky.
EVROPSKÁ UNIE.
Hlavní orgány v EU Monika Matysová.
Orgány a instituce působící v oblasti sociální politiky a jejich kompetence. JUDr. Jana Komendová, Ph.D.
Příprava na období 2014 – 2020 Cíl 2 „Evropská územní spolupráce“ Ostrava, 29. listopadu 2012.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Evropská unie jako aktér sociální politiky Třetí téma kurzu Evropská sociální politika.
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Finanční nástroje pro rozvoj městských oblastí JESSICA Daniel Foltýnek, PPF Financial Consulting.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Sociální zabezpečení v EU
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
REGIONÁLNÍ PARTNERSTVÍ
Přehled orgánů Evropské unie
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Transformace uhelných regiónů z evropské perspektivy
ORP a NNO Petr Holý.
Transkript prezentace:

Evropský sociální dialog

Evropský Sociální dialog Partneři Partneři Výbor EU pro sociální dialog Výbor EU pro sociální dialog Nástroje sociálního dialogu Nástroje sociálního dialogu Program práce evropských sociálních partnerů Program práce evropských sociálních partnerů Tripartitní sociální dialog Tripartitní sociální dialog

Partneři v evropském sociálním dialogu Nadodvětvoví partneři: Nadodvětvoví partneři: –EOK –BUSINESSEUROPE –UEAPME –CEEP Odvětvoví partneři Odvětvoví partneři –33 odvětví

Výbor pro Evropský sociální dialog hlavní vyjednávací platforma sociálních partnerů v EU hlavní vyjednávací platforma sociálních partnerů v EU skládá se ze zástupců sociálních partnerů ze všech členských států, zástupců evropských sociálních partnerů a Evropské komise skládá se ze zástupců sociálních partnerů ze všech členských států, zástupců evropských sociálních partnerů a Evropské komise schází se dvakrát až třikrát ročně schází se dvakrát až třikrát ročně v odvětvích existuje 33 výborů pro sociální dialog v odvětvích existuje 33 výborů pro sociální dialog

Nástroje Evropského sociálního dialogu Dohody Dohody Akční rámce Akční rámce Orientační rámce Orientační rámce Společná stanoviska Společná stanoviska Prohlášení Prohlášení Rezoluce Rezoluce a další a další

Společný program práce evropských sociálních partnerů první společný program schválen na léta 2003 – 2005 – splněn první společný program schválen na léta 2003 – 2005 – splněn druhý společný program na léta 2006 – 2008 druhý společný program na léta 2006 – 2008 –hlavní část – dohoda o společné analýze a akčním rámci pro trh práce

Tripartitní sociální dialog Tripartitní sociální summit Tripartitní sociální summit Výbor pro Evropský sociální fond Výbor pro Evropský sociální fond Poradní výbory Evropské komise Poradní výbory Evropské komise Řídící orgány agentur a nadací Řídící orgány agentur a nadací