Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studie: Data retention v ČR v praxi Petr Kučera Iuridicum Remedium, o. s.
Advertisements

Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
„Budování sítí nových generací a co změnit, aby to šlo levněji“
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
E-Česko 2006 Státní informační a komunikační politika Praha Vladimír Mlynář.
Výběrové řízení (aukce) na kmitočty v pásmech 800, 1800 a 2600 MHz TK ČTÚ k zahájení veřejné konzultace výběrového řízení 19. března 2012.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Aktivity ČTÚ pro období let 2014 a 2015
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
Legislativní rámec v sektoru telekomunikací
Člen USBS ČR a SP ČR Unie soukromých bezpečnostních služeb ČR Svaz průmyslu a dopravy České Republiky
Organizace sociální správy
Právní úprava v oblasti elektronických komunikací Zákon č. 121/2005 Sb. o elektronických komunikacích a o změně některých souvisejících zákonů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Veřejná podpora a projekty PPP 19. září 2007, Praha MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY.
Registr dlužníků státu
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Role ceny zdravotní péče – ekonomický pohled PhDr. Lucie Antošová Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
AUKCE SPEKTRA - očekávání a realita – Marek Ebert, ČTÚ Digitální výzvy 2012 Praha, 8. listopadu 2012.
BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
Novela zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Mgr. David Kotris ISSS 2005 Hradec Králové
Sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
Digitální Česko – veřejná konzultace Ing. Jan Duben ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Zjednodušení orientace na portálech veřejné správy Jaroslav Svoboda - Ministerstvo vnitra ČR Iva Zelenková - Ministerstvo informatiky ČR Konference ISSS,
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
Technické řešení PostSignum QCA
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
Zjednodušení administrativních postupů – výpisy z Evidence rejstříku trestů Mgr. Marek Souček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 3. – 4. dubna 2006.
Ekonomika ve zdravotnictví Ze Sylabu: Předmět seznamuje studenty se systémem zdravotního pojištění, se seznamem výkonů a platnou legislativou pro úhrady.
Státní politika vysokorychlostního přístupu ISSS, duben 2005.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Zákon o elektronických komunikacích
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Úvod do zvláštní části správního práva Správa na úseku živnostenského podnikání Pro bakaláře.
1 Optimalizace daní a odvodů podniku VŠFS, Zima 2006 Jiří Přibyl.
Základy koncernového práva MV608K Právo obchodních společností 1.
Právní režim nakládání s odpady
Konference Městské kamerové dohlížecí systémy a ochrana osobních údajů, Praha 18. února 2011 PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů.
Ochrana práv spotřebitelů v energetických odvětvích JUDr. Petr Scholz, Ph.D. ředitel sekce legislativně správní Praha, květen 2013.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR JUDr. Jana Nedvědická Odbor práva veřejných zakázek a koncesí MMR ČR Zákon o veřejných zakázkách – možnosti společensky.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová Jeronýmovy dny.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Návrh nařízení Evropského parlamentu a Rady o elektronické identifikaci a důvěryhodných službách pro elektronické transakce na vnitřním trhu (eIDAS) Lucie.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Ing. Daniel Trnka, Oddělení kvality regulace Úřad vlády ČR Zvyšování kvality regulace 9. mezinárodní konference o informatické podpoře personálních procesů.
Biomedicíncký výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích 2012 Perspektivy elektronizace ve zdravotnictví v ČR 12. dubna 2012.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Síťová neutralita od revize regulačního rámce do DigiČeska ver. 2.0 Praha, 18. května 2015.
JAK VYUŽÍT SLUŽEB ÚŘADU PRÁCE Mgr. Ivona Černohausová
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Zdravotní péče, odborné činnosti, zdravotní služby
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Podnikání a jeho právní formy
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Obecná část rozpočtového práva III
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

Návrh nového zákona o elektronických komunikacích Hradec Králové 30. března 2004

REGULACE Regulace je prováděna s cílem nahradit chybějící účinky hospodářské soutěže Účinná správa  rádiových kmitočtů  čísel Ochrana spotřebitele  ochrana soukromí přenášených zpráv  přiměřená cena v případech, kdy se neuplatní účinná hospodářská soutěž  transparentnost podmínek za nichž jsou služby poskytovány

Zásady regulace nediskriminace objektivita technologická neutralita transparentnost proporcionalita

Podnikání v oblasti elektronických komunikací Fyzické a právnické osoby, které splní obecné podmínky  věk  bezúhonnost  bezdlužnost Všeobecné oprávnění k provozování veřejných komunikačních sítí, k provozování přístrojů a k využívání kmitočtů + možnost stanovit zvláštní podmínky (obvykle po proceduře konzultací).

Správa kmitočtového spektra Je–li počet práv k využívání rádiových kmitočtů omezen vyhlásí Úřad výběrové řízení. Kritéria výběrového řízení navrhne Úřad, schvaluje Ministerstvo. Oddělení regulace přenosu od regulace obsahu. Radiokomunikační účet pro úhradu případných nákladů vzniklých v důsledku změn v pravidlech.

Univerzální služba  připojení v pevném místě  přístup v pevném místě k veřejně dostupné telefonní službě  telefonní seznamy  informace o telefonních číslech  služby veřejných telefonních automatů  zvláštní přístroje pro zdravotně postižené  zvláštní ceny pro sociálně slabé (pokud to cenová dostupnost vyžaduje – cena služby x příjem obyvatel)

Pro uložení nebo zrušení povinností Pro dílčí službu, jejíž poskytování není zabezpečeno trhem Univerzální služba Pokud nebude určen poskytovatel výb. říz., Úřad uloží povinnost vhodnému subjektu dostupnost Uložení/zrušení povinnosti (Výběrové řízení) Veřejná konzultace Univerzální služba (dílčí služba) Zabezpečení dostupnosti Součástí podmínek vymezení čistých nákladů

Podnikatel s významnou tržní silou Pravidelná analýza relevantního trhu zda je efektivně konkurenční. Není-li tomu tak --> určení podnikatele, který má SMP Je-li to nutné --> uložení zvláštních povinností (§ 51) To vše za použití procedury veřejných konzultací

Státní správa ve věcech elektronických komunikací Je vykonávána Ministerstvem  státní politika elektronických komunikací  zásady státní politiky v oblasti elektronických komunikací  mezinárodní vztahy (vč. Evropské unie)  schvaluje : kritéria pro výběrová řízení národní kmitočtovou tabulku číslovací plán

Státní správa ve věcech elektronických komunikací a ČESKÝM TELEKOMUNIKAČNÍM ÚŘADEM  day to day regulation  regulace a činnost, která není vyhrazena Ministerstvu  v čele úřadu stojí Rada předseda 4 členové uplatňuje se rotační princip

Plný dokument Na stránkách MI ČR v části : legislativa návrhy zákonů návrh zákona o elektronických komunikacích