2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Městská knihovna Čelákovice
Václav Metlička Cyklokros
CO VENKOVSKÉ KNIHOVNY UMĚJÍ A MOHOU
HLEDÁNÍ KOŘENŮ S ROŽNOVSKOU KNIHOVNOU Čtenáři a uživatelé - rok 2005 čtenářů 2 976, dětí 763, návštěvníci , akce 474, z toho 201 pro děti a mládež.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
obyvatel Město střední velikosti – srovnatelné s Lincem, Řeznem či Turku obyvatel v regionu 2 univerzity: přibližně studentů.
BALETNÍ STUDIO při Moravském divadle Olomouc, o.s.
Klub dětských knihoven SKIP10
Česká asociace organizátorů veřejné dopravy květen 2011 – květen 2012 Žďár nad Sázavou 2012.
Projekty EVVO na Blatensku Partneři:  mikroregion tj. Svazek obcí Blatenska  Město Blatná  Základní školy (7x) a mateřské školy (7x) v území mikroregionu.
Cesta k vyhlášení architektonické soutěže prosinec 2004: NK předložila MK ČR investiční záměr na novou budovu 20. prosince 2004: NK a Rada hl.m. Prahy.
Podmínky účasti Zaslat alespoň dvě čísla časopisu Časpis musí tvořit především děti a studenti Zvláštní kategorie „Článek měsíce”
Václav Metlička Cyklokros
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
FLL je největší robotická soutěž na světě, které se zúčastňují statisíce dětí po celém světě. Nejlepší týmy postupují do regionálních kol a potom do mezinárodního.
Island.
OCENĚNÍ ORANŽOVÁ STUHA V RÁMCI SOUTĚŽE VESNICE ROKU V PROGRAMU OBNOVY VENKOVA.
3. výročí podepsání memoranda o spolupráci mezi Senátem PČR a AV ČR Vila Lanna
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
Cena eTwinning Ve dnech 20. a 21. září 2005 se vyučující Ing. Tomanová a Mgr. Solničková s 6 zástupci tříd 4Z a 4Y, které se v loňském roce pracovali tříd.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Digitální publikace a e-knihy v Ústavu pro českou literaturu AV ČR Pavel Janáček, Michal Kosák, Praha,
Paragraf 11 / 55 ….dodržujme zákony „ Je za pět minut dvanáct, je nejvyšší čas dodržovat zákony “
Střední průmyslová škola chemická akademika Heyrovského a
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Stáž žáků Stavebních oborů ve Švédsku
SLAVNOSTNÍ ZÁVĚR VI. ROČNÍKU SOUTĚŽE MÁ VLAST V SRDCI EVROPY Poznej ji a chraň 24. září 2014 Národní památkový ústav, Valdštejnské náměstí 162/3, Praha.
Propojování metod kvality ve Zdravém městě Kopřivnice Propojení metod kvality.
40. Výročí naší školy 1974–2014.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
POSTAVENÍ ZÁKLADNÍ KNIHOVNY V OBCI KNIHOVNA ROKU Seminář regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín Eva.
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
NABÍDKA PARTNERSTVÍ NA SLAVNOSTNÍM VEČERU S VYHLÁŠENÍM VÝSLEDKŮ 7. ROČNÍKU ANKETY BRNO TOP června
Obrana demokracie v ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Dobešová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
1. mezinárodní odborný seminář BohumínŠilheřovice
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Národní konference kvality ve veřejné správě – Brno 2013
OBČANSKÉ SDRUŽENÍ PRO SPOLUPRÁCI SE ZAHRANIČÍM DVŮR KRÁLOVÉ NAD LABEM Zuzana ČERMÁKOVÁ
MUZEUM A KNIHAŘSKÁ DÍLNA JENDY RAJMANA ROŽĎALOVICE ROŽĎALOVICE – MALÁ OBEC NA POMEZÍ STŘEDNÍCH A VÝCHODNÍCH ČECH DVOUVĚŽOVÝ KOSTEL ZÁMEK.
Komunikační strategie projektu Mgr. Denisa Haubertová
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Klub sběratelů baleného cukru
MOTTO: „Chceme propojený, spolupracující, životaschopný region, který poskytuje jeho obyvatelům i návštěvníkům příležitost ke kvalitnímu a spokojenému.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
Současní ministři ČR Od 13. července 2010.
Tento digitální učební materiál (DUM) vznikl na základě řešení projektu OPVK, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/ s názvem „Výuka na gymnáziu podporovaná.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA Autor PhDr. Ivana Preislerová Číslo materiálu 2_3_D_09 Datum vytvoření 3. prosince 2012 Druh učebního materiálu prezentace –
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
K postavení muzejních knihoven Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Geoaplikace roku Pátý ročník soutěže o nejlepší využití geodat a geoinformačních technologií ve veřejné správě je aktuálně zaměřen na uplatnění GI(T) jako.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
TÝDNY VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH V LIBERECKÉM KRAJI 2010 pod záštitou MUDr. Přemysla Sobotky předsedy Senátu Parlamentu České republiky a senátora za Liberecko.
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Komise knihovníků muzeí a galerií AMG ČR Jihomoravský kraj Judita Matějová, Moravská galerie v Brně.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
1)O projektu Můj dům, moje město Organizátoři Organizátoři Obsah projektu, aktivity Obsah projektu, aktivity Časový harmonogram Časový harmonogram Výstupy.
Ocenění práce ředitele Plavecké školy Uherské Hradiště, Plavecké školy Uherské Hradiště a ocenění plaveckých škol Zlínského kraje.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.
Koncepce kontinuity Čs. Státního zřízení po 2. světové válce
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Zdravé město Prachatice k Roku Olgy Havlové (zakladatelka Nadace VDV by se dožila letos 85 let )
Transkript prezentace:

2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci s Městem Letohrad. Hlavním tématem setkání bylo Edvard Beneš – portrét v literatuře faktu, referát Robert Kvaček. Rokem 2004 byla založena tradice každoročního setkávání v Letohradě.

2005 Setkání v roce 2005 se neslo ve znamení 60. výročí ukončení druhé světové války. V Novém dvoře byla připravena výstava spisovatelky Nelly Rasmussenové. Hejtman Michal Rabas vyzdvihl význam letohradského setkání a vyjádřil naději, že Letohrad bude sjezd spisovatelů pořádat i v budoucnu.

2006 Úspěšné pořadatelství dvou ročníků KALFu vyneslo Letohradu oficiální přívlastek Město literatury faktu. Stěžejním tématem byly česko-německé vztahy a sudetoněmecká otázka, o kterých v obřadní síni zámku se spisovateli besedovali historici Eva a Hans Henning Hahnovi ze SRN.

2007 Hlavním tématem byla Česká historická šlechta v průběhu dějin, o které referoval Michal Vitanovský, potomek někdejších držitelů zdejšího panství. Setkání, v jehož průběhu byl oceněn také bývalý slovenský prezident Rudolf Schuster, doprovodila výstava dřevořezeb spisovatele Antonína Benčíka.

2008 Kromě mezinárodních Cen E. E. Kische a regionálních Cen M. Ivanova byly vyhlášeny soutěže O cenu Jiřího Faltuse, řezbáře ze sousedního Žamberka, a Poselství dřeva. Konala se výstava knižní vazby, na níž nechyběla maketa Ďáblovy bible. Jako tradičně se spisovatelé rozjeli na besedy do škol ve městě i okolí.

2009 Účastníci XXIV. setkání KALFu diskutovali tentokrát na téma Rozbití republiky, počátek boje za osvobození a vznik státu.Letohradští zastupitelé schválili smlouvu o spolupráci mezi KALFem, Městem Letohrad a Městem Jaroměř (rodiště M. Ivanova) o vzájemné spolupráci v oblasti propagace literatury faktu a budoucí hostitelské úloze Letohradu.

2010 Hlavní cenu E. E. Kische byla udělena prezidentu republiky Václavu Klausovi za knihu Rok sedmý. Pracovní povinnosti hlavě státu zabránily, aby ocenění v Letohradě převzal osobně.

2011 Zájem o partnerství projevilo město Chlumec nad Cidlinou, rodiště spisovatele a pedagoga Antonína Lauterbacha. Přítomní zástupci KALFu, spolupracujících měst, Pardubického kraje i Parlamentu ČR vyjadřovali hrdost nad úspěšně vybudovanou tradicí letohradského setkávání spisovatelů.

2012 Zatímco předchozí ročníky našly své zázemí v reprezentativních prostorách letohradského zámku, v roce 2011 se poprvé spisovatelé sešli v nově zrekonstruované orlické tvrzi. Odborná diskuse byla věnována kontroverznímu letohradskému rodákovi, spisovateli Petru Jilemnickému.

2013 V roce 2013 se v Letohradě poprvé udílely Regionální ceny E. E. Kische a Literární ceny Petra Jilemnického. Mezinárodní Ceny E. E. Kische se předávaly v Senátu, kde se hostitelské role ujal letohradský rodák a příznivec KALFu, senátor Petr Šilar.