Téma: ​ Práce s výukovým materiálem a učebními pomůckami teorie a praxe Projekt: Integrace žáků se zrakovým handicapem do oboru "Masér sportovní a rekondiční"

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítačová grafika Nám umožňuje:
Advertisements

Olga Václavová, knihovna ETF
Téma: Práce se zrakově handicapovanými žáky
Počítačová grafika.
Tyflokabinet České Budějovice, o.p.s. se zrakovým postižením
PERIFERIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky.
Vypracoval:Lukáš Matěja Vedoucí: Ing. Lenka Suchánková Konzultanti: Mgr. Martina Adámková Karel Chomout Jiří Málek.
VY_32_INOVACE_TMM BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/
Technické kreslení Svět práce, 7. ročník
Grafika Rastrová X Vektorová.
Sylabus pro prezentační dovednosti I.
MONITOR.
RASTROVÁ A VEKTOROVÁ GRAFIKA
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Video detektory pohybu
VY_32_INOVACE_TMM BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Seznam.gov.cz Seznam fyzických osob, podnikajících fyzických osob, právnických osob a orgánů veřejné moci, které mají zřízenu a zpřístupněnu datovou schránku.
Téma: ​ Práce s informačními a komunikačními technologiemi, ​ Práce s kompenzačními pomůckami pro zrakově handicapované Projekt: Integrace žáků se zrakovým.
Projekt: Integrace žáků se zrakovým handicapem
Rastrová grafika Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/Inf09 Základní škola Olomouc, Heyrovského 33 Určeno pouze pro výuku Žádná část ani celek nesmí.
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.6 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Práce se skenerem, skener Typ: DUM - kombinovaný Předmět:
SIPVZ – úvodní modul P Počítačová grafika a prezentace metodické poznámky (4 h)
Bitmapová a Vektorová grafika
SPECIÁLNÍ PEDAGOGIKA OFTALMOPEDIE Historie
Tvorba dokumentů. Sdělení prostřednictvím psaného textu je stále nejrozšířenější –Původně tesáno do kamene – nedá se nosit –Hliněné tabulky – trvanlivé,
Střední škola služeb a podnikání, Ostrava-Poruba příspěvková organizace Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_060 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
POZNÁMKY PRO VÝUKU Předmět:GRAFIKA A DIGITÁLNÍ FOTOGRAFIE Téma:ÚVOD DO BITMAPOVÉ A VEKTOROVÉ GRAFIKY Školení v rámci SIPVZ:UČITELÉ Mezipředmětové vztahy:
VY_32_INOVACE_7B1 Grafika 1 Rozdělení grafiky.
Editace - globální úpravy - tonalita obrazu
Obrazová analýza povrchu potiskovaných materiálů a potištěných ploch
NAVRHOVÁNÍ STAVEB PRO SAMOSTATNÝ A BEZPEČNÝ POHYB NEVIDOMÝCH A SLABOZRAKÝCH OSOB Doporučený standard technický (ČKAIT) z r Nezajištěný prostor –
Mapa – obraz Země Mapa = zmenšený obraz planety Země.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
Zpracování obrazu Počítače & grafika Přednáška č. 7 Autoři: David Škaroupka, Jiří Liška, Miroslav Cepl, Michal Pokorný, Ivo Bílek.
Nástroj pro prezentace
Základní škola, Most, J. A. Komenského 474, p.o Most J. A. Komenského 474, p.o Most Digitální učební materiál vytvořen v projektu Pořadové.
Tvorba dokumentů.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
INTEGRACE DÍTĚTE SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Pomůcky pro zrakově postižené
Raná péče a pomůcky, prostředky a techniky v ní využívané jako předpoklad pro úspěšnou školní docházku Mgr. Bc. Veronika Růžičková, Ph.D. Ústav speciálněpedagogických.
1 Fotogrammetrie - úvod Proč?? Co ?? Jak?? snímek mapa.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Pavel Gabrhel ak. soch. Název prezentace (DUMu): 15) Užitá grafika Název sady: Výtvarná příprava Ročník: 1. Číslo.
Grafika Kateřina Šebestová Grafika Druh výtvarného umění Více exponátů stále originály Vznik 6. století v Číně 868 první kniha 13. století tisk na plátno.
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
 a) kompenzační ◦ kompenzují zrakový handicap a jsou rozděleny do několika skupin podle účelu, ke kterému slouží.  b) rehabilitační ◦ umožňující zvětšení.
Implementace moderní "technické" počítačové grafiky do ŠVP s důrazem na tvorbu zpracovaných výstupů, zpracování návrhů dodatků do ŠVP v TV.
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Výškopis ● Vrstevnice -Vrstevnice je čára o stejné nadmořské výšce zobrazená na mapě. – Interval i = M / 5000 – Hlavní, vedlejší.
KAMEROVÉ SYSTÉMY NA ČERPACÍCH STANICÍCH
Nástroj pro prezentace
B.Kahánková, L.Kyselá, K.Kulišťáková, N.Smetanová
Mapa – obraz Země Mapa = zmenšený obraz planety Země.
Rastrová grafika Základní termíny – prezentace barev, barevné modely.
Základní pojmy z počítačové grafiky
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
Úpravy fotografií v Adobe Lightroom I.
Tisk fotografií v Adobe Lightroom
CorelDRAW Úloha 4 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Krajský metodický kabinet BEZPEČNOSTI A OCHRANY OSOB A MAJETKU
MINIMUM SEPARABILE VÍZUS OPTOTYPY URČENÍ A ZÁPIS
POČÍTAČ A LIDÉ S HANDICAPEM Adéla Beránková, 3. A.
Topografické plochy.
Využití asistivních technologií v procesu vzdělávání
Analýza obrazu MUDr. Michal Jurajda.
Transkript prezentace:

Téma: ​ Práce s výukovým materiálem a učebními pomůckami teorie a praxe Projekt: Integrace žáků se zrakovým handicapem do oboru "Masér sportovní a rekondiční" CZ.1.07/1.2.15/ Přednášející: Ing. Jan Steringa Datum školení:

Klasické učební pomůcky - kalkulátor s hlasovým výstupem (připojitelný na sluchátka - neruší výuku) - pravítka a měřítka s hmatovými značkami a vysokým kontrastem popisu (značky na povrchu nebo na hraně - jako zuby pily) - kreslenka pro taktilní grafiku box s plastickou hmotou, fólií a tvořítkem

Přístrojová taktilní grafika pro operativní použití - pomocí braillské tiskárny v grafickém režimu obraz je složen z vytištěných bodů, textura reliéfu je konstantní rastr, příprava předlohy je složitá - vzpěnovací fólie potištěná fólie je exponována IR zářením a v místech s vysokou absorbcí (tmavé plochy) dojde ke zbytnění, většinou je dobře vnímatelná předloha ve škále šedi bez náročnějších úprav (postačí změna kontrastu a jasu)

Fuser (vydouvací přístroj) pro vzpěnovací "tisk"

Kolíčková písanka pro nácvik bodového písma

Nácvik bodového písma "po písmenech"

Převod obrazu na hmat - Optacon (bohužel se už nevyrábí)

Nácvik práce s kamerovou lupou - na blízko - na dálku

Děkuji za pozornost