„Od osmi do čtyř“ projekt rozvojového partnerství „Asistence“ financovaný z prostředků CIP Equal.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Prezentace k projektu REPRO CV
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
ECVET v Programu celoživotního učení
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Projekt: „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
Zkvalitňování dalšího profesního vzdělávání zaměřeného na stavebnictví, elektrotechniku a gastronomii.
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Dalším profesním vzděláváním k rozvoji Písecka – Tvorba a pilotní realizace modulárních vzdělávacích programů CZ / Tento projekt je spolufinancován.
KONTAKT BOHUMÍN – metodika komunitního centra a soc
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
OTEC A SYN mezigenerační vzdělávání v podnikání TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Projekt je spolufinancován ESF a SR ČR VZDĚLÁVACÍ, PORADENSKÉ A RELAXAČNÍ CENTRUM PRO ZDRAVOTNĚ ZNEVÝHODNĚNÉ OSOBY A JEJICH RODINY V LIBERECKÉM KRAJI OBCHODNÍ.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Vzdělavatel, zaměstnavatel a uživatel Tomáš Hájek.
Komplexní program podpory k posílení pracovní integrace sociálně vyloučených v Ústeckém kraji Registrační číslo projektu CZ.1.04/3.3.05/D
Podporované zaměstnávání pro lidi se zrakovým postižením.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
JOB ASISTENT s.r.o.. Hlavní aktivity společnosti: Zpracování a řízení projektů – EU Zpracování a řízení projektů – EU Poradenství Poradenství Outplacement.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Brno–město pro rodiny Projekt ANIMA PLUS CZ Inovativní opatření na podporu slučitelnosti rodiny a zaměstnání Mgr. Lenka Zemanová.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Tento dokument byl vytvořen za finanční podpory EU Rovné příležitosti pro důstojný život.
Představení provozu kavárny a cateringových služeb v PwC ČR Roman Anděl, Startujeme, o.p.s.
Projekt Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Libereckém kraji PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI Leoš Křeček.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
TRANSFER Výzva 03_15_116 Ústí nad Labem,
Lenka Herčíková,
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
Transkript prezentace:

„Od osmi do čtyř“ projekt rozvojového partnerství „Asistence“ financovaný z prostředků CIP Equal

Celkový rozpočet: Kč Rozpočet SD: Kč Harmonogram: – Podpořeno z ESF CIP Equal a národního rozpočtu ČR „Od Osmi do čtyř“

Mezinárodní spolupráce název partnerství partneři: ČR Asistence Holandsko Home Sweet Home PolskoAgenda bezdomności

„Od Osmi do čtyř“ Účel: Vytvořit inovativní komplexní integrační modulový systém učení, bydlení a práce s asistencí, který umožní optimální přístup cílových skupin bezdomovců na trh práce a do společnosti.

„Od Osmi do čtyř“ Projekt je rozdělen do čtyř podprojektů: „Spolupráce“ „Učení s asistencí“ „Bydlení s asistencí“ „Práce s asistencí“

„Spolupráce“ aktivity podprojektu Zajistit řízení, koordinaci, administraci projektových aktivit Zabezpečit mezinárodní výměnu know–how v rámci TCA Vytvořit mezinárodní informační systém Průběžně aktualizovat mezinárodní informační systém Zajistit medializaci projektových aktivit a výstupů Oslovit organizace pracující s cílovou skupinou k využití vyvinuté metodiky Zajistit interní a externí hodnocení činnosti, jeho projektových aktivit a naplňování principů Equal

„Učení s asistencí“ aktivity podprojektu Vytvořit vzdělávací program pro osoby cílové skupiny Sestavit vzdělávací a výcvikový program pro zaměstnance pracující s cílovou skupinou Realizace vzdělávacího programu pro zaměstnance pracující s cílovou skupinou Oslovení a přijetí osob cílové skupiny do podprogramu učení s asistencí Realizace vzdělávacího programu pro cílovou skupinu Dokončení ověřené metodiky podprogramu učení s asistencí a příprava samostatné publikace Vydání a distribuce ověřené metodiky podprogramu učení s asistencí

„Učení s asistencí“ výstupy podprojektu A. Vzdělávací program pro osoby cílové skupiny Motivačně-vzdělávací kurz oPřipravený výcvikový program o10 dní po 6-ti vyučovacích hodinách, závěr. zkouška o5 kurzů pro celkem 50 osob ozáklady obsluhy počítače,komunikační dovednosti, orientace na trhu práce Rekvalifikační kurz: Obsluha osobního počítače o19ti denní, závěr. zkouška, doklad o rekvalifikaci o2 kurzy pro celkem 8 osob B. Vzdělávací program pro pracovníky oPřipravený výcvikový program ozákladní sociálně-psychologický výcvik pracovníků v přímém kontaktu s uživateli ovedení poradenského rozhovoru oIndividuální plány a práce s nimi o2 cykly výcviků pro celkem 16 zaměstnanců C. Metodika „učení s asistencí“

„Bydlení s asistencí“ aktivity podprojektu Vytvořit inovativní metodiku pro bydlení s asistencí Zabezpečit byty a vybavit je nábytkem Oslovit a přijmout osoby cílové skupiny do podprogramu Ověřit vyvinutou metodiku v praxi Zapracovat zkušenosti do finální verze metodiky Příprava, vydání a distribuce ověřené metodiky jako samostatné publikace

„Bydlení s asistencí“ výstupy podprojektu Inovativní metodika "bydlení s asistencí„ pronájem osmi bytových jednotek o velikosti 2+1 a jejich vybavení 5 v Karviné, 1 v Třinci, 1 v Bruntále, 1 ve Frýdku-Místku 32 uživatelů ubytovaných během realizace projektu Průzkum veřejného mínění

„Práce s asistencí“ aktivity podprojektu Vytvořit inovativní metodiku pro práci s asistencí Zabezpečit prostory a technické vybavení pro dílny Oslovit a přijmout osoby cílové skupiny do podprogramu Ověřit vyvinutou metodiku v praxi Zapracovat zkušenosti do finální verze metodiky Příprava, vydání a distribuce ověřené metodiky jako samostatné publikace

„Práce s asistencí“ výstupy podprojektu Inovativní metodika „práce s asistencí„ 3 pracovně-terapeutické dílny ●Sára v Petrovicích - šicí dílna ●Frýdek-Místek: montážně-zámečnická dílna ●Nebory: stavební četa a četa na údržbu zeleně Celkem 15 zapojených uživatelů

Hlavní cíle projektu vytvoření nových metod a technik k integraci uživatele do společnosti a na trh práce vytvoření motivačních a vzdělávacích programů pro cílovou skupinu, pro zaměstnance a asistenty pracující s cílovou skupinou občanů bez přístřeší pomoc při nalezení nového uplatnění a osobní realizaci uživatelů podpora uživatele v soběstačnosti a v základních dovednostech vytvoření podmínek pro zlepšení zaměstnávání zástupců cílové skupiny vytvoření nové formy spolupráce se zaměstnavateli, kteří zajistí pracovní příležitost pro uživatele znovunalezení a posílení sociálních dovedností uživatelů znovunalezení a obnovení pracovních návyků a dovedností uživatelů a objevení dovedností nových

Hodnocení účinnosti projektu Kritéria hodnocení: Návrat uživatelů do společnosti – získání vlastního bytu, pronájmu, nebo jiné formy ubytování Návrat uživatelů na trh práce – získání stálého zaměstnání, zvýšení šancí na získání zaměstnání Znovuobnovení přirozených vztahových sítí – návrat do rodiny, navázání kontaktu s rodinou Zvýšení kvalifikace uživatelů služeb Zlepšení zdravotního stavu

Personální zajištění projektu Pracovní tým: manažer projektu asistent manažera finanční manažer účetní sociální pracovník koordinátor pracovních aktivit asistent práce asistent bydlení

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Mgr. Ilona Śniegoňová