 2012 - 2013. 1.Zkvalitnění webu ČES a muzea 2.Brožura „Objevte esperanto“ distribuce do knihoven a jiných institucí (spolu s CD Karel Čapek) 3.Aktualizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
ECVET v Programu celoživotního učení
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
_ Czech Convention Bureau Kongresový turismus.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Popularizace výsledků VaV – aktivity Útvaru vnějších vztahů.
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Celostátní síť pro venkov
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Spolupráce knihoven paměťových institucí PhDr. Zdeňka Friedlová IV. seminář knihoven paměťových institucí Zlínského kraje Státní okresní archiv Zlín -
Služby badatelům - uživatelům muzejních knihoven již 3. workshop pro seminář knihovníků muzeí a galerií.
Pomáháme neziskovkám Významný projekt Olomouckého kraje
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU Zájmové sdružení právnických osob OK4EU.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Destinační management turistické oblasti Jeseníky (Jeseníky-východ)
SVĚTOVÝ DEN VODY AQUA UNITED 2010 AQUA UNITED Vodní noc v aquaparcích Vodní týden v bazénech, wellness centrech aquaparcích a wellness.
Portál - kultura a historie Prahy Ivan Seyček Miroslav Váňa Lada Králová Magistrát hl. m. Prahy ePraha ISSS/LORIS/V4DIS Portál – kultura.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
(2) Doporučení odboru prevence kriminality Ministerstva vnitra k realizaci vybraných projektů prevence kriminality na místní úrovni.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
SPOLUFINANCOVÁNO Z PROSTŘEDKŮ EVROPSKÉHO FONDU PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Setkání účastníků neformální konsorcia Setkání účastníků neformálního konsorcia Praha Brno
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Síť EUROPE DIRECT Úkolem informační sítě EUROPE DIRECT je šířit informace a doporučení týkající se politik EU a aktivně podporovat diskuze o Evropské.
EBooks on Demand – projekt evropské kooperace Věra Pospíšilíková – MZK, Kateřina Kamrádková – NTK AKM 2010.
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Sekce Větrné mlýny v rámci Kruhu přátel Technického muzea v Brně Ing. Doubek Jan.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
FILMOVÉ KANCELÁŘE Ludmila Claussová
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Projekt GDA PR aktivity v realizaci
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Přehled o esperantu v českých médiích
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Účastníkům konference ČES v Kroměříži předkládá PhDr. Pavla Dvořáková
Transkript prezentace:

1.Zkvalitnění webu ČES a muzea 2.Brožura „Objevte esperanto“ distribuce do knihoven a jiných institucí (spolu s CD Karel Čapek) 3.Aktualizace PAKEA a Minipakeo 4.Akce ke Dni evropských jazyků Pokračování výstavy „Je esperanto mrtvý jazyk?“ 6. Větší zapojení členů ČES do informační činnosti 7. Účast v soutěži nadace Cigno

 1. systematičtější propagace písemných kurzů  2. instruktáž členů ČES k používání Lernu.net  3. zpracování metodiky pro „Bleskové kurzy“ (pro Den evropských jazyků a jiné příl.)  …………………………….

1. dle zájmu rozšíření nabídky LIBROSERVO 2. příprava pro zavedení výpůjčních služeb ve svazové knihovně 3. školení ohledně využívání informací z Internetu 4. vzdělávání prostřednictvím překládání, poslechu atd. (  tvorba audionahrávek a dabovaných filmů) 5. zpracování jazykových pomůcek (slovník faux-amis, přehled slov s afixy apod.) 6. Podpora vydání Frazeologie J.Cinka

1. aktivizace skupiny na společném u 2. shromáždění dosavadních překladů 3. vytipování nových vhodných textů k překladu 4. doplňování slovníku překl. oříšků a přehledu tematické slovní zásoby 5. tvorba titulků či dabingu ke krátkým filmům 6. školení – Skokovy duben 2013

2013 – v jednání návrh KOLÍN Návrh termínu Větší propagace akce v Polsku a Německu 2014 – sjezd – pozvání – PROSTĚJOV

Oslavy 90 let klubu v Přerově Oslavy 80 let klubu ve Svitavách a 5. narozeniny muzea (20.9.) + regionální akce - Šumperk, Haná, Čantoryje, setkání sekce IKUE - koordinace termínů!! Sabla Printempo - duben 2013 v rámci Skokov (audionahrávky) Poprázdninové setkání - Dobříš/Strž. V souvislosti s projektem Karel Čapek

1. Prezentace klubů na webu ČES 2. Zlepšení elektronické komunikace, zřízení jednotných 3. koordinace termínů akcí ! 4. zpracování regionální historie E-hnutí (osobnosti, digitalizace) 5. účast na zpracování turistických materiálů o regionech 6. projekt Fonotéka 7. Výročí -podpora oslav 110 let klubu Praha, 90 let klubu Přerov a 80 let klubu Svitavy

Cíl: rozšíření sítě místních klubů Úkoly MD: 1. informování zájemců o esperanto 2. služby pro E-návštěvy ze zahraničí 3. kontakt s místními instancemi __________________________________ 4. zpracování turistických informací o městě a okolí 5. mapování historie E-hnutí v daném místě

Rozšíření sítě delegátů: Nyní 5 nových + 2 místo nefunkčních klubů Vypracování podmínek a dohody Poskytnutí informačních materiálů Seminář/školení pro delegáty (inform. činnost)-Svitavy, konference, po internetu Informování o existenci delegátů

1. Znovuobnovení sekce informatiky (sekce digitalizace, foto, audio-video, web ČES, databáze článků, školení) 2. aktivizace pracovní skupiny pro překlady textů z oblasti cestovního ruchu 3. spolupráce se sekcí nevidomých (výměna audionahrávek)

1. nová výstava „Esperanto a umělecká tvořivost“ – Muzejní noc – červen doplňování a zpřístupnění knihovního fondu, navázání další mezinárodní spolupráce 3. doplňování virtuálních sbírek 4. realizace bleskových kurzů pro veřejnost 5. podpora akcí pro neesperantisty

1. systematizace výsledků dosavadní práce 2. E-literatura v rukopisech 3. články o esperantu v tuzemském tisku 4. skenování fotografií a dalších materiálů pro Paměť E-hnutí 5. školení - na konferenci, ve Svitavách? 6. zlepšení technického/programového vybavení pro zefektivnění celého procesu

Zachycení hlasů aktivních členů ČES Tvorba audionahrávek v mp3 Texty beletristické, odborné, výukové Archivace na webu + event. vydání na CD

1. překlad a nadabování dokumentárního filmu o K.Čapkovi 2. realizace dalších audionahrávek 3. distribuce vydaného CD-ROMu do knihoven 4. rozpracování článku o KČ na Wikipedii 5. uspořádání akce v Památníku ve Strži 6. informace v českých médiích

1. Možnosti cíleného dárcovství 2. Obecné grantové téma „Zelená seniorům“ 3. Pokus o účast v soutěži nadace CIGNO 4. Přepracování koncepce členství v ČES (systém slev a výhod, zvl. služeb, elektronické Starto apod.)

DĚKUJEME VÁM ZA POZORNOST A TĚŠÍME SE NA VAŠI SOUČINNOST !